Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

2,5 millió forint a lélek ára

2013.01.28. 12:22 junkiemano

Azt már szinte mindenki tudja, hogy a lélek súlya valahol 21 gramm körül van, azzal viszont talán már kevesebben vannak tisztában, hogy grammja olyan 120 000 forint körül mozog. A Lányom nélkül soha című megkérdőjelezhető minőségű kalandregény alapján készült valóéletbeli feldolgozásból viszont ez kiválóan kiderül.

A bulvár világában való kalandozásaim során ugyanis ráleltem egy, a napjaink Szaúd-Arábiájában játszódó házasodós kalandregényre. A sztori erőssége a borzongatás, gyengesége pusztán annyi, hogy a romantikát teljes mértékben nélkülözi. A lényeg röviden, hogy egy 90 éves forma az elmúlt években rájött, hogy unalmas a 80 éves mamát kefélgetni, és beruházott egy 15 éves, ropogós menyecskére. Az elszökött, a bácsi ebben gondolom kimerült, rápihent pár évet, összegyűjtött 2,5 milló forintnak megfelelő pénzösszeget, és ismét bevásárolt. Annyi feloldozást kapunk, hogy a menyegzőt követő reggelen sikerült a családnak is ráeszmélni, hogy kicsit talán elsiették a dolgot, idővel pedig a bíróság is a házasság felbontását pártolta. Mostanra csak a papper pereskedik tovább, mert neki a nő kell, nem a pénz. Itt lehetne elrejtve egy morzsányi romantika, de egy bizonyos kor felett én azt már nem úgy hívom. És az öreget sem hinném, hogy a hősszerelem hajtja.

Bennem kérdések sokasága tódult fel a hidegrázással párhuzamban, míg a kávé mellett az olvasottakat átfuttattam.

Először is kilencven évesen hogy? Mit? Mire fel? És nem kell a prűdöt játszani, mind tudjuk, hogy ez pusztán egyetlen kérdés, ami egy konkrét dologra vonatkozik. Az én 90 éves nagymamám az önellátás határát még épp hogy súrolja jobb napjain, pedig nincs magához képest rossz állapotban. Szóval én az egész elhatározást nagyképűségnek könyvelem. A 80 éves asszony már évek óta nem engedte, és ezért a férj nincs vele tisztában, hogy nem is menne? Nem félti a derekát? Én nagyon jól tudom, mi volt a vásárlás célja, egyszerűen csak nem értem.

Másodszor: öröklés. Az a nő, aki a vén perverz mellett lehúzott 6-7 évtizedet, ugyanazt a hagyatékot kapja, vagyis örökíti tovább az övéinek, amit a kamasz lány, optimistán nézve is max egyért? Hogy megbánhatta szegény a komplett életét!

Aztán a szülők. Nem hiszem, hogy le kéne hivatkoznom azt az állítást, hogy az ember ösztönösen védi kicsinyeit, óvja az utódokat, igyekszik akár önmagát háttérbe szorítva mindent megadni, hogy a lehető legtökéletesebb útra terelje porontyát. Állítólag attól a pillanattól kezdve, hogy meglátjuk a gyerek arcát. Ezek mindezt hova tették félre és legfőképpen hogyan?

Jó esetben a 15 éves kislány ara, még nem találkozott a nemi élet szépségeivel, de nagy rutint biztos nem tud a magáénak. El sem tudom képzelni, hogy milyen szexuális kifordultságot okozhatott volna az első szexuális élmény egy 90 év súlya alatt elcsoffadt testtel. Mondjuk az első alkalommal nem árt a gyengédség - az legalább adott lett volna.

Belegondolva, a szüleimnek jól jönne egy pár milla. Egyrészt végképp le lenne véve róluk a gond, hiszen a lányokra úgyis mindig többet kell költeni, mert létfontosságú többek között havi minimum egy új ruhadarab, ráadásul nem lenne, aki elhordja a főtt kaja maradékát, meg ilyenek. Biztos elutaznának a Vörös-tengerhez búvárkodni, felújítanák a házat, végre élhetnének kicsit. De ha engem adtak volna el kamaszként én minimum kinyírom az öreget, akkor pedig őket visszarendelik a korallzátonyok mámorító közelségéből, mivel kiskorú a gyermek, és az egészet ők szívnák meg (persze én is, de addigra bekattannék annyira, hogy ez ne érdekeljen). Gondolom ezt ők logikusan levezették, ezért nem adtak el végül… Az újdonsült feleség szülei viszont hasonlóképp jártak pórul.

Az a baj, hogy abban a távoli országban, annak a kicsi lánynak a szülei beleestek a hét fő bűn legnagyobbikába, a kapzsiságba. A jó hír az, hogy ha a társadalmuk nem is, a törvénykezés legalább tart ott, hogy keresztbe tegyen az elvakultságnak. És ők most tényleg szívják a pereskedést. A kérdést viszont nyitva hagyom, mert bár ez által némi igazságszolgáltatást vélek felfedezni a világ folyásában, nem vagyok benne biztos, hogy az a 15 évesen komoly sokk hatására megtört lélek, ilyen családi körülményekkel tudja-e teljes értékűen folytatni az előtte álló sokkal többet.


11 komment

Címkék: szex társkeresés törvény együttélés

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr145048424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szalai.mre 2013.01.28. 21:27:39

"Azt már szinte mindenki tudja, hogy a lélek súlya valahol 21 gramm körül van" - Ez komoly? A léleknek van súlya?
Amúgy az azonos című film zseniális, de ez a 21 gramm dolog átgondolásra szorul, nem átvételre.

Nem_majom 2013.01.28. 22:10:19

Egy kis pontosítás.
Ezt a 21 grammot úgy mérték le, hogy állítólag ennyivel csökken a súlya a testnek, amikor meghal, azaz a lélek elhagyja.
Ugyanakkor a védikus iratok szerint a lélek akkora, mint a hajszál hegyének tízezred része. Ha ennek lenne a súlya 21 gramm, akkor az talán a proton sűrűségével rendelkezne, ez nem valószínű.
A probléma feloldása szerintem a következő:
Az élőlény - szintén a védikus iratok szerint - három fő részből áll: 1) a durva fizikai test (amit látunk, tapintunk stb.), 2) a finom fizikai test (elme, intelligencia, ego), ez szabad szemmel láthatatlan de pl. a pszichológusok, elmegyógyászok számára evidensen létezik, és 3) a halhatatlan lélek, aki voltaképpen a személy.
A halál pillanatában nem csak a lélek hagyja el a testet, hanem a finom fizikai testtel együtt távozik. Ennek a tömege már lehet 21 gramm.
A lélek csak akkor szabadulhat meg a finom fizikai testtől is, és akkor kerülheti el az újraszületés kényszerét, ha megfelelő lelki módszerrel tiszta Istenszeretetet fejleszt ki magában - akkor nem kell újra megszületnie.

Dr. Sör Kálmán · http://www.itallexikon.hu 2013.01.28. 23:02:38

A lélek súlya fél kiló, ezt minden hülye tudja, de aki politikus vagy rendőr lesz, le tud adni pár dekát belőle.

Vol'Jin 2013.01.28. 23:07:43

"Azt már szinte mindenki tudja, hogy a lélek súlya valahol 21 gramm körül van,

Kétlem, hogy a lélek valós, de az biztos, hogy a 21 gramm súly egy szélhámos állítása.

Amúgy a többi felvetés jogos.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2013.01.28. 23:15:06

Értek én külön-külön minden mondatot a posztból, de így egymás mellett/után olvasva néha az volt az érzésem, mintha felváltva két-három olyan ember írta volna, akik egymás munkájáról nem tudtak semmit.

Ez így biztos modern, akkor viszont én vagyok gyógyíthatatlanul konzervatív.

hot-spot (törölt) 2013.01.28. 23:17:05

@Nem_majom: Nos.Én sosem olvastam védikus iratokat,de ezt én is pont így gondoltam a puszta logikára alapozva.
Ez egy körfolyamat,mint ahogy minden más a természetben.Minden körfolyamat.

magyar bucó 2013.01.29. 04:04:11

@hot-spot: Nem, nem minden körfolyamat. Ez éppen akkora hülyeség, mint a 21 gramm.

KovácsImre 2013.01.29. 08:47:35

Ezt a 21 grammos sztorit már mindenki tudja... csak éppen nem igaz. Annak idején egy hatfős mintán végezték el a kísérletet, a hatból egy embernél volt valami kevés sülycsökkenés. Az illető annyira hitt az elméletében, hogy ezt ennyiből bizonyítottnak látta. És ma mindenki köztudottnak véli ezt az ostobaságot...

Nem_majom 2013.01.29. 09:43:05

Ez az egész 21 grammos téma jól mutatja az érzékeken alapuló ismeretszerