Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Van remény

2012.02.29. 11:00 szkr

Volt már (akárhogy is gondolkozom, egyetlen ember jut eszembe, de ő állította, hogy többen is így vannak ezzel), aki arról panaszkodott nekem, vissza-visszatérve a témához és hosszasan elidőzve rajta, hogy milyen szörnyű, hogy milyen negatív ez a blog. Először is szeretnék eloszlatni egy tévhitet, hátha valóban van még valaki, aki így van ezzel: ez nem negatívság, hanem egy műfaj. Úgy hívják, blogolás.

Blogoláskor az ember mindig megpróbál egyfajta célcsoportot belőni, mi azokat próbáltuk-próbáljuk elérni, akik vevők a szarkasztikus humorra, meg is értik és örülnek, ha a nagy röhögés közepette még tanulnak is valamit, sőt, ad absurdum még azt is felfogják, hogy ezeket a szövegeket ők is mondhatták, de minimum hallhatták volna egy kocsmában a hét akármelyik napjának akármelyik pillanatában. Jó, meg csajozni/pasizni is lehet azzal, hogy sikere van az embernek, meg komolynak tűnik, hogy volt már az Index címlapján.

Nem negatív amit írunk, egyszerűen csak érdekesebb, hogy miért volt faszszopó az LMP vagy hogy milyen elbaszott módon nem működik a kormány úgynevezett unortodox gazdaságpolitikája. Ráadásul vicces is. Mindegy, tessék, én most megpróbálok tök komolyan tök pozitív lenni. Mert tegnap kaptam egy e-mailt a New York Timestól és rájöttem, hogy van remény.

New Yorkban éppen folyik egy nyomozás, ami arról szól, hogy van ez a John C. Liu nevű politikus, aki eléggé, khm, megkérdőjelezhető módokon szerzett pénzt (ő ezt fundraisingnek hívja, a rendőrség inkább csalásnak, na hátistenkém, vannak különböző nézőpontok, amik tényleg csak a végtelenben találkoznak). Na most ez a csávó a kampányához nyilván használt gazdaságist, aki nyilván próbálta jól, khm, elosztani a pénzt. Na őt (egyébként Jia Hou-nak hívják) tartóztatták le ma. És ez tök jó.

Tök jó, mert én szeretném elhinni, hogy egy idő után tényleg börtönben fognak rohadni azok a politikusok, akik annak ellenére, hogy a feladatuk az ország segítése lenne, és ezért nem kevés pénzt is kapnak, inkább meglopják a megbízóikat (gyéká: A Nép), akik egyébként fizetik nekik fent említett nem kevés pénzt. Amikor ráadásul valaki konkrétan tönkreteszi az országot, még jobban tudok haragudni. De nem baj, mert már csak tenni kell ellene.

Egy szép napon el fogunk jutni arra a fejlettségi szintre, hogy a rendőrség bekopog valakihez és azt olvashatjuk majd a Blikkben, hogy, a teljesség igénye nélkül, Gy. Ferencet vagy O. Viktort nagy jelentőségű károkozás és hatalommal való visszaélés miatt életfogytig tartó, letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Legfelsőbb Bíróság. Nem mondom, hogy holnap, de idővel sikerülni fog. Ehhez viszont az kell, hogy részt vegyetek a buliban.

Mostantól nem játszik az a hülye fanyalgás, hogy de én nem szeretem a politikát/de engem nem érdekel a politika, mert ez faszság. Kurvára érdekeljen, mert különben nem ér arról panaszkodni Facebookon, hogy már be van csomagolva a bőröndöd és mindjárt lelépsz, mert hát itt nem lehet. Lehetne, baszod, csak tenni is kellene érte valamit. Ha nem tudod, hogy mit, akkor például itt érdemes elkezdeni a keresgélést és akkor még csak nem is kell pártpolitizálnod (ha az is fekszik, akkor pedig a helyedben itt néznék körül).

Szóval, miután megosztottátok ezt a postot Facebookon, szépen álljatok fel a székből és csináljátok a kibaszott történelmet. Lehet, hogy elmarad miatta egy házibuli, de az ráér majd akkor is, amikor önfeledten tudod ünnepelni, hogy sikerült egy élhető, fasza országot varázsolni abból az elcseszett romhalmazból, ahova mások juttatták.

Harcra fel.


1 komment

Címkék: politika történelem kormány forradalom feltámadás

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr704220934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tlickey 2012.02.29. 17:30:41

meghatott, köszi. ;)
süti beállítások módosítása