Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

"Szögletvariáció"

2010.10.31. 11:32 mujure

Megint vasárnap van, és mivel mostanság ilyenkor szoktunk jelentkezni Treff6-ügyileg, ezért most is ez következik. Vigyázz, tovább után 5 kapott gól!

Treff6 - Erőterv 1-5 (1-1)
Kezdő: Marci - Jómagam, Isti, SiskaG - Gabi, Patyak
Csere: Áron, Cs.A.GY.A (továbbiakban Csagya)
Gól: SiskaG

Mint látható, három védővel és két elöl lévő csatárral álltunk fel, ami nem volt hülyeség, tekintve, hogy az ellenfelünk elég nagy játékerőt képviselt. Nem tartom elvetendő ötletnek a három védős rendszert erős csapatok ellen, de (ilyenkor mindig van egy "de"). De ebben az esetben a két csatár nem maradhat elöl, hogy felvegye az ellenfél két hátsó emberét, mivel így túl nagy terület marad a védők és a csatárok között, amit könnyen ki lehet használni. Ilyen esetben szerintem a támadóknak is hátrébb kell lépni (mondjuk a félpályáig), és szűkíteni a területeket. Máskülönben három hülye áll hátul, miközben az ellenfél lendületből hozhatja a labdát, az meg nem jelent sok jót.
Na, szakmáztunk egyet, nézzük mi történt: a fent elmondottakkal ellentétben, a mérkőzés első félidejében teljesen egyenrangú partnerek voltunk, de azért nem fölöslegesen jártattam a számat az első bekezdésben, érezhető volt, hogy nem ilyen felálláshoz szoktunk. Nem baj, nagy bajunk nem származott belőle. Sőt, egy pofás kis akció végén SiskaG végre megszerezte szezonbeli első gólját! Ezután persze nagyobb fokozatba kapcsolt az Erőterv, beszorítottak minket, de fegyelmezettek voltunk, ha meg nem, Marci védett. Aztán egy szögletet sikerült az Erőterv játékosának érintés nélkül bevágnia (Patyak elmozdult a rövid sarokról, Marci esélytelen volt), nagy védelmi hiba volt! A félidő tehát 1-1-el zárult, minden esély megvolt még egy szép eredmény elérésére. A második játékrészben aztán nagyon beszorultunk. Jött az Erőterv keményen, de azért a mi kontráinkban is volt (lett volna?) lehetőség. Kérdezhetnétek, hogy akkor mégis hogy a turóba lett 5-1 nemide? Jogos kérdés. Valahol összeomlott a csapat, valószínűleg a 2. gól döntötte el a meccset. Na, ott aztán lett nagy idegeskedés, hiszen Isti lekopírozta Patyak teljesítményét az egyik szögletnél, megint gól, 1-2! Konkrétan két gólt ajándékoztunk az ellenfélnek (illetve mondjuk inkább hármat, mindjárt megemlítjük)! Ráadásul ugyanabból az amatőr hibából!! A második után pedig nem sokkal később egy jól eltalált lövéssel megszerezték a harmadikat is, innen már nem volt visszaút, a csapat szétesett, a labdákat odagurítottuk az ellenfélnek (Áron gólpasszából jött a 4. vagy az 5.), a támadásaink pedig csak össze-vissza rohangálásból álltak. Igazából én magam csak négy kapott gólra emlékszem, meggyőződésem volt, hogy 4-1 a vége, de a bíró szerint volt egy ötödik is (szerintem inkább a negyedikre nem emlékszem amúgy, de mindegy...).

Összességében nem volt ekkora a különbség a két csapat között, a vereség azonban megérdemelt, mivel olyan hibákat követtünk el, amit nem szabad. De a meccs nagyobb részében alapvetően jók voltunk. Sajnos ez a játék ilyen.
A fő gond az volt, hogy nem tudtunk támadni, főleg a 2. félidőben. A meccs után volt ebből egy kisebb vita is, Gabi azt nehezményezte, hogy nem kapott labdát, a hátul levők pedig azt, hogy nem volt elég mozgás elöl. Valahol mindenkinek igaza volt (így szokott ez lenni), szerintem a hibát ott követtük el, hogy a védők nem léptek fel a támadásokkal, nem voltak a máskor oly jellemző bátor előretörések. Az első félidőben ez még megvolt, például a gól is egy ilyenből született, de aztán érthetetlen módon nem csináltuk ezt. Nem arra gondolok, hogy a védők eszetlenül rohanjanak előre a labdával, hanem arra, hogy ki kell mozgatni az ellenfél védőit, így teret adni az elöl lévőknek, akiknek pedig sok mozgással (ez is hiányzott azért) kell széthúzni a védelmet. Az Erőterv jó csapat, jól védekeztek nagyon, de ha meg se próbáljuk kicsit megmozgatni őket, akkor maradnak a felívelések, amiket röhöve semlegesítettek. Ez egy ilyen meccs volt, nem szégyenkezni kell, hanem levonni a tanulságokat.
 

Értékelés:
Marci (6): Voltak nagy védései, de két szögletből is azonnali gólt kapott. Ez alapvetően nem az ő hibája, de attól még tény. A végén már ő is bizonytalan volt.
mujure (6): Amíg védőként a pályán volt egy gólt kaptunk, azt is szögletből, ráadásul adott egy szemfüles gólpasszt. Úgy pedig, hogy nem vagy a pályán akkor, amikor szétesik a csapat, könnyű nem legrosszabbnak lenni...
Isti (5): Az első félidőben még rendben volt ő is, de a végére teljesen szétesett a játéka. Érthetetlen, hogy ha már kaptunk egy olyan gólt, hogy tudott ő is ekkorát hibázni...
SiskaG (5): Szép gólt lőtt, de a második félidőben ő is teljesen eltűnt, nem tudta lekövetni az ellenfél támadásait.
Gabi (4): Nem sok mindent csinált, vagy labdát nem kapott, vagy elszórakozta azt. A végén még be is durcizott, amit nem szeressünk.
Patyak (4.5): Alapvetően nem csak egy fél fokkal volt jobb Gabinál, de az első gól teljesen az övé.
Áron (5): Ugyanaz, mint Isti: első félidő faszipántos, másodikban kvázi gólpassz - az ellenfélnek...
CsAGYA (5): Miatta nem kaptunk gólt, de mintha a labdával se találkozott volna.

Holnap a Second Life-fal játszunk este nyolctól, tessenek csak jönni bátran! A Second Life eddig 8 meccset játszott le a 9-ből mégis ők vezetnek a bajnokságban, messze a legtöbb gólt rúgva (41). Egyetlen vereségük van, meg egy döntetlenjük (pont az Erőterv ellen), ugyhogy nagyon kemény meccs lesz, fel kell kötni a gatyát! A Treff6 14 ponttal a 8. helyen. A középmezőny amúgy elég szoros, a 4. és a 10. között mindössze három pont a különbség!


Szólj hozzá!

Címkék: treff6

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr512411378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása