Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Kim Jong-Il nem néz dolgokat

2011.12.19. 13:49 Csendesebben, a gyerek alszik

 Várakozással tekintünk egyébként az utódra, hogy továbbá fenntartsa a nagyszerű szokást, a dolgok nézését. Ettől függetlenül a szóban forgó tumblr mindenféleképp krízishelyzet elé áll. Bizonyára fenn tudja még tartani pár hónapig archív felvételekből a munkálkodást, de nehezen fog újabb Kim Jong-Il nézéssel meglepni bennünket, minthogy a szóban forgó diktátor meghalt.

 Elismerem, fontos dolog törődni a világpolitikával, de inkább tegyük fel a kérdést, mit kapunk mi abból, hogy a demokrácia legbálványozottabb ellensége (Orbánt is beleszámítva) lehunyta a szemét? Ez most jó, vagy rossz? Hát… valahol biztos jó, mert Sauron tornyának leomlása is pozitív esemény a Király visszatérben, csak arról nincs szó a filmben, hogy a mordori külkereskedelem hiányában a rohani gdp felére zuhant három hónap alatt. Na persze ettől a mi esetünkben nem kell tartani… ahol olyan alacsony a gdp, hogy nem tud feleződni.

Én személyesen úgy érzem, hogy nem a hatalmi helyzet fog változni. Egyszerűen Kim Jong-Il halála egy kulturális űrt teremt. Emlékezzünk: Mindenki közös diktátora nélkül ez a videó sem jött volna létre…

 

Amilyen szórakoztató, olyan félelmetes, és ezt kizárólag ennek a remek embernek köszönhetjük. Nameg a milliónyi kis kóreainak, akik ezerrel próbálták kielégíteni a fűrer minden parancsát, és most sírva temetik Kimet. (vagy Jongot, vagy Ilt… tudja a franc, melyiket kell ilyenkor mondani) Először nekem ez akkor esett le, amikor a hivatalos tv bejelentést láttam. A forma tök feketébe öltözve elmondja a dolgot, és sírva fakad. Nem kicsit színpadias, de egyben milyen szarkasztikus is… ha mondjuk backstage-ben seggrészegre issza magát a fél banda… hátha nem lesz akkora cenzúra ezek után.

Habár, mi már tudjuk, hogy ez nem ilyen egyszerű. A kommunizmust nem az új vezér váltja meg, előbb jön a lájtoskodás, Rákosi után egy Kádár.

 


2 komment

Címkék: politika kult

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr233475531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása