Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Mi leszel, ha kint leszel?

2012.02.03. 12:00 Bakamák

Még csak most került szabadlábra, de a neten már terjednek is a Viszkis poénok. Mint a jövő hétre már klasszikussá váló FILA-táskás, vagy akár ez itt:
„‎03:20 Ambrus Attila (whiskys) regisztált a Facebook oldalára.
03:22 Ambrus Attila (whiskys) kedveli a(z) OTP Bank oldalát”

Merész lenne még a következtetés, de ki tudja, lehet, egy napon a Mi Attilánk legyőzi a legyőzhetetlent, eléri az elérhetetlent és letaszítja Chuck Norrist a viccek oltáráról. És, ahogy ezt egy korábbi bejegyzésünkből olvashattátok, ennek szerintünk is itt van már az ideje, de sürgősen! Bár mujure szerint a Viszkis túl jó arc ahhoz, hogy mémmé váljon, abban biztosak lehetünk, hogy a Showder Klubos stand uposaink sem hagyják szó(vicc) nélkül a magyar Robin Hood (ezt a nevet milyen idióta találta ki neki?) friss szabadulásának hírét.
De nem csak az okozhat mostanság fejtörést a 44 éves Ambrus Attilának, hogy az egész média róla cikkezik, és újabbnál újabb poénok születnek róla, hanem biztos az a - most már teljesen aktuálissá vált - kérdés is foglalkoztatja, ami mindenki számára ismerősen csenghet: „Mi leszel, majd ha nagy kint leszel?”

A magányos börtönséták és szappanért hajlongások közepette valószínűleg sokszor visszagondolhatott korábbi életére, munkáira: vajon azok közül melyiket választaná most, a szabadulása után? Volt ugyanis Ő sírásótól elkezdve, templomfestőn át, jégcsiszoló autót vezető újpesti hoki kapus is. Nem csodálom tehát, hogy inkább a bankrablást választotta a helyett a lassan feltörekvő, kevésbé biztos karrier helyett. Ez mégis csak jövedelmezőbbnek bizonyult…egy darabig.

csupros.jpgA jeget ugye nem csak a talpa és a Rolba alatt szerette, hanem a rablások előtt a whiskyjében is bátorítás gyanánt, de most nem bátornak, hanem minél hamarabb rohadt okosnak kell lennie, és valahogy kimatekoznia, miből is fizeti vissza azt a 200 milliót, amit még a Xénia láz idején rabolt össze magának. Nem kell azonban Attilát félteni, hiszen a börtönben is előrelátó volt - mondjuk volt is elég ideje előrelátni -, úgy döntött hát, hogy még a büntetés ideje alatt leérettségizik és - saját történetét feldolgozó filmje szerzői jogait feláldozva ugyan, de - kommunikációs diplomát szerzett. Érezhette, hogy (egy kommunikációs) diplomával nem sokra mehet itthon, ezért még a fazekas mesterséget is kitanulta a rácsok mögött, senki ne lepődjön meg tehát, ha a 2012-es Művészetek Völgyén „Attila viszkis csuprai” köszönnek majd vissza valamelyik bódéban. Ha a folklór-biznisz nem jönne össze, még mindig lehet egy ismert whiskygyártó reklám arca. Korábbi, bíróságon tett nyilatkozata, akár reklám szlogenként is megállná a helyét: "Bűnöző vagyok, ízig-vérig bűnöző."
Lehet, hogy Ő magára így tekintett, de mi megkedveltük, becenevet is adtunk neki. A pénzünk mellett a szimpátiánkat is könnyen megszerezte mérhetetlen nagy lazaságával, ami nem csak a rablások előtti whiskyizésekben nyilvánult meg: előfordult, hogy virágot vitt a pénztárosnőnek, akitől a pénzt követelte, de a legzseniálisabb, amikor az akkori rablási osztály vezetőjének maszkírozva magát ment el „pénzt keresni.” Egyértelmű volt, hogy ha a film nem is jön össze az életéről, könyv mindenképp készül róla. Julian Rubinstein amerikai újságíró 2005-ben kiadta  A Viszkis Rabló balladája: Igaz történet bankrablásokról, jéghokiról, erdélyi szőrmecsempészetről, fusizó detektívekről és összetört szívekről című könyvét. Megnyugtató, hogy ez a baromi hosszú cím angolul sokkal jobban hangzik, és mind az írott, mind a hangos könyv verzió is díjat nyert anno.

Szóval, a 90-es években volt egy kedvelt és menő bankrablónk, még ha a fegyház az elmúlt 10 év alatt egy átlag adófizetővé is változtatta Őt. Lényeg, hogy mi szép emlékeket őrzünk vele kapcsolatban és drukkolunk az új életéhez. Egyébként meg, ha volt is egy csöppnyi esze, akkor fix, hogy nem herdálta el az összes pénzt, és valahol a sok millió még ma is arra vár, hogy egy jó whisky mellett elköltsék. Ha pedig most is maradt abból az észből, még nem nyúl hozzá. Mindössze előbb beáll médiaribancnak (ejtsd: celebnek), megszedi magát és kifizeti az adósságát. Egy ilyen új keletű karrier után meg már úgy se fogják kérdezni, miből futja Viszkis barátunknak egy üveg 6000$-os Black Bowmore-ra?!


1 komment

Címkék: lopás újjászületés viszkis

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr514051204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SanMiguel 2012.02.22. 12:21:02

Sokáig éljen a wiszkis dikk
süti beállítások módosítása