Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Ezért szavazz a Fideszre!

2014.03.31. 14:44 szkr

Már csak néhány nap és a szavazófülke magányából az urnákhoz járulva döntenünk kell az ország további sorsáról. Sokaknak még mindig nem egyértelmű, hogy kire szavazzon, a bizonytalanok száma történelmi magasságokban van, miközben a pártok támogatottsága történelmi mélységben sínylődik. Pedig nem olyan nehéz döntés ez, sőt, tökéletesen egyértelmű, hogy egyetlen jó választás van 2014-ben Magyarországon. Igen, a Fidesz. Miért ne? Ki ne akarna a győztesekkel tartani? A mostani választásnál ráadásul tökéletesen egyértelmű, hogy egy újabb kétharmad néz ki a kormánypártoknak, így aztán tényleg különösebb lelkifurdalás nélkül lehet meghozni az egyetlen logikus döntést és egy ikszecskével támogatni a Fideszt. Neked nem tart semmibe, és jön vele a győzelem öröme. Ha nem tudod legyőzni, állj az élére. Ha nem tudsz az élére állni, akkor pedig állj mellé. Ha pedig ez nem lenne elég meggyőző, tessék, itt van egyből 5 érv a kormánypártok mellett, emészd meg, aztán tedd, amit a Haza követel.

Részt vehetsz egy valódi forradalomban

Ráadásul még azt a kényelmetlen feladatot is leveszik a válladról, hogy tudjad, ki ellen harcolsz. Az egyik pillanatban az oroszok, aztán az EU, utána Kambodzsa vagy éppen a rezsi, tök mindegy, kigondolják helyetted és hetente a szádba is rágják, hogy éppen ki ellen, miért és hogyan zajlik forradalom. Kettő darab egymást keresztező vonal a megfelelő karikában és máris négy évig újságolhatod büszkén, hogy te is tevékenyen részt veszel az országmentésben. Az pedig, hogy ehhez még homokzsákokba sem kell lapátolni, csak külön kényelmessé teszi a helyzeted.

Elzavarhatod a kommunistákat

Zajlik ám egy másik forradalom is, amit nem a mindennapi élet szintjén vívunk közepes- és nagyhatalmak ellen, viszont lassan 25 éve dolgozik rajta tulajdonképpen egyetlen ember. Orbán Viktor forradalmat indított a kommunisták ellen és régi vágya, hogy végre agyagba döngölje az oroszokat kommunistákat. 2014-ben az egyetlen igazi kérdés, hogy végre sikerül-e végleg elzavarni azt a bandát, amelyik mindenről tehet, ami a XX. században történt Magyarországgal, sőt, kicsit talán még a XIX. századért is felelősség terheli őket. Egyetlen módon tudod igazán biztosítani, hogy Gyurcsány és áruló bandája végleg eltűnjön a süllyesztőben: ha vasárnap behúzod az ikszet a Fideszhez.

Stadionépítés

Igen, tudom, ez elsőre hihetetlenül hangzik, de az van, hogy a stadionépítős projekt mindennél jobban bizonyítja, hogy Orbán Magyarországa senkit nem hagy az út szélén. Szokás a foci támogatása miatt Kádárhoz hasonlítani a Nemzeti Együttműködés Rendszerét, holott, ha visszaemlékszünk, akkoriban bizony jártak emberek meccsekre, nem volt szükség az állam látványos és baszott drága beruházásaira. Nem úgy, mint most. Viszont attól, hogy az érdeklődés tökéletes hiánya miatt képtelenség megmaradni az önfenntartásnál, még vannak emberek ezen a területen, akikről gondoskodni kell. Lobbisták, párttagok és közeli haverok tömegei foglalkoznak a magyar futballal. Ezeknek az embereknek van családja, gyerekeik, akiknek meg kell venni a mobiltelefont, az új GTA-t, arról nem is beszélve, hogy csak jobb 4K-s tévén nézni a meccseket. Orbán azt ígérte, hogy nem hagy senkit magára és pontosan eszerint is cselekszik. Megérdemli az ikszet.

Lefektették a részvételi demokrácia alapjait

A XXI. század politikai filozófiájának legfontosabb kérdése az, hogy a társadalmat minél jobban bevonjuk a döntéshozatalba, megteremtsünk egy olyan világot, ahol a lakosság ténylegesen bele tud szólni a körülötte zajló dolgokba. Ilyen a hajléktalan-kérdés, az alkotmány vagy éppen a szociális és gazdasági kérdések. A Fidesz, nyilván Orbán Viktor nyomására, mindent megtett azért, hogy a digitális analfabéta népet minél jobban bevonja a döntésekbe. A Nemzeti Konzultációs Kérdőívek küldése csak az első lépés egy hosszú úton, de nagyon is fontos lépés! A magyar történelem során még soha nem tudtunk ilyen szinten részt venni a döntésekben. Ha ezt tartod a helyes útnak, akkor igazán keresztbe tehetsz két vonalat a Fidesz mellett.

Rezsicsökkentés

Rezsicsökkentés. Rezsicsökkentés. Rezsicsökkentés. Rezsicsökkentés. Rezsicsökkentés. Rezsicsökkentés. Rezsicsökkentés. Rezsicsökkentés. Rezsicsökkentés. Rezsicsökkentés. Rezsicsökkentés. Rezsicsökkentés. Rezsicsökkentés. Rezsicsökkentés. Rezsicsökkentés. Rezsicsökkentés. Rezsicsökkentés. Rezsicsökkentés. Rezsicsökkentés. Rezsicsökkentés. Rezsicsökkentés. Rezsicsökkentés. Rezsicsökkentés. Rezsicsökkentés. Rezsicsökkentés.


90 komment

Címkék: politika közélet szavazás

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr45887550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lavór 2014.03.31. 16:02:16

Ez most akkor vicc?

szkr 2014.03.31. 16:27:50

@lavór: Ez most akkor kérdés?

lavór 2014.03.31. 16:29:01

@szkr:
Ha kérdőjel van a mondat végén...

barli 2014.03.31. 16:36:13

és még mindig sokkal jobbak :)

szkr 2014.03.31. 16:47:34

@lavór: Ehh. Igen, az. Szomorú, hogy ez kérdés.
Mire te: @szkr: Hát annak nagyon szar!
Mire én: @lavór: Szerintem nem.
Mire te: @szkr: Undorító, liberális faszszopók vagytok, menjetek a picsába!
Mire én: *kimoderálom ezt a kommentet*

lavór 2014.03.31. 16:49:23

@szkr:

Azért eldiskurálsz te magadba. :)

room_101 2014.03.31. 16:56:17

Pedig van a címbeli kérdésre jóval egyszerűbb válasz is:
Mer' csak.

Mélyszegény 2014.03.31. 16:58:56

Szomorú, hogy ma még vannak, akik úgy gondolják, hogy a Fideszre kellene szavazni, akármilyen okból. Ezek a hatalmas, mélykeresztyén, nagymagyar emberek (csuhások, térdre, imára!!!!) pedig, miközben Döbrögiként tömik a hasukat, gyermekek milliói mennek korgó gyomorral iskolába, ahol még egy nyamvadt almát vagy körtét se kapnak.

Ideje felébredni, és megfogadni, amit Szabó Tímea is hangoztatott tegnap: csakis a kormányváltó összefogás képviseli a nyomorgók millióit, minden igazi magyar ember kötelessége leváltani ezt a népnyúzó, mutyikormányt!

Szelesztia 2014.03.31. 17:13:48

@Mélyszegény: Korgó gyomrú gyermekek, éhező afrikaiak... Nem kéne ezt már elfelejteni? :D Dadogó Meggyó és Kúrcsótány ideje alatt nem volt probléma a gyermekek éhezése, most hirtelen az? :D Szép mese.

Szelesztia 2014.03.31. 17:15:12

@Mélyszegény: Azok akik segíteni akarnak az éhezőkön, azok menjenek ki az utcára és segítsenek rajtuk. Semmi köze ehhez a politikának.

MAXELL birkaman buzizó \\http.birkafing.org 2014.03.31. 17:16:51

A képmutatás: a bűn tisztelgése az erény előtt.

kacsa232 2014.03.31. 17:17:29

@Mélyszegény: Miért nem ételt osztasz Szabó Tímeával akkor, ha ennyire szíveteken viselitek a nyomorgók sorsát?

Kihaennem00 2014.03.31. 17:18:32

@Mélyszegény:
Az is elég szomorú, hogy valaki ezt kormányváltás nevű - ha még egyáltalán ez a nevük - politikai hullákból összetákolt szervezetet tartja alternatívának.
Ha lenne bármilyen értelmes alternatíva, a fidesz talán alulról megközelítené a 20%-ot vasárnap. De ez a csupa jó képességű egyedből álló nép, 2/3-ot nyomott egy program nélküli párt kezébe 2010-ben, ők meg nyilván gondoskodtak arról, hogy ez ne fordulhasson elő. Most kezdődik majd az újabb elpazarolt 8 év második 4 éve. Aztán majd még ki tudja mennyi.

nemecsek ernő áruló 2014.03.31. 17:36:52

Leírom, bár úgyis kileszek moderálva - a fideszes nem az a fajta, aki tűri az ellenvéleményt - mint azt feljebb is kifejtetted. :)

- Részt vehetsz egy valódi forradalomban

Ezt a szöveget ismerem.

"Közvetlenül a felszabadulás után, a nemzeti demokratikus erők összefogását tartottuk ennek. A fiatal demokrácia következő láncszeme a földreform volt, ezt követte az újjáépítés megindítása. A 45-ös választások megmutatták, hogy a reakció komolyan veszélyeztette demokráciánk alapját: veszélyeztette nemcsak politikailag, de gazdasági téren is, a pénzromlással. Pártunk ebben a helyzetben az infláció megszüntetését és a jó pénz megteremtését tartotta olyan szemnek, amelyet, mint Lenin mondta, "ha teljes erővel megragadunk, akkor ezzel az egész láncot kezünkben tartjuk és előkészítjük a biztos átmenetet a következő láncszemhez". A stabilizáció sikere megerősítette demokráciánk gazdasági alapjait s lehetővé tette az átmenetet a Kisgazda Pártban meghúzódó reakció szétverésére. Ezután az államosításokra és a hároméves tervre került a sor. A demokrácia gazdasági és politikai eredményei megérlelték a két munkáspárt egybeolvadásának és a nemzeti demokratikus front elmélyítésének, szorosabbra fogásának feltételeit."

Bónusz pont jár annak, aki megmondja, kitől, és honnan van az idézet. Az áthallás nagyon nem a véletlen műve. ;)

- Elzavarhatod a kommunistákat

Azzal, hogy a legtöbb komcsit tartalmazó pártra szavazok, mely egyébként mindent megcsinált, amit a komcsik is (jelesül az államosításra gondolok itt)? Röhög a vakbelem. :D

- Stadionépítés

Egy olyan országban, ami a BL selejtezőig se tud eljutni. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

vagyis bocsbocs, több komolyságot...

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

- Lefektették a részvételi demokrácia alapjait

Sorold fel kérlek, hány népszavazás volt 2010 óta, ha már részvételi demokráciáról beszélsz! És mik voltak a kérdések, melyekben a nép dönthetett? :)

- Rezsicsökkentés

Én kíváncsi lennék a te rezsiszámláidra, egy beszkennelt változatot is mutathatnál - természetesen a személyes adatok kitakarásával, de dátum szerint beazonosíthatóan. Nekem a rezsim még inflációval való korrekció után is sokkal magasabb, mint 2010-ben. De mondjuk egyeseknek nyilván elég, ha 20%-al megnöveljük a rezsit, majd nagy mellénnyel ordítjuk, hogy 5%-al csökkent - egy része. (Gy.k.: a százalékértékek szemléltető jellegűek)
Én mondjuk a rezsibe beleszámolom a bankolás költségeit is, ami elképesztő mértékben drágult a bankadó miatt, a telefonálást, ami szintén iszonyat mód drágább lett, és a cégek által fizetendő növelt rezsit, amely a vásárlói kosárban, a csirkefarhát árában jelenik meg, csak ugye ahhoz elemi logikai készség is kell, hogy ezt összekapcsoljuk, hál'istennek ez a fidesz szavazókban nincs meg. :)

Mindezek, és egyéb dolgok miatt határozott véleményem, hogy csak szellemi fogyatékosok szavaznak a fideszre, és ezt akkor is vállalom, ha tudom, hogy ki leszek moderálva. Legalább kiírhattam magamból, és "jólodamondhattam" a bloggernek. :D

Szelesztia 2014.03.31. 17:45:11

@nemecsek ernő áruló: Csúnyán lejárattad magad. Bölcsebb maradtál volna, ha csendben maradsz. Ez egy fidesz ellenes bejegyzés volt, te meg el sem olvastad és úgy reagáltál rá. Gratulálok idióta :D

UI.: Most pedig gondold végig újra ki a szellemi fogyatékos :DD

meggyes alfonz 2014.03.31. 17:45:14

@Szelesztia: Mi a sz@r köze van a politikának a focihoz? A politika dolga, hogy az országban élők jobban éljenek. AZ EGYENESEN BŰN, hogy havonta 90.000 fővel nő a szegények az éhezők száma 2010 óta! Ezen kellett volna segíteni, de könnyebb a jobbantelejesít, rezsicsökkentés szöveget nyomni. A FIDESSnek egy jövőképe van: Mindenki az ő szolgájuk legyen.

@Kihaennem00: Az általad politikai hulláknak nevezetteknek idejében legalább volt munka, mentünk ötről a hatra. A FIDESS törvényekkel nyírt ki iparágakat, cégeket. Ellopja, amit megkíván. Ezt akarjáj folytatni! Kire kellene szavazni? A nácikra vagy a méregzöldekre? Melyikük tenné gyorsabban tönkre még inkább az országot?

s 2014.03.31. 17:55:52

Jól nyomod a faszságokat. Csak az a kurva nagy helyzet, hogy ezt itt egy csomóan komolyan fogják venni.

s 2014.03.31. 17:58:31

Írhatnék egy szösszenetet, hogy miért nem menj szavazni. Viszont ha ezt csak ebből tudnád meg, akkor inkább mégis menj szavazni. Mert megérdemled.

nemecsek ernő áruló 2014.03.31. 18:00:25

@Szelesztia: Elolvastam. Nem jött át. Ezek szerint poénnak szar volt. De úgy látom, te még nem beszélgettél fideszesekkel. Ők is ezt mondják, csak komolyan gondolják.

Mea culpa.

Kihaennem00 2014.03.31. 18:04:19

@meggyes alfonz:
Aha. Te most többek közt arról a korszakról beszélsz, amiről a nemzet bohóca is bevallotta, hogy nem csináltak semmit? Vagy arról amikor csak egy méretes imf hitellel kerültük el az államcsődöt? Vagy arról amikor 2009-ben a nagy miniszterelnök haknin csak azt nem kérték fel, aki nem jött szembe az utcán? Ha anno 2009-ben lemondanak és előrehozott választások lettek volna, buktak volna, de lehet hogy soha nem kap 2/3-ot a fidesz. Ehelyett inkább fontosabb volt még 1 év a húsosfazék mellett.
Szerinted akkor mentünk ötről a hatra, szerintem meg ugyanaz az agónia volt, mint most. Max. a fidesz rádobott még egy lapáttal az arroganciára és a lopásoknál már a látszattal sem nagyon törődnek, a 2/3-unk van, bármit megtehetünk jegyében.

bölcsbagoly 2014.03.31. 18:12:22

@Mélyszegény: mit csinálnak a tisztelt szülők az éhező gyerekeikért kapott segélyekkel? Arról nem is beszélve, hogy minden óvodás, iskolás kap legalább egyszer naponta meleg ételt az államtól, a HHH-k teljesen ingyen. Jól esik hazudozni a hűlyegyerek Timikével együtt?

bölcsbagoly 2014.03.31. 18:23:05

@meggyes alfonz: miért is éhezik az a bizonyos 90.000 emberke (no meg a többi 4 millió)? szerintetek aki nem éhezik (pl.te sem) szintén a sült csirkét várja, egyenesen a szájába? miondjuk pl. dolgozni nem akarnának? ja hogy nem hozzák a munkahelyet a küszöbig, hát sajnos ez nyugaton sem szokás, talán utána kellene menni és olyan szaktudást felmutatni, amire igény van!

meggyes alfonz 2014.03.31. 18:34:26

@bölcsbagoly: Kerestél munkahelyet mostanában? Nem tűnik fel, hogy NINCS munkahely! Vedd már észre, hogy a közmunka valójában nem munkahely! Szerinted meg lehet élni 48e Ft-ból?

@Kihaennem00: Néha az a jobb, ha nem csinálunk semmit. (Persze ez nem ment attól, hogy 2005-2006-ban konszolidálni kellett volna az államháztartást nem elkölteni még egy valag pénzt.) Ha 2009-ben előrehozott választásokat tartottak volna, akkor fél évig nem lett volna vezetője az országnak. Gordon legalább megoldotta, hogy világgazdasági válság ne döntse teljesen romba ezt a kis nyitott gazdaságot, és rendben, működőképesen adja át. Az megvan, hogy 2009 és 10-ben még gazdasági növekedés volt, csak 2011-12-ben fordultunk újra mínuszba, amikor a legfőbb piacaink már javában 2-3%-al robogtak?

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2014.03.31. 18:38:14

Sok ok van, amiért messzire kerülöm a fideszt, az egyik, hogy NEM normális egy demokráciában közpénzből a ház mellé stadiont építeni.
Aki nem érti, hogy ez miért baj, menthetetlen.

Parajpuding 2014.03.31. 18:42:21

Győztesek? Ti agyhalott jobboldaliak már sokszor azt hittétek, hogy a győztesek oldalára álltok. Aztán a történelem mindannyiszor bebizonyította, hogy az a vesztes oldal lett. Ehhez van képességetek. Bukni, bukni, bukni. Most is fogtok. Ha nem most, később, de legalább akkor megint jópár évtizedre.

bölcsbagoly 2014.03.31. 18:46:19

@meggyes alfonz: persze, nem jön a sült galamb a szádba! Pár tiz/száz kilométernyire sincs? Oda vagy szegezve a küszöbhöz?

bölcsbagoly 2014.03.31. 18:49:04

@Gamma Leonis: na ja, ha nem te adod a telket a stadionhoz, s amúgy egy utánpótlást nevelő egyesület (Puskás Akadémia) kapta a TAO révén a pénzt a stadion épitésre, ahol számos külföldi utánpótláscsapat fog szerepelni, ahogy eddig is jöttek.

bölcsbagoly 2014.03.31. 18:50:12

@Parajpuding: persze, mi agyhalottak vagyunk, csak hát nektek az sincs ami meghaljon a fejetekben! -:))

meggyes alfonz 2014.03.31. 18:51:13

@bölcsbagoly: 4 millió emberről beszélsz! Ennyien költözzenek odébb? Hol van ennyi munkahely?
Külföldön már 500e honfitársunk dolgozik. Ha mindenki elmegy hogyan fogod kapni a jól fizető minisztériumi fizetésedet? Miből fogsz BOSS öltönyt venni? Gondolkozz ember!

rozsé drazsé 2014.03.31. 18:53:08

@Mélyszegény:
Mély lelki szegény. Tiéd a mennyeknek országa. Mennynek a pcsába a balos haverjaid.

rozsé drazsé 2014.03.31. 18:58:41

@Gamma Leonis:
És metrót semmiből-sehová 490 MRD-ért?
És üres autópályát, síkvidékre, alagúttal 100 MRD-ért?
És viaduktot hugyér fölé 75MRD-ért?

Ja, hogy azt a Strabag Demokraták Szövetsége építtette? Az mindjárt eggészen máááás.

A jattot meg kezelgeti Simon úr, eltéve jobb időkre.

bölcsbagoly 2014.03.31. 19:00:03

@meggyes alfonz: 4 millió a francot! hazudtok reggel, este és közte! Honnan 4 millió? több mint 4 millió a foglakoztatottak száma, több mint 3 millió a nyugdijasoké, jó félmillió a segélyen élőké, a többi meg tanuló, hallgató, gyerek! Alig vagyunk 10 millióan te oktondi hazudozó balfék! legalább összeadni megtanulhattál volna.

Szelesztia 2014.03.31. 19:00:27

@nemecsek ernő áruló: Gondolod, hogy miután beégetted magad, majd még adunk a szavadra? :D Na húzz innen kispajtás!

rozsé drazsé 2014.03.31. 19:00:28

@Parajpuding:
Szerencsére Ti meg 81-től a győztes Szovjetúnió seggét nyaltátok, pl a Lengyelekkel szemben.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2014.03.31. 19:11:57

@rozsé drazsé: Alapvetően a politikai elit a volt államvagyon, majd a közpénzek, végül az EU-s pénzek lenyúlását tartotta az elsődleges céljának, és másodlagos volt, hogy mindehhez a mocsár felszíne felett tartsák egy picivel az országot. Ha igazán az ország sorsát tartanák fontosnak, a bal oldal a mostani kampányban egy normális programmal állt volna elő és nem azzal, hogy most az aktuális "patás ördög" O.V.
2006-ban Gy.F. volt a gonosz földi megtestesülése és azóta is aktív ügynöke a pokolnak. (Sóhaj.)
A politikusaink kisstílű rablók, akik vagyonuk növelésével igyekeznek valami nagyságot magukra szedni. Kis Gömböcök. Semmire se jó emberi nullák. Esetleg elrettentő példaként alkalmazhatók.

meggyes alfonz 2014.03.31. 19:14:30

@bölcsbagoly: Látom a halmazelmélet nem volt az erősséged. 4 miilió éhezőről van szó ami az általad felsorolt halmazok részhalmazai.
Szerinted mire elég a nyugdíjminimum, a segély, a közmunkabér, a minimálbér? Pláne, hogy minden bérjövedelem után 16% személyi jövedelemadót kell fizetni. Megél egy nyugdíjas havi 25e Ft-ból? Vagy egy család 96e Ft-nyi kétkeresős közmunkabérből? Jársz te boltba? Tudod mennyibe kerül a tojás, a tej, a húsról már nem is beszélve, hiszen azt ezek az emberek már nem is tudják mikor ettek utoljára. Tudom RezsiWAR. Az mindent megold.

Kolb Ace 2 2014.03.31. 19:15:36

@Kolb Ace 2:

"MSZMP-s volt a kommunistázó fideszes
A Népszabadság megtalálta Sebestyén László fideszes parlamenti képviselő egykori MSZMP-s párttagkönyvét. A lap szerint ez azért furcsa, mert Sebestyén több felszólalásában is nagyokat kommunistázott, például a miskolci Földes Ferenc Gimnázium nevéről szóló vitában azt mondta, hogy:
egy kommunista ... emberről az ország egyik legnagyobb és leghíresebb gimnáziumát nevesíteni, azért elég érdekes számomra."

meggyes alfonz 2014.03.31. 19:21:05

@Gamma Leonis: Te olvastad pl. a Bajnaiék programját? Elég világosan benne van, hogy mit akarnak az országgal csinálni. Persze lehet ezt bírálni, sőt kell is, de nekik van olyan programjuk, ami nem a lopásról szól. Én vettem a fáradtságot és elolvastam a pártok programjait. Néhány kivételtől eltekintve bullshit az egész vagy nettó hazugság...vagy nincs. És az a baj, hogy az egyik esélyesnek NINCS programja (csak annyi, hogy "folytatjuk", hogy mit az már nincs kifejtve. - Szerintem a lopást.)

bölcsbagoly 2014.03.31. 19:25:15

@meggyes alfonz: hazudsz tovább, pár tizezer lumpen az aki éhezik, mivel elissza/drogozza/játsza azt a kevés pénzt is amihez hozzájut!
Melyik nyugdijas kap 25 ezret? a minimum 15 évre 40-en felül szokott járni. Amúgy, az emberek nem igen élnek teljesen egyedül, hanem rendszerint családban és sok kicsi sokra megy! S addig kell nyújtózkodni, ameddig a takaród ér.
Amúgy, mutass olyan országot, ahol nem élnek lecsúszott egzisztenciájú emberek.

bölcsbagoly 2014.03.31. 19:27:21

@meggyes alfonz: aki Bajnaiék programjáról beszél az hazug! A folytatjuk a mostani 4 év folytatását jelenti. Ami meg a lopást illeti, az a nagyfejű mondja verébnek.....

meggyes alfonz 2014.03.31. 19:37:21

@bölcsbagoly: Na akkor segítek. Sok idős asszony él az özvegyi nyugdíjból. Jelenleg a nyugdíjminimum valahol 25e Ft fölött van kicsivel. De ha ketten élnek 2x40e Ft-nyi nyugdíjból, az is elég karcsú. A takaró már a segglyukig sem ér.

bölcsbagoly 2014.03.31. 19:42:10

@meggyes alfonz: s nekik nincsenek családtagjaik?
Azért talán azt is tudod, hogy ki hogy veti ágyát....nemde?

csorsza 2014.03.31. 20:01:10

Próbáljuk ki:
Undorító, liberális faszszopók vagytok, menjetek a picsába!

béla a görög (törölt) 2014.03.31. 20:15:05

Egy esetben szavaznék a fideszre - tényleg - egy elég nagy összeg megjelenése esetén az osztrák számlámon.

Egyébként ez viccnek is rossz:
- valódi forradalomban agyonverik az embereket / vagy giotin /sortűz /akasztás - Orbánt legelőször
- Ezek a kommunisták és tolvajok.
- Utat/vasútat/iskolát/kórházat szokás építeni - tudod ami közcélokat szolgál. Egy stadion nem.
- Arra gondolsz, hogy átrajzolták a választókörzetek határait, hogy sok embernek ugyanannyi szavazati, joga legyen mint kevésnek?
- majd én is a te zsebedbe turkálok és akkor megnézem, hogy fogsz ejakulálni a gyönyörtől.

Én eddig csak egy tolvaj magyart láttam aki szereti más farkával verni a csalánt, eltartatni a kölykeit, belenyúlni más zsebébe, maffiát kiépíteni és hülyeségeket írogatni bőrkötésbe.

Trackers 2014.03.31. 20:15:10

Munkahelyek:

index.hu/assets/static/chart/4732.html
Foglalkoztatottság mínusz közmunka, mínusz külföldön dolgozók.
2012 január: 3697,21 ezer
2013 december: 3753,69 ezer

Azaz a Fidesz alatt több mint 56 ezer munkahyet teremtett leszámítva a közmunkásokat és külföldön dolgozókat.

Trackers 2014.03.31. 20:15:58

Lakosság eladósodása:

www.napi.hu/magyar_gazdasag/elkepeszto_fizmerleg-rekord_magyarorszagon.579193.html
"Folytatódott a nettó adósságállomány csökkenése: a negyedik negyedévben az államháztartás és az MNB 14,3 milliárd, a magánszektor 20,2 milliárd eurós nettó adóssággal rendelkezett, ami a harmadik negyedévhez képest rendre 7 és 9, éves összevetésben pedig 24 és 15 százalékos mínuszt jelent."

Azaz a lakosság adósságai jelentősen csökkentek.

Trackers 2014.03.31. 20:16:45

Államadósság:

www.akk.hu/object.8F795A09-653C-4C74-A293-63A17D6EEC49.ivy
A központi költségvetés adóssága az előzetes számítások alapján a GDP 80,6 %-át tette ki 2014.03.21-én.

Azaz kb 2%-al kevesebb, mint 2010-ben amit örököltek, úgy hogy az MSZP 54%-ról tornázta 82% fölé.

Trackers 2014.03.31. 20:17:16

Fizetési mérleg:

www.napi.hu/magyar_gazdasag/elkepeszto_fizmerleg-rekord_magyarorszagon.579193.html
Az elmúlt év végén tovább nőtt Magyarország külfölddel szembeni nettó finanszírozási képessége (vagyis a folyó fizetési mérleg és a tőkemérleg együttes egyenlege), a szezonális hatások kiszűrésével 1,938 milliárd eurót, a GDP 7,7 százalékát tette ki az egy évvel korábbi 1,016 milliárdot követően.

Trackers 2014.03.31. 20:18:29

Munkanélküliségi ráta:

https://www.google.com/publicdata/explore?ds=z8o7pt6rd5uqa6_&ctype=l&met_y=unemployment_rate#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=unemployment_rate&fdim_y=seasonality:sa&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country_group:eu:non-eu&idim=country:hu&ifdim=country_group&hl=en_US&dl=en_US&ind=false

Ez magáért beszél.

Trackers 2014.03.31. 20:20:39

Költségvetési hiány:

https://www.google.com/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&ctype=l&met_y=edp_b9_pc_gdp#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=edp_b9_pc_gdp&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country_group:eu:non-eu&idim=country:hu&ifdim=country_group&tstart=1017529200000&tend=1333144800000&hl=en_US&dl=en_US&ind=false

meggyes alfonz 2014.03.31. 20:22:28

@Trackers: Ja értem. A FIDESS 2012-es adatát hasonlítjuk a FIDESS 2013-as adatához, és az növekedést mutat. Huuuuurrrrrááááá!
Nem lehet, hogy a 2012-őt rontották el?

meggyes alfonz 2014.03.31. 20:28:02

@bölcsbagoly: A statisztikák szerint a szegényeknek jellemzően szegény rokonaik vannak. Egy éhező szegény család hogyan tudna segíteni az éhező szegény nyugdíjas szüleinek?

Trackers 2014.03.31. 20:31:06

@meggyes alfonz:

Az index csak 2012-ig adott ilyen grafikont..
Boccs az ő nevükben is.
Az Eurostat ezt nem különbözteti meg külön.
De a munkanélküliségi ráta grafikonon jól látszik az együttes hatás.

Balt 2014.03.31. 20:34:34

"2014-ben az egyetlen igazi kérdés, hogy végre sikerül-e végleg elzavarni azt a bandát"

(gyenge) viccet félretéve: Sajnos ez nem kérdés, mert - ha csak egy irtózatos nagy zakóba nem szaladnak bele, teszem azt: 14,9%, vagy a Jobbik pártlistán megveri a Böszmefogást, ami amúgy nem lehetetlen -, akkor kb. az örökös Fidesz győzelem garanciája maga Gyurcsány.

meggyes alfonz 2014.03.31. 20:35:36

@Trackers: Jól mondod, az együttes hatás. Tehát csak a gazdasági menekültekkel és a szerencsétlen közmunkásokkal - akarom mondani közrajzoló tanulókkal - együtt csökkent a munkanélküliségi ráta, na meg azokkal, akik kiestek az összes ellátásból és már a statisztikákban sem szerepelnek.

lavór 2014.03.31. 20:36:28

@Trackers:

És ebből hány ( a felesleges) közszolga? Mennyi a csökkent és megváltozott munkaképességű, akit az állam és az unió támogat? Ezért jó a statisztika. Úgy alakítgatjuk, ahogy akarjuk.

Balt 2014.03.31. 20:36:44

@Mélyszegény: "gyermekek milliói mennek korgó gyomorral iskolába, ahol még egy nyamvadt almát vagy körtét se kapnak."

Ez is vicc?
iskola-alma.hu/iskolagyumolcsprogram

Anselmo 2014.03.31. 20:38:41

Az jellemző, hogy az összes indexcímlapos baloldali blog a Fideszt fikázza, de véletlenül sem beszél senki arról, mitől lenne jó az Összefogás.
Szerintem ne legyetek ennyire szerények, dicsérjétek már egy kicsit magatokat!
Pláne hogy ez egy verseny, ugyebár az emberek arra szavaznak akitől jobb kormányzást várnak, (ma már) nem arra aki hangosabban ordít.

meggyes alfonz 2014.03.31. 20:40:14

@Balt: 1-6. osztályban osztanak. A 7-8. osztályosok nyilván nem gyerekek. És ezt is az a rohadt EU finanszírozza! Skandallum! Ja bocs. Amit adnak azt elfogadjuk...

lavór 2014.03.31. 20:40:26

@Anselmo:
Nem jó az Összefogás se. Az Összeomlás a jó megoldás.

Balt 2014.03.31. 20:42:11

@Parajpuding: "Most is fogtok. Ha nem most, később, de legalább akkor megint jópár évtizedre."

Lehet. De egyet felfoghatnál, így 6 nappal a választások előtt:
t i s o h a t ö b b é n e m j ö t t ö k v i s s z a. :)

Anselmo 2014.03.31. 20:44:16

@meggyes alfonz: a programokat egyszer próbálta megvalósítani Medgyessy, abból is mi lett. Meg Gyurcsánynak is biztos volt programja, mit számított?

Mesterlövész 2014.03.31. 20:45:29

@csorsza: Ez nyomós érv! Nagyon nagyon nyomós, a fenébe is.

Anselmo 2014.03.31. 20:46:15

@meggyes alfonz: mindegyik szereplőt láttam már kormányozni, Vonát és Schiffert leszámítva. Ez elég alap a döntéshez.

meggyes alfonz 2014.03.31. 20:46:21

@Anselmo: A FIDESSnek még programja sincs. Bocs van: Ellopjuk!

Behajtó70 2014.03.31. 20:47:52

Izzadtságszagú, ahogy az egész bandátok.

meggyes alfonz 2014.03.31. 20:49:00

@Anselmo: Én sem Vonát sem Schiffert nem szeretném kormányon látni. Az egyik kivezetné az EUból Mo-ot, a másik meg mindent csak zöld szemüvegen keresztül lát.

lavór 2014.03.31. 20:52:42

@meggyes alfonz:

Nincs is olyan messze akkor a FIDESZ programjától a Jobbiké... Mert ugye a FIDESZ sem barátként kezeli az Uniót, burkoltan külső ellenségként nyilatkozik róla.
Úgy vannak vele mit a Jobbik: utálják őket, de a zsíros európai uniós fizetés azért jól jön nekik. :D

Anselmo 2014.03.31. 20:53:31

@meggyes alfonz: azt sose értettem, Schiffert miért nem kedvelik. Kitartott az elvei mellett mindvégig, azt mondta, lehet más a politika, és ehhez tartja magát. Szerintem ilyen politikusokra is szükség van. Mert folyton azt hallom, hogy a politikusok így csalók, úgy tolvajok, gazember mind. Schiffer szerintem nem ilyen, és mégse kedvelik.

Lucky Larry Silverstein 2014.03.31. 21:06:07

98 óta csak a fideszre szavaztam.

Mondhatom, idén már nagyon büszkén teszem ezt.

IPetya 2014.03.31. 21:08:58

@Mélyszegény:
Ma reggel én kísértem óvodába az unokámat, már várta őt a tízórai. Délben ebédet kapnak, ebéd után uzsonnát. Másik lányomnál lévő unokák teljesen ingyen kapják az élelemet, még iskolai szünetben is!
Éhezik az a gyerek. aki válogatós illetve nem megy iskolába. A szülei pedig elisszák a segélyeket!

lavór 2014.03.31. 21:11:39

@IPetya:

Mi ez? Magyar népmese? Reggel tízórai? :D
Vagy másik országról van szó?

meggyes alfonz 2014.03.31. 21:19:33

@Anselmo: Schiffer pontosan olyan diktátor, mint Orbán csak még nem látszik - ill. akik már látták és nem tudták elfogadni már kiléptek az LMP-ből. Az megvan, hogy nincs már olyan ember egy kivételével, aki az indulásnál is vele volt? És keringenek a magánéletéről is pletykák...

@IPetya: Bizonyára az unokádnak be bírták fizetni az óvodai egész napos ellátást a gyermekeid. De sokan nem ilyen szerencsések. Elég csak elmenni pl. egy családsegítős élelmiszer osztásra. Ott látszik csak igazán mennyi szegény ember van.

Netuddki. 2014.03.31. 21:23:30

@Lucky Larry Silverstein: "98 óta csak a fideszre szavaztam. Mondhatom, idén már nagyon büszkén teszem ezt."

Magyarul elment az a csöpp eszed is ami még megmaradt...

Netuddki. 2014.03.31. 21:25:41

@IPetya: "Másik lányomnál lévő unokák teljesen ingyen kapják az élelemet, még iskolai szünetben is!"

Magyarul én fizetem az unokáid "ingyen" étkeztetését.
Most komolyan, nem sajnálom tőletek, de jobban tennétek ha inkább kussolnátok...

Anselmo 2014.03.31. 21:29:21

@meggyes alfonz: "Schiffer pontosan olyan diktátor, mint Orbán csak még nem látszik"

ahh, szóval ő is diktátor. Még szerencse, hogy Gyurcsány demokrata :)

Lucky Larry Silverstein 2014.03.31. 21:47:23

@kovi1970: csak a fideszes óvodásoknak van ingyen kajapija

a cucik örülhetnek ha felveszik őket óvodásnak

dedurvaország

bölcsbagoly 2014.03.31. 23:09:37

@csentecsa: ne kérdezz tőle ilyeneket! Mit válaszoljon rá a libáshivő? Ezek akkor látmnak a rengeteg szegényt, éhezőt, mikor ellenzékben vannak. Mikor meg hatalmon, csak azt a réteget dédelgetik amelytől a szavazatokat remélik!

bölcsbagoly 2014.03.31. 23:12:18

@meggyes alfonz: az hogy kik állnak sorban ételosztáskor, meg egyéb osztáskor az nem jelenti azt, hogy ők tényleg rászorultak lennének, csak azt, hogy nem szégyelnek sorban állni egy kis potyáért!
A tényleg szegény magyarok többsége szégyelne beállni! A lumpenek nem.

meggyes alfonz 2014.04.01. 07:31:09

@bölcsbagoly: Ember, neked fogalmad sincs a magyar rögvalóságról! A családsegítő szolgálatok csak rászorulóknak oszthatnak. Erről ők külön listákat tartanak. Jó lenne, ha néha felnéznél az íróasztalod mögül és kimennél a való viágba!

Régen valóban szégyen volt a szegénység, de ma, amikor nincs mit enni mar sorba állnak. Csak nézd meg, hogy kik voltak a kéregetők négy éve és kik ma!

bölcsbagoly 2014.04.01. 09:11:05

@meggyes alfonz: falvédő rablómese! Nem irodából, hanem pl. a 24-es villamosból lehet látni, hogy kik jönnek ki tele szayrokkal a Haller utcai ételosztóból, vagy kik állnak sorban a Teleki tér melletti parkban! Az önkormányzatoknál, hogy kik érkeznek autóval és felékszerezve segélyosztáskor! Hogy az éhezőid szájából ki nem gofgy a cigi és kezükből a chips, kóla, hogy a piáról és drogokról már ne is beszélünk! ŐK alumopene védenceitek, akik nem szégyelnek nem kérni, hanem követelni, mig a valódi szegények kérni is szégyelnek! DE őket észre se veszitek. S persze, távolról sincsenek nemhogy 4 millióan, de a lumpeneket leszámitva még félmillióan sem! Mert 70-80 évesen is keresnek munkát maguknak a kertben, másoknál, de nem kuncsorognak segélyekért!

meggyes alfonz 2014.04.01. 10:02:03

@bölcsbagoly: Nézz statisztikákat! Szállj ki az autódból, menj emberek közé! Kérdezz családsegítő szolgálatnál dolgozókat!

Akkor látnád, hogy mennyi a szegény éhező ember.

bölcsbagoly 2014.04.01. 10:25:50

@meggyes alfonz: a családsegitő szolgálatnál dolgozók érdeke, hogy felpumpálják saját szükségességüket és jelentőségüket! ezért hazudoznak - mint te is - a rászorulók számáról.

meggyes alfonz 2014.04.01. 11:17:49

@bölcsbagoly: A családsegítőknél dolgozók számát törvény szabályozza, nekik tök mindegy mennyi a szegény ember ugyanannyian kell, hogy legyenek.
A 4m embert a KSH és az OECD statisztikájából látható. Szerinted ki hazudik? A FIDESZ felügyelt KSH? Komolyan?

Nem lehet, hogy te nem látsz az orrodnál távolabb?

bölcsbagoly 2014.04.01. 11:55:49

@meggyes alfonz: ugyan, egy hajától fogva rángatott 85.000/koponya határoztak meg a szegénység határának, ami semmit sem jelent! Egy milliomosnak zsebpénz, egy szegénynek gazdagság! No erről van szó: kb. 4 milliónyira nem jut ennyi, de ez közel sem jelenti hogy szegények is lennének, ugyanis az igény kérdése is, no meg attól is függ hogy hányan vannak a családban! A rezsi ugyanis egy van családonként, ergo az összege megoszlik a családtagok közt. Minél többen vannak, annál több jut másra.
Ki is lát az orra hegyéig? Amikor tele van az ország autóval, sok udvaron 2-3 is, amikor mindenkinek van Tv-je, rengetegnek internet hozzzáférése, minden gyerek kap ételt az óvodában/iskolában, ingyenes a kezeltetésük,soknak a tanszerei is, minden rászorult kap segélyt, családtámogatást, miért is ajvékoltok?
4 millióan tartanak el 10 milliót, ennyi jut s passz! Kedvenceid idején mennyivel jutott több?
süti beállítások módosítása