Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Ezért utáljuk Franciaországot

2012.02.20. 13:00 mujure

2012. június 8-án elkezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság. Új sorozatunkban szépen sorba vesszük a résztvevő országokat, és mindenfajta feltétel nélkül gyűlöljük őket. Mert mi ilyenek vagyunk, minden ország utálatunk tárgya, pláne, ha EB-n is szerepelnek a köcsögök! Franciaország nagy feladat, essünk hát neki!

A következő posztot érzékenyebb lelkületű olvasóinknak eme zene hallgatása közben javasoljuk, higgyétek el, kellemesebb lesz!

Lássuk be, ha mélyen a lelkünkbe nézünk, Franciaország bizony elég előkelő helyen áll a magyar ember gyűlöletlistáján, ha van ilyenje egyáltalán (és mért ne lenne?). Jobb esetben valahol a szlovák-román-szerb csodatrió után jön egyből, a rosszabban nyilván előzi is őket. De mi is az a baj a franciákkal, ami miatt ide jutottunk?
A csúnya nyelv? Ez még csak nem is feltétlenül igaz, elvégre sokak szerint szép, szerintem persze nem, de én már a gimiben is egyből az olaszt választottam a francia helyett (és milyen jól tettem!).
Esetleg a sokféle etnikum és azok állandó viszályai? Bizony, rendszeresen hallunk olyanokról a hírekben, hogy a feketék/arabok/bárki más éppen autókat gyújtogatnak, mert szerintük igazságtalan a Rendszer. Ez sajnálatos és sok lehetőség van benne, de most nem a rasszista franciák felé visszük el ezt a posztot, pedig simán lehetne, ugye…

1328696779.5455-illusztraciotorimagy-f.jpgNem, a franciákkal az a magyar ember legnagyobb problémája, hogy ott lopták el a hazánkat. Ami 1920. június 4-én történt a versailles-i Trianon Palotában az nem más, mint történelmi bűntett, ami nyilvánvalóan szándékos és sértő túlzással ragadta el a történelmi Magyarország több mint kétharmadát és lakosságának felét. Ez a pillanata a történelemnek azóta is szervesen megmaradt a magyar néplélekben, teljes politikai ideológiák épültek (és épülnek ma is) a Trianonban történt igazságtalanság megtorlására. És ez bizony a franciák hibája.
A franciák nyíltan asszisztáltak ehhez a botrányhoz, sőt, ők szervezték meg az egész technikai részét, úgyhogy abszolút jogosan gondolhatjuk azt, hogyha franciák nem léteznének, nem így történtek volna a dolgok. Képzeljük csak el: véget ér az első világégés, aláírunk valami békét, amit az USA diktál (nem véletlen ám, hogy a valóságban velük később külön kiegyeztünk, nem adták a nevüket ehhez a szégyenhez), elvesztünk bizonyos területeket, ahol valóban nem él sok magyar, kicsit ejnyebejnyéznek, és mehetünk haza. Ma talán egy boldogabb jelenben élnénk, vagy ha nem, Jobbik akkor se lenne, nem is beszélve szegény Csurka István politikai szerepéről (amikért persze kár lenne, de legalább nem kellene schengeni határ ahhoz, hogy útlevél nélkül mehessünk magyar földre).
A franciák bűne alapvetően nem az, hogy ennyit elloptak tőlünk, hanem az a cinikus hozzáállás, ahogy viselkedtek és asszisztáltak a románok vagy a csehszlovákok hazugságaihoz. Tudták, hogy hazugság, de hagyták megtörténni, amiért a magyar ember(ek többsége) örökké utálni fogja őket. Mert az ilyen.

A franciák persze világéletükben ilyen kis férgek voltak, nem csoda, hogy Európában gyakorlatilag mindenki utálja őket, valamiért az angolok és a németek is imádták leverni őket különféle háborúkban. Volt egy aranykoruk, a sznobizmus fogalmának első igazi képviselője, XIV. Lajos hetven éves uralkodása alatt, aki nagy szerényen a Napkirálynak neveztette magát. Köszi, Lala, de az arcból vissza lehet venni.
Arról nem is beszélve, hogy a franciák képesek voltak a történelem talán legnagyobb, legsikeresebb (de mindenképpen a legjobban propagált) forradalmát is elcseszni. 1789 olyan korszakos évszám, amiről talán mindenkinek rémlik valami, aki járt valaha iskolapadban. Ezek a derék franciák faszányosan bevezették a demokráciát, majd annak rendje és módja szerint fogták azt, meggyalázták, leszarták, végül lehúzták a vécén és visszakullogtak a diktatúrába (Napoleonról hallottál?). Ékesen bebizonyították, hogy nem érdemlik meg a modern berendezkedést, most éppen a kitudjahanyadik köztársaságukat élik, de legalább nem adják fel és újra meg újra kikiáltják…

Őszinte leszek, én mindezeket elfogadnám. Komolyan, szerintem a múltért ne büntessük őket, a szegénykéket, a mostani gondjaikkal meg birkózzanak meg maguk, nem foglalkozom különösebben a franciákkal. Még azt is hajlandó lennék egy vállvonással elintézni, hogy mint legnagyobb gyarmatbirodalom, hogyan bántak különböző afrikai népekkel. Tényleg, mindezek nem fontosak. Az én utálatom a franciák iránt egészen másból ered. Bármikor találkozom ezzel a „jelenséggel”, felfordul a gyomrom, emberek és minél több alkohol közé vágyom. Ő nem más, mint Louis de Funes. Ez az ember maga a megtestesült gonosz, igazi átok a világon. Minden filmje idegesítő, süt belőle, hogy Funes (és filmjei) csakis egy kifordult tréfája lehet a sorsnak, hogy minket, alapvetően békés és nyitott embereket kihozzon a sodrából. Na, az ő sztárrá emelését és tiszteletét soha nem bocsájtom meg a franciáknak.

france2.jpgA francia válogatottról való negatív kép kialakítása szintén nem igényel túl nagy utánajárást, ugyanis a franciák abszolút maguk gondoskodnak arról, hogy még az a kevés magyar szurkolójuk, akik a Blanc-Zidane-Henry tengely működése (VB+EB győzelem) alatt megszerették őket.
Az, ami a 2010-es VB alatt történt, nem kíván magyarázatot: a világ egyik legmagasabbra jutott szar edzője, az emberként is értékelhetetlen Raymond Domenech szövetségi kapitánnyal trágár módon (!) beszélő Nicolas Anelka (igazi futballkurva, odamegy, ahol akár egy euróval is, de többet adnak) hazazavarása után a válogatott tagjai nem voltak hajlandóak edzeni...
Ez két éve volt, azóta az új edzővel kicsit normalizálódott a helyzet, már csak a csapat béna… Itt van nekünk például a bőrszínére rettenetesen érzékeny, ámde igencsak lelassult Patrice Evra, aki már sem fiatalabb, sem értelmesebb nem lesz. A másik, akit muszáj megemlíteni az Franck Ribery, a világ deklaráltan legcsúnyább híres embere. Nincs nekem bajom a csúnyákkal, de ezt az arcot csak este 10 után és 18-as karikával szabadna mutatni a tévében. Komolyan, mintha a Fűrész sorozat legújabb, 267. epizódjának emberevő gnómja lenne. Aztán a csatársorban ott van még az echte francia Karim Benzema, aki legalább tud futballozni, cserébe algériai.
A csoportban (angol, svéd, ukrán) esetleg a második hely meg lehet, de szerintem ismét a franciák fogják produkálni a torna negatív meglepetését és ha nem is olyan simán, de kipottyannak már a csoportból.

A sorozat korábbi tagjai itt érhetőek el.


1 komment

Címkék: trianon forradalom eb

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr634134547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KANADA 2012.03.01. 22:03:05

Én francia válogatottról még nem hallottam. Ja, hogy te az Afrika válogatott európai képviselőire gondolsz.
Mindent félre téve róluk kár beszélni, őszintén szólva én már nem vagyok hajlandó azt nézni, amikor a német-francia meccsen a fekák lövik a gólokat, ez már szánalmas! Inkább megnézek egy román-lengyel meccset, legalább náluk nem zsoldosok játszanak!
süti beállítások módosítása