Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Gyurcsánytól tanul az LMP

2012.02.21. 10:11 szkr

Kevesebb mint két hónappal ezelőtt még attól visszhangzott a sajtó, hogy az őrült ex-miniszterelnökünk hogyan nyúlta le minden idők legidegesítőbben időzített performanszát. Tény, hogy végre tökös dolgot csinált az LMP, kár hogy Gyurcsány odament és a puszta jelenlétével és némi fontoskodás bevetésével lenyúlta előlük a figyelem egy jelentős részét. Az LMP ezek után nyilván kicsit megsértődött, magukban duzzogva és teljesen leszalámizva a saját pártjukat a megilletődöttségtől (szóval amolyan civilmódra) csak ültek értetlenül, hogy mégis hogy képzelhette ezt Feribátyánk. Azt persze senki nem gondolta volna, hogy erre ez a csapat idióta fogja, és pontosan ugyanazt megcsinálja, csak éppen egy civil szervezettel.

Az úgy volt, hogy a Hallgatói Hálózat összeszervezte az Utolsó Tanítási Nap nevű tüntetést, amin a felsőoktatási törvény sokat taglalt, botrányos intézkedései ellen demonstráltak az egyetemi hallgatók. A HaHa külön megkérte a pártokat, hogy ugyan, ne csináljunk ebből most pártpolitikai dolgot, inkább ne gyertek. Azt persze minden jóérzésű ember belátta, hogy erre szükség van, mivel ez most kimondottan a hallgatók érdekéért történik (ami egy hallgatói szervezettől egészen meglepő fordulat). Szóval miután még a leggyökerebb idióta is felfogta, hogy ez most nem az a pillanat, az LMP ismét meglepett mindenkit és inkább odament.

Az, hogy odament, persze nem kifejezés: transzparenseket vittek, amiken bár nem volt pártjelzés, egyértelműen LMP-s színvilágban készültek, ez pedig, mondjon bárki bármit, azt is jelenti, hogy első pillantásra erősen LMP-szagú rendezvénnyé vált egy viszonylag értelmes kezdeményezés. Nyilván nem azt akarom mondani, hogy a HaHa nem bénázott eleget mostanra (elég csak a Gyurcsányhoz pártoló, azóta saját mozgalmat alapítgató Polgár Dórára gondolni), ráadásul erősen bohózatba süllyedt a végére ez a demonstráció is, de ez most mind részletkérdés, mert ők legalább őszinték, nem úgy mint az LMP, akik fogták azt, amit Gyurcsánytól sunyiság témakörben tanultak és alkalmazták is gyorsan. Úgy tűnik, az LMP mostanra érett meg arra, hogy ugyanolyan gerinctelen, cinikus seggfejek alkossák csapatát, mint a paletta többi tagjának is. Sajnos végül teljesen beleolvadt a környezetébe ez az annak idején még őszintén bénának tűnő, a maga módján aranyos társaság.

haha_lmp.jpgAzzal, hogy ilyen elfogadhatatlanul belenyúltak a HaHa demonstrációjába, megmutatták, hogy már nincs mit tanulniuk a többi hazai politikustól ezen a téren, már csak némi hatékonyság kéne, meg egy fokkal központosítottabb szervezet és máris tökéletesen beleolvadnának a Parlament jelenlegi, mostanára eléggé unalmassá vált elitjébe. Szerencsére a HaHa mellőzte a finomkodást és minden előzetes várakozásom ellenére olyan ékes szóval küldte el a picsába ezt a nevetséges bandát, hogy azt tényleg öröm volt olvasni.

Az LMP azt hiszem elvitte a végéig ezt a játékot és nyugodtan csatlakozhat a többi párthoz, amikor azok is a helyükre kerülnek. Remélem hamarosan eljön a pillanat, amikor együtt rohad majd példaadóival valami félreeső szeméttelepen.


48 komment · 4 trackback

Címkék: politika történelem idióták szövegértés

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr874148851

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tippek az LMP-nek: nyisson és jobbikosodjon 2012.02.21. 18:06:25

Legújabb slágertémánk mostanában, hogy ki lehet a Fidesz fő kihívója a következő választásokon. Az esélyesek közül az LMP épp most szervez át, a Jobbikhoz pedig egy erős kijelentés és egy elkélszült kutatás társult, most csak az előbbi pártról lesz szó...

Trackback: Schmuck Andor, a kerekasztal lovagja 2012.02.21. 17:18:44

A szépkorúak Don Quijote-ja, a budapesti politikai Sherwood Robin Hoodja, a közélet fajsúlyos gömbhala cápája, Schmuck Andor kétségbeejtő helyzetbe került.Az általa megálmodott és létrehozott  Baloldali Kerekasztal a Változásért nevű bútordarab me...

Trackback: Mindenki a BKV-ért! 2012.02.21. 14:34:06

A BKV jövőéért VEKEngő Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület legújabb felvetése szerint, nem elég a fővárosnak mozdulni. Az egész nemzetgazdaság összefogásával és természetesen a VEKE elképzelései szerint kell biztos pályára állítani a vállalatot. ...

Trackback: Zsiga Marcellt lemondatná a FIDESZ? 2012.02.21. 14:26:36

Mint a kormánypárt egyik prominensétől megtudtuk, már a FIDESZ-nek is egyre kellemetlenebb az elhúzódó Zsiga-ügy. - Marcell komoly hibát követett el, amikor azt mondta, hogy 47.000Ft-ból is meg lehet élni, hiszen a hivatalos álláspontunk az, hogy minde...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kzoltana 2012.02.21. 14:30:12

És van az a sötét vesztegetéses ügy, ami mögé odaállt az LMP a hajdú-bihari koordinátorának a javaslatára, aki a háttérből szintén benne volt a pénzt kérő "természetvédő" egyesületben. Aztán hónapok óta nagy ám a csend.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/1689_vademeles_zsak_ferenc

Nils. H 2012.02.21. 14:35:16

"egyértelműen LMP-s színvilágban készültek, ez pedig, mondjon bárki bármit, azt is jelenti, hogy első pillantásra "

Annyira egyértelműen, hogy Vágó Gábor nyilatkozata nélkül a kutyának nem tűnt volna fel.

király vagyok 2012.02.21. 14:36:10

mér asz sorsára akar jutni geci?

Orbán a magyar nép ópiuma! 2012.02.21. 14:57:41

Az LMP dadaista párt: azért jött létre, hogy önmagát megsemmisítse.
Röhej.

2012.02.21. 14:58:46

Hány kopicédulát kapott az LMP a FIDESZ-től mindkét 2010-es választás finisében? Mi köze van ennek Schiffer András lemondásához? Hö?

The butcher strikes back 2012.02.21. 15:07:30

Lubickolás és ebéd az emésztőgödörben.

Mária 2012.02.21. 15:13:08

Túl nagy választék nincs a színekből a feliratokhoz:

Ha piros, akkor MSZP

Ha narancs, akkor Fidesz

Ha kék, akkor SZDSZ

Ha zöld, akkor LMP (vagy ex-MDF)

Ha fekete, vagy barna dominál, pláne ha pirossal, akkor fujjmocskosnácipárt.

Mesterlövész 2012.02.21. 15:15:30

Pécsi bölcsésszel értek egyet!

collateral collector (törölt) 2012.02.21. 15:18:31

".. ugyanolyan gerinctelen, cinikus seggfejek .."

áhh. szánalmas amatőrök. a Fideszt meg sem közelíthetik.

Kivlov 2012.02.21. 15:18:35

"Úgy tűnik, az LMP mostanra érett meg arra, hogy ugyanolyan gerinctelen, cinikus seggfejek alkossák csapatát, mint a paletta többi tagjának is..."

Mondjuk inkább úgy, neked most esett le, hogy "a ... nem vész el csak átlakul..."

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.02.21. 15:22:06

"Ahogy arról a hvg.hu korábban beszámolt, az LMP fizette a Hallgatói Hálózat február 15-i, a felsőoktatás átszervezése ellen tartott tüntetésen felvonultatott táblák egy részét, erről azonban a civil szervezet állítása szerint semmit sem tudott."

HaHa...
na persze.
szánalmas bagázs
igen, mindkettő

szvsz 2012.02.21. 15:51:35

Pffff. Szadesz reloaded.

Még jó, hogy FIDESZ! 2012.02.21. 16:13:32

Mit lehet várni ettől a sok beesettmelű, szakálllas, göndörhajú, nagyfülű, nagyorrú gigerlitől?

Arbet 2012.02.21. 16:42:04

Schiffer Bajnai-val megy Gyurcsánnyal pacsizva játszottak ifjú komcsit kézenfogva. Aztán mikor kicsit felnőttek együtt örültek a kemény munkával összehozott milliárdoknak.

