Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Visszatértünk!

2010.10.15. 10:52 mujure

Sűrű bocsánatkérésekkel tér vissza önkéntes száműzetéséből a csapatkrónikás. Három meccs kimaradt, egy-egy mondatot elejtünk azokról is, de a tovább után bővebben a legutóbbi meccsünk kerül terítékre.

A 8-1-es vereség volt az utolsó, amiről beszámoltunk eme hasábokon. Lássuk, mi történt azóta!
Treff6 - Champignon 0-7: A meccs elején valami 10 percig emberhátrányban is voltunk, kaptunk is hármat, így esélyünk sem volt a listavezető ellen (védelem+kapus hiányában nem könnyű).
Treff6 - MMSH 3-0: A tökutolsó ellen simán nyertünk, egy nagy bosszúságom azért volt: még ötöt kellett volna rúgni, istenigazából jól se játszottunk...
Treff6 - FC Bordó 2-0: Na, ez nagy siker volt, a csapat remekelt, és nagy győzelmet aratott egy jó csapat ellen.

És a legutóbbi:
Treff6 - Padid 1-1 (0-1)
Néző: a szokásos Réka
Kezdő: Marci - Ádám, Áron - Isti - mujure, Gabi
Cserék: SiskaG, Csendessebben, Petya
Gólszerző: mujure

A névsort nézegetve törzsolvasóinknak feltűnhet két dolog: 1. hiányzott Patyak, 2. ki a tököm az a Petya?? Az elsőhöz nincs komment, valamiért nem tudott jönni, bár kiváncsi vagyok mi miatt hiányzott este negyed 11-kor?! (Tán sérülés? Nem tudom.) Petyáról legyen elég annyi, hogy a csapat szellemi atyja, az egész buli kiötlője, és (ex-)motorja. Egy éven át szervezett, telefonált, intézkedett, satöbbi. Ergo: csapatkapitánykodott. A csapat nagy részét ő szervezte össze. Aztán a nyáron lelépett Angliába, most ott vitézkedik valami faluban. Most meg hazajött pár rövidke nap erejéig, oszt eljött a meccsre.

Node nézzük mi történt! Nagyon jó meccset játszott egymással a két csapat, nagy iram volt, kemény ütközések is tarkították a meccset. Ellenfelünk nem állt valami jól a forduló előtt, sok elöl lévő csapattól kikaptak, így számukra létkérdés volt a győzelem. Úgy is játszottak, nem riadtak vissza az odalépéstől sem, de azért minket se kellett félteni. A mérkőzés eleje nagyon kiegyenlített volt, tán még jobbak is voltunk egy hangyányival. Helyzetek voltak mindkét oldalon, de a kapusok jól tartották magukat, a csapatok kőkeményen és határozottan védekeztek. Aztán mujure átadásából Gabi egyedül vitte a kapusra a labdát, de csúnyán fölélőtt, nagy ziccer volt... Meg is bosszulta magát, hisz nem sokkal később az ellenfél cselgépe bűvölte a labdát, és már amikor sikerült visszaszorítanunk, megtalált egy szabadon levő embert a túloldalon, aki irgalmatlanul bevágta a hosszúba, nagy gól volt! Az ellentámadásból mujure lőtt kapura, de védett a kapus, majd az ellenfél lőtt egy kapufát. Izgalom tehát volt bőven.

A második félidő elején viszont majdnem elment a meccs. Hátul érthetetlen hibákat vétettünk, az ellenfélnek 3-4 nagy helyzete is volt kb. 6 perc alatt, az egyik ebből ordító nagy ziccer volt, Marci már a földön volt, de Áron valahogy mentett a vonal elől... SiskaG beállásával végül sikerült stabilizálni a hátsó részt, de ekkor egy igazi támadó volt csak a pályán, így eléggé beszorultunk. A félidő második felére aztán megint kiegyenlítődött a játék, újra voltak helyzeteink. Aztán egy szöglet után egyenlítettünk. Hatalmas kapushiba volt: a kapus már fogta a labdát, de valamiért leütötte azt maga elé, amire Csendessebben csapott le, a keresztbeguroló labdát pedig mujure vágta fél lépésről a kapuba. Na, ezután jött csak a nagy rohanás! Az ellenfél nagyon beszorított minket, de kicsit eszetlenül jöttek előre, így a kontráinkban rendre benne volt a veszély. Olyannyira, hogy mujure is kihagyott egy óriási ziccert, egy az egyben vitte a kapusra a labdát, de rossz döntést választott, kimaradt a meccslabda. A végét már valahogy kihúztuk, maradt a döntetlen.

Nem szoktam (és nem is szeretek) bírózni, de most muszáj. Szegény spori nem volt a helyzet magaslatán, minden kis szart lefújt, amivel csak szította az indulatokat. Volt két döntő hibája is: 1. Az ellenfélnek nem adott meg egy büntetőt. Isti később bevallotta, hogy belül kezelt (nem szándékosan), mégis csak szabadrúgás következett. 2. Asszem Isti ugratta volna ki nagy labdával mujurét, aki egyedül vitte volna a labdát a kapusra, de az ellenfél utolsó védője egész egyszerűen kiütötte előle a játékszert. A bíró lefújta, de nem küldte le az ellenfél játékosát, pedig azt kellett volna. Teljesen szándékos (ahogy puhlsanyi mondaná: "a kéz kereste a labdát"), utolsó emberes szabálytalanság volt, kicsit olyan, mint amikor a gimiben szopatjuk a c-seket, hogy ne rúghassanak még egy gólt... Ez így végülis 1-1 hiba, de azért 1-1 nagy hiba volt.

Értékelés:
Marci (8): Nagyon jól védett, más kapussal kikaptunk volna.
Ádám (7): Összességében jól játszott, de a második félidő elején szokatlan hibákat vétett, azokon elmehetett volna a meccs.
Áron (7.5): Megint hasonlóan játszott, mint a bátyja, de ezúttal egy picivel talán jobb volt. Talán annyival, hogy egyszer hatalmasat mentett a gólvonalról. Lesérült, reméljük nincs komoly baja.
Isti (8): Hatalmas mezőnymunkát végzett, mindenhol ott volt, ezúttal előre is többet segített be.
mujure (7): Nagyot harcolt, egy-két jó labdát leosztott, de néha el-eltűnt. Rendkívül fontos gólt szerzett, de a végén kihagyta a meccslabdát.
Gabi (6): Szintén nagy küzdés jellemezte a játékát, de kevésbé segített be hátul, ez főleg a második félidőben volt igaz. Ő is kihagyott egy nagy ziccert.
Csendessebben (7): Szokásos futómennyiség, a gól pedig egyértelműen az ő érdeme, tipikusan harcolt meg a labdáért. A végén viszont kicsit elvitte a hév, amin akár rajta is veszthettünk volna.
SiskaG (6.5): Amikor beállt, stabilabb lett a védekezés, de előre ezúttal sem sikerültek a dolgai.
Petya (6): Kicsit életidegenül mozgott a csapaton belül, érdekes volt látni, hogy pár hónap kihagyás után már nem érzi annyira a csapatot és viszont. De nagyot harcolt, sokat futott, helyzetbe viszont nem került.

A következő meccsünk hétfőn 17.40-kor kezdődik, az ellenfél a KIOB csapata lesz, amely öt meccsen szerzett 1 pontjával nincs valami előkelő helyen (13.). Mi jelenleg 7 meccs után 11 ponttal a 8. helyen állunk.


Szólj hozzá!

Címkék: treff6

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr332373519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása