Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Ajándék-poszt

2011.12.22. 15:45 tlickey

Mivel közelegnek az ünnepek, és ilyenkor a legsavanyúbb emberekbe is szorul egy kis kedvesség, dacolva faggyal és latyakkal, kerge marhák módjára vadászunk odakint ajándékokért, az előrelátóbbak pedig már a halászlénél és a bejgli sütésnél tartanak, úgy döntöttem, hogy a Főnix blog olvasói is megérdemelnek egy kis ajándékot. Bizony, a karácsonyi hideg még a blogger szívet is megolvasztja, és mi más lehetne tőle az ideális ajándék, mint egy poszt az olvasóiról, ugyanis ahhoz kétség sem fér, hogy ti is megértek egy bejegyzést, srácok.

Az olvasók rendszerezésével kezdem, melynek korszerű elméletét Csendesebben kolléga sokévnyi személyes tapasztalata alapján dolgozta ki. Az első az egyszeri olvasók csoportja, akik sohasem hallottak még rólunk, és teljesen véletlenül csöppennek ide, esetleg egy facebookon talált link, vagy netalán egy blog.hu link által, maradnak egy poszt erejéig, és ha tetszett amit láttak, esetleg elolvassák az alatta lévőt is, ha még azzal is meg vannak elégedve, elképzelhető, hogy legközelebb is meglátogatnak minket. Így csöppennek át a rendszeres olvasók halmazába, akik lelkesen, heti rendszerességgel néznek szét nálunk, valamint két, további alhalmazba sorolhatók: az aktív, és a passzív olvasókéba. Az aktív olvasó nem csak rendszeresen néz bennünket, hanem reagál is az általunk feldobott témákra komment, vagy csak egy sima like formájában. Szeretjük is őket érte nagyon, de az én személyes kedvenceim a passzív olvasók. Ők a Főnix blog akváriumában úszkáló halacskák, akik némán kísérik figyelemmel a történéseket, és egyben ők a sovány vigasz egy blogger számára azon alkalmakkor, amikor egy posztra nem érkezik meg a várt mennyiségű reakció, mert tudja, hogy ők ilyenkor is buzgón olvasnak minket.

Azonban nem ez az egyetlen faj, ami megfordul egy blog olvasóközönsége között. A legutolsó, azonban majdhogynem a legfontosabb csoport a trollok halmaza. A troll földalatti, titkos barlangokban gubbasztó lény, rendkívül korszerű számítógéppel felszerelkezve, ami sosem kap be vírust és az internet hozzáférése sem áll le egyetlen pillanatra sem, hogy reggeltől estig, éjjel-nappal fel lehessen háborodva. Legfeltűnőbb ismertető jegye, hogy ő maga nem vezet blogot, viszont annál nagyobb lelkesedéssel kritizálja a többit. Ha úgy tetszik, a troll a blog ellenzéki pártja: nem csinál semmit, csak osztja az igét, hogy amit a többiek csinálnak, az miért rossz. Rendkívül tájékozott minden általunk feldolgozott témában, és amikor nem, akkor is fél perc alatt sokkal több információt gyűjt róla össze, mint mi valaha is fogunk, hibáinkat pedig komment formájában adja a tudtunkra. Nem is ezzel van a probléma, ha valamit elrontunk, szeretjük kijavítani, hanem az általa megütött kioktató hangnemmel, amit jól nevelt ember nem használ idegenekkel való társalgásra. Azonban a trollt nem lehet elkapni, probléma esetén ugyanis arcán gúnyos vigyorral húzódik vissza kis barlangjába.

Ennek ellenére, ha valamit megtanultam az itt töltött idő során, akkor az az, hogy a troll jelenléte jó. Hogy miért? Azért, mert habár a lehető legközönségesebb módon, de visszaigazolja azt, hogy amit csinálunk, az érdekes. A troll nem vesztegeti drága idejét rossz blogok fikázására, ezért minél több figyel minket, nekünk annál jobb. Mondhatni annyira jó nekünk, hogy értekeztem a kollégákkal, és készítettem egy troll toplistát. Íme a top 5 helyezett a Főnix blog eddigi pályafutása során:

5. helyezett lett ¿Qué tapas hay?, aki a megjelenése után nem sokkal szanaszét szívatta életem első bejegyzését (és ez olyan jól sikerült neki, hogy majdnem nem írtam többet), valamint Leonard Zelig, a magyar nyelvtan kiváló szakértője.

4. helyezett lett Willy, aki nemes egyszerűséggel csendre intette mujure kollégát.

3. helyezettként azonban kénytelen vagyok Csendesebbent megjelölni, aki úgy érezte, hogy erre reagálni kell.

2. helyezett Draug, aki nem is annyira trollkodásával szerezte meg a dobogós helyet, hanem azzal, hogy rövid kommentváltásommal meg tudtam szelídíteni.

Az 1. helyezett pedig nem is lehet más, mint maga Vass Virág, aki olyan elszántsággal kelt saját védelmére az őt kritizáló szkr-rel szemben, hogy ez által elnyerte az egész blog tiszteletét.    

A fent említett olvasók annyira kitettek magukért, hogy kivívtak maguknak egy őszinte vállveregetést Karácsonyra. Vagy egy sört, természetesen lehet választani.


4 komment

Címkék: ünnep ajándék

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr993486036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Draug 2011.12.23. 16:55:21

Köszönöm, annyi kérdésem lenne, hogy azt lehet, hogy vállveregetést és sört is kapok? Jól esne, mivel elmondhatatlan fájdalom, üresség és mély szomorúság gyötri a lelkemet a Kedves Vezető halála óta.

tlickey 2011.12.23. 18:36:38

Természetesen lehet, mert amint látod, te különleges helyet foglalsz el a listán. :)

mujure 2011.12.24. 11:23:50

@Draug: én megajánlok Önnek egy szóbeli kisötöst is, de csak mert Kari van.
süti beállítások módosítása