Kinkkli 2012.02.21. 16:49:59

Csak a fair elbánás miatt leírom. A Hallgatói Hálózat - mint ahogy ezt soha nem is tagadta - egyeztetést folytatott az LMP-vel a tüntetés előtt. A hálózat azt kérte a párttól, hogy ne legyen jelen, mint LMP, ne támogassa a rendezvényt, de a politikusai közül néhányan jelen lehetnek, és jöhetnek LMP-sek nyugodtan. És HOZHATNAK TÁBLÁKAT, ha nincs rajtuk LMP logó.
Az, hogy itt ki mit értett és hogyan, az már más kérdés lehet. De hogy itt nem lenyúlási kísérletről van szó, az teljesen biztos. Egyszerűen az LMP-sek hozták a tábláikat, mert erről előre egyeztettek a Hallgatói Hálózattal, a szervezők pedig nem szóltak a helyszínen, hogy mégse használjanak táblákat. És valószínűleg a politikai gyakorlatlanság miatt mindkét fél belefutott a pofonba. A Hálózat valóban pártfüggetlen, az LMP-sek meg valóban a Hallgatói Hálózattal szimpatizálnak. Például akik ezen a remek fotón látszanak odafent, a felső sorban, ők is LMP-sek. Pont. A történetet még lehetne folytatni, de nincs értelme. Én, mint aki a belső információkkal tisztában vagyok, tudom, hogy mindkét szervezet hibázott, de semelyik sem az, aminek a hiba után látható volt. A Hálózatot nem támogatja párt, az LMP pedig nem akart lenyúlni.

fetyisob 2012.02.21. 16:55:54

Levették a Gyurcsany évértékelöt a cimlaprol!!
és nemtom hová rakták!

2012.02.21. 17:10:03

A táblát nem kellett volna ilyen betűtípussal csinálni és nem LMP-seknek kellett volna nyilatkozni, de ez utóbbi nem teljesen az ő hibájuk. A valóságban nem lenyúlásról van szó, hanem egyeztetett együttműködésről, csak kicsit túlpörgött az LMP.

BaradlayR 2012.02.21. 17:16:59

Ha a képen lévő tábláról neked ilyen asszociációk jutnak eszedbe, akkor szerintem beteg vagy, ember.

nu pagagyí 2012.02.21. 17:47:34

Nem tudom miért kell mindenkinek mindenkitől függetlennek lenni. Ügyek vannak és aki egy ügy mellé áll az ne finnyáskodjon. Majd ha egyszer újra demokrácia lesz, akkor majd lehet önmegvalósítani. Egy vezérelvű, mindent megszálló és minden belső vitát kiiktató állampárt ellen csak az összefoggás segít, erőt kell felmutatni, legyen az bármilyen kis ügy, másképp nem fog menni.

centennial 2012.02.21. 17:52:41

Erősen túl van dimenzionálva ez a probléma. Uborkaszezon van?

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.02.21. 17:55:20

Szerintem ez nem hasonlítható A Gyurcsányi fellépéshez. Ott az LMP volt a szervező, és valljuk be, hiába nem szimpatikus Gyurcsány, ügyesen használja ki a médiát, ezt nehéz elvitatni. (ez az eset és a Miskolc is jól jellemzi ezt.)
Az általad bemutatott esetben a táblákon nincsen logó, és az LMP-sk mint magánemberek mentek oda. Én is jobban örültem volna ha a diákok egyedül oldják ezt meg, de szerintem most sem történt semmi igazából. Elég nagy baj hogy a Fidesz ifjúsági szervezet hallgat mint szar a fűben. Sőt, még véleménye sincs. Ez nagyobb gáz.

Laciii 2012.02.21. 18:01:06

@Legelő Őse:
Egy orvos el tud menni civilben politizálni, egy politikus nem.

Fullánkos Algol 2012.02.21. 18:03:30

a cinikus gerinctelenségben a mai magyar egyetemista-generációt nehéz lenne fölülmúlni, hogy szakadjon rájuk az adósrabszolgaság életfogytig

snipper 2012.02.21. 18:18:51

Szombaton Kaposváron a mostanság divatos kolbásztöltő fesztivál volt, a piaci csarnok tele volt narancssárga lufikkal.

Laciii 2012.02.21. 18:25:42

@snipper:
És milyen politikai célja volt a kolbásztöltő fesztiválnak, ők miért tüntettek?

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.02.21. 18:30:30

@Laciii: dehogynem. És a világ más pontjain, ahol nem elpusztítandó ősellenségnek tekintik egymást a politikai ellenfelek, el is mennek. Ezzel jelzik hogy ők támogatnak egy ügyet. De tudomásul veszik hogy ez nem róluk szól, hanem a szervezőkről. Nekem sem tetszik ez így, mert sajnos az LMP-ről beszélgetünk, ahelyett hogy arról beszélgetnénk hogy éppen szétbarmolták az oktatási rendszert!

Laciii 2012.02.21. 18:35:59

@Legelő Őse:
Na sorold szépen kik és milyen politikai tüntetésre mentek _magánemberként_.

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2012.02.21. 18:42:44

@Kinkkli: Hát ha ez így van, akkor még undorítóbb az egész.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.02.21. 19:10:44

Na az értelmi fogyatékos már mocskosbüdösnácizik. :)
De hiába, mert mindenki tudja már, hogy a kék-fehérek a fasiszták!
♥♥♥

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.02.21. 19:15:25

@Laciii: Soroljam szépen? Ezt nem értem. Tájékozódj. Éltem külföldön, dolgoztam is. Több EU országban is - nyugatra tőlünk. Kicsit már a politikai kultúra.
De javaslom nézelődj például Németország irányába, ahol az antifasiszta tüntetések mind tele vannak politikusokkal. De ez csak egy példa...

Dr. Táskás Tóni 2012.02.21. 19:17:46

@Legelő Őse: Ez így igaz. A HAHA örüljön, ha támogatják. Nem is értem, hogy mire ez a nagy felháborodás.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2012.02.21. 19:18:12

Kár hogy a cikk szerzőjének halvány lila gőze sincs arról, amiről ír. javaslom, esetleg esetenként nézzen utána, jobb minőségű dolgok születhetnek.

2 alapvető tévedés (hazugság): 1) nem volt egyeztetés (volt), 2) nem mehettek politikusok (mehettek, ha nem visznek pártjelvényt)

Már csak azért is hülyeség ez az egész, mert Vágó Gábor, aki az LMP szóvivője most, 2006-ban a HaHa aktív tagja volt.

Laciii 2012.02.21. 19:26:53

@Legelő Őse:
Nem azt mondom, hogy nem mennek, hanem hogy nem magánemberként mennek.

Dolgoztam külföldön, most éppen Kanadában vagyok, ezzel akkor ugye nyertem :)

pukancs 2012.02.21. 19:32:14

Lehet Más a Politika..

már 2009-2010-ben megmondtuk hogy nem és ez csak egy hype párt, senki ne szavazzon rá, mert semmire nem jó (csinált bármi említésre méltót?)

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.02.21. 19:35:50

@Laciii: Ez valami verseny volna? (mondjuk Kanada nem az EU, más politikai kultúra). Én meg azt mondom hogy magánemberként mennek. (hogy egyről beszéljünk ez azt jelenti hogy nem beszélnek emelvényen, és nem lobogtatnak zászlót stb.) Ennek a vitának így nem sok értelme van :-) Az egy más kérdés hogy egy politikus mennyire tud magánember lenni - bárhol is van. Egyértelműen "megfesti" a rendezvényt. Az én ízlésemnek tetszik ez - ezt már írtam. De nem érzem olyan borzasztónak, sőt, a poszt is inkább valami zsigeri utálatról szól, mint sem arról hogy mit tett most az LMP.

Laciii 2012.02.21. 19:47:54

@Legelő Őse:
Nem egyről beszélünk, a definíciód elég fura a magánemberkéntre, mert ahogy írod "megfesti". Ezért kértem példát, hogy szerinted mi volt az amikor "festés" nélkül tisztán magánemberként volt jelen politikus.

És amíg nem hívatlan vendégek teljesen rendben is van.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.02.21. 20:14:10

Ezek nem loptak , csaltak, hazudtak mint a szarházi bóvlista fidesz vagy a tetű, komcsi szocik.

Ebben a diktatúrában ne várd tőlük a csodát, bár övék a jövő.

ha érdekelt vagy a szarháziságban, lopásban, simliben csak ajnározd a bóvlistákat.

Meddig tűrsz magyar?

Kalmár 2012.02.21. 20:51:40

De jó cikk. Nem beszél mellé.
Úgy legyen.

egyenlítő 2012.02.21. 21:09:03

A politikusoknak létre kellene hozni egy Tiltott Várost, ahonnan nem léphetnének ki. A hozzátartozóikat, iskolatársaikat, szomszédaikat pedig örökre száműzni az EU-n kívülre.

furbe · http://matits.hu 2012.02.21. 21:52:05

Én a fenti képen főiskolásokat látok, a Vágó Gábor meg ha jól tudom a Corvinuszra járt.

Creatura 2012.02.21. 21:55:05

Elnézést, jó helyen járok, ez a helyi fasiszta kurzus? :D

Csak így tovább srácok, nagyon ász a gyűlölködés light.Segít a veszteseknek levezetni a feszültséget, enyhíti a sikertelen élet tüneteit, és még a potenciátokat is gyógyíthatja.Micsoda egy aljas dolog már, hogy valakinek más véleménye van mint Nektek, és még hangoztatja is, úgy,hogy nincsen körben szögesdrót kerítés.Öröm látni ahogyan véditek a Hazát, pici pech nekünk,hogy pont nem a világ túlsó oldalán.

sanyix 2012.02.21. 22:44:04

@Creatura: most egyébként magaddal beszélgetsz?

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.02.22. 19:38:52

@Laciii: De itt nem hívatlan vendégekről van szó. Volt egyeztetés. Ez tény.
süti beállítások módosítása