Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Így lopott meg a Viasat

2011.08.04. 16:23 szkr

Annak idején, január vége felé, beültünk egy sörre az itt már emlegetett Rents Öcsémmel (ez itt a reklám helye) a Shakesbeer nevű kocsmába és némi alkohol elfogyasztása után megálmodtunk egy amúgy kiváló ötletet, amit én másnap ezen a szent, alkohollal és kocsmabölcsekkel jól ellátott helyen egy bejegyzés formájában átadtam az igen tisztelt olvasóközönségnek. Aztán a Viasat3 fogta és egy szó nélkül lenyúlta.

Ezzel még, természetesen, nincs bajom, hiszen a szeptember 18-án, este 11-kor debütáló, Aranypart címen futó project hiánypótló műsor lesz Magyarországon és nyilvánvaló siker is, ráadásul jó magyar szokás szerint (apró képzavar, hiszen a Viasat3-nak sok köze nincs már ehhez az országhoz) volt pofájuk azt mondani, hogy neeeeeem, ez nem a Jersey Shore egyazegyben lenyúlása, hanem saját formátum. A problémám, ami miatt viszont valóban ideges lettem, hogy nem kaptunk e-mailt, amiben gratulálnak az elmeroggyant ötlethez és meghívnak minket egy zárt buliba a szereplőkkel, hanem egy szó nélkül elkezdték előkészíteni a forgatást.

Persze, lehet itt azzal jönni, hogy háthiszen sixx már 2009-ben is mondta, meg amúgy is, mit ajnározod itt magad, nehogymá' azt gondold, hogy bárki olvasta a hülye cikkedet, DE. Olvasták, lájkolták, megosztották, örültek neki (meg volt olyan is, aki rohadtul nem értett egyet azzal, ami le volt írva benne, de természetesen róluk most sem veszek tudomást). Nekem is jobb lenne elhinni, hogy a Viasat3 nem rohadék tolvajok gyűjtőhelye, akik gátlástalanul kizsákmányolják az olyan fantasztikus kreativitással megáldott fiatalokat, mint amilyen én is vagyok, de a szomorú helyzet az, hogy attól, hogy ezt jobb hinni, még nem válik valósággá. Egyszerű példa: jobb lenne inkább nem tudomásul venni azt a tényt, hogy apádék szexeltek és te így születtél, de ettől még adott esetben a ház ura egyszer csak leültet egy székre és elmeséli neked, hogy ez így volt. És kénytelen vagy elhinni, mert azt te is nagyon jól tudod, hogy nem a gólya hozott, azt meg soha nem is értetted, hogy a méhecskék hogy a picsába vágnak egyáltalán a témába.

Szóval. Miután nyaralgattam alig több mint egy hónapig, és hazajövetelemkor az a hír fogadott, hogy teljes az Aranypart szereplőgárdája, valami eltört bennem. Őszintén szólva mindig úgy tekintettem a Viasat3-ra, mint a legkúlabb magyarországi kereskedelmi csatornára (hogy csak három dolgot említsek a közelmúltból: Éden Hotel, Angliába költözés és így szarás a magyar szabályozásra, valamint nyilván az én ötletemen alapuló Aranypart), most viszont csak némi csalódott düh van bennem, ami ráadásul senkit nem fog érdekelni. A műsor sikeres lesz, én pedig, aki csak egy halk "Köszi"-t akarna hallani itt fogok ülni, és nem nézem majd a műsort, mert baromira nem érdekel, mégis mindent tudni fogok róla, mert mások meg a tévé előtt fognak ülni és Facebookon végigkommentelik az adást.

Ez ilyen. Nem köszön.


2 komment

Címkék: kult tévé lopás

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr473125786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.08.08. 14:07:41

én abszolút megértem a dühödet, de egyet azért árulj el nekem: mi az a fantasztikus nagy hiány benned, ami miatt kell ez a műsor?

szkr 2011.08.08. 19:05:01

@idelle: részemről hidegen hagynak a reality-k, de tény, hogy baromi szórakoztató is lehet, ha jól csinálják (a legutóbbi valóvilágból összesen egy részt láttam és végig sírtam a röhögéstől). igen, lehet azt mondani, hogy elkeserítő, hogy ezt a mocskot akarja nézni a túlnyomó többség, de szakmai szempontból (itt most természetesen a sokat alázott kommunikációs szakmára kell gondolni) zseniális és egy-egy tanulmány megírását bőven megérő koncepciókról van szó. hogy csak egy példát említsek, ismerek olyat, akinek az jelentette a szórakozást a vv-ben, hogy a berendezést figyelte, ahogy az alakítja a szereplők viselkedését (ez az úgynevezett környezeti kommunikáció), más pedig pusztán azt élvezte, hogy milyen elborult prosztók csinálják a nagy semmit heteken keresztül. bennem nincs hiányérzet, nem érdekel, ha nincs ez a műsor, de tény, hogy egyrészt szórakoztató, másrészt tanulságos. erről még lehetne regélni hosszan, úgyhogy most ünnepélyesen megígérem neked, hogy a kommunikációs szakmáról lassan, de biztosan születő postsorozatomban, ami természetesen nem tudom, hogy mikor lesz publikálva, de remélem záros határidőn belül, le fogom írni erre a kérdésedre a hosszabb verzióját a válaszomnak. (bocs a szöveg ziláltságáért, ilyen ez az online-kocsma fíling, beszélgetés közben lecsúszik egy-egy pálinka)
süti beállítások módosítása