Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Google-szindróma

2011.06.14. 12:00 Csendesebben, a gyerek alszik

                Brit tudósok szerint a Föld ötletkészlete fogytán van, és a felhasználásunk egyre csak nő. Ha nem kezdjük el a művészek és tudósok által kitalált új ötletek rendszerezett felszámolását, elfelejtését, világtörténelmi katasztrófáknak nézhetünk elébe. Mennyit vállalhat be az emberiség? Mi történik, ha véglegesen kimerítjük a rendelkezésre álló ötleteket? Itt vannak a válaszok. Ma még van kiút, holnap már nem biztos.

Amolyan viccelődésként vetődött föl nem olyan régen az elmélet, mi szerint: ha mi (felsőbbrendűségi komplexussal küzdő bloggerek), vagy ti (felsőbbrendűségi komplexussal küzdő blogolvasók) otthon ülve, kellőképpen felkészülve kitalálunk/tok valamilyen ÉRTELMES új szót, vagy új fogalmat, vagy gondolatot, vagy eszmeáramlatot, vagy vallást, vagy dogmát akkor a google-be beütve az készen fog minket/titeket fogadni, esetleg már youtube videó is van róla, esetleg már 100.000-nél is magasabb a nézettsége. Amilyen humorosnak tűnt először a probléma, annyira komollyá vált, miután bebizonyosodott, hogy lassan tényleg így van. Teljesen értelmetlen ötleteket persze ma is ki lehet találni elsőként, csak az kit érdekel?

A kérdés művészi berkekben kardinális, de minden phd-re jelentkező mesterember is szembesül ezzel a problémával. Ha nem gondolunk bele nagyon mélyen, akkor úgy érezzük, hogy végül is az elméletek variációi végtelenek kellene, hogy legyenek, ezért teljesen felesleges azon izzadni, hogy egyszer csak nem lesz mire gondolni, DE most gondoljuk végig pontosan. Sok szóval rendelkezünk, de semmiféleképpen sem tekinthető a szavak száma végtelennek. A gondolatokat szavakban tudjuk manifesztálni, tehát matematikailag is véges ötletmennyiséggel rendelkezik az emberi társadalom. Nem mondom, hogy három nulla van a végén… de nem végtelen.

Pszichológiai szempontból pedig már szindrómának számít a mai nap is az, hogy egyes festők, zenészek, politikusok nem tudnak újabb és újabb ötletekkel gazdagítani minket. Mindig csak a régieket dolgozzák fel újra, mert ha valami kell, csak felugranak a guglira, aztán ott úgyis lesz valami, ami kihúz a szarból. A brit tudósok ezen a ponton (politikusok kilátástalan helyzete) kérték Brüsszelt, hogy tegyen lépéseket (saját érdekében is) az ötlethasználat európai szintű csökkentésére (az amerikaiak miatt már rég nem kell aggódni). Meg nem erősített információk szerint ennek az intézkedésrendszernek a következménye a magyar oktatásügyi átalakítás is, illetve a brit tudósok felszámolása. Nagyon vigyáznunk kell, hogy mit találunk ki.

Csak egy apró előrevetítést szeretnék adni, hogy mi történhet, ha a világ ötletkészlete véglegesen kiapad. Gondoljunk bele, hogy nem létezhet többé phd. Az egyetemisták nem írhatnak szakdolgozatot. A tanárok órái elég, ha felvételről mennek. Nem lesz többé blogírás. A helyzetpoénok nem lesznek poénok. A poénok nem lesznek poénok. Eltűnik a 9gag. A politikusok bevallják, hogy szar van. Az emberek dolgozni fognak, a helyett, hogy hülyeségeken gondolkodnak. Eltűnnek a védett állatok, és megszűnik a szex.

Próbáltam minden társadalmi szintnek tudtára adni, hogy nem lesz ez jó. Lehet, hogy nem minden argumentum igazságtartalma 100%-os, de ne az ilyen apróságokra figyeljünk egy globális probléma-cunami érkezése előtt. Azt ajánlom mindenkinek, hogy ezen a kérdésen gondolkozzon a helyett, hogy új ötletei támadnak. Ezt a bajt csak közösen tudjuk áthidalni, és őszintén szólva én nem is vagyok egyértelműen bizakodó. Már a brit tudósok sem. Azért van megoldás. Nagyjából 45.000.000.000 évünk van még arra, hogy kritikus szintre lépjünk.  (Ez nem túl sok.) Jóllehet közülünk már keveseket fog érinteni személyesen, azért a gyermekeinkre is gondolnunk kell. Amikor ők élnek, akkor nem csak ez a probléma lesz égető. Valljuk be elég sok katasztrófa éri el 45.000.000.000 év múlva a kiteljesedési állapotot. Többek közt a Napunk is ekkor duzzad vörös óriássá. Mit fognak akkor tenni, ha még az ötletek is elfogynak? Lopnak valamit egy akciófilmből? Hogy fog kipusztulni az emberiség stílusosan, ha nem lesz egy ötlet sem, amit kitalálhatnak?

Hogy a fontos krízishelyzetekre megmaradjanak az ötletek, az ötletválság kezeléséhez plágiumra van szükség. A megváltást a kőolaj válságból másolhatjuk le (hogy új ötletbe ne kerüljön az sem). A felhasználás helyett az újrahasznosítás és a megújuló gondolatok használata kiutat jelenthet ebből a szakadékból. Meg kellene szűntetni az egyetemeket, létre kellene hozni egy állandóan öntörlő rendszert a google-ben, ami adott idő után elfelejt bizonyos projekteket. Előnyben kellene részesíteni az alkoholizmust, és legalizálni a drogokat. Létre kellene hozni egy újabb világháborút. A legkétségbeesettebb tudósok még a google eltörlésének lehetőségét is felvetették. A lényeg, hogy az emberek ne kitaláljanak, hanem megéljenek dolgokat, ha pedig ki is találnak, azt ne tudják megosztani másokkal. Ami ehhez szükséges: Tiszta fej és diktatúra.


Szólj hozzá!

Címkék: politika kutatás kult

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr282981794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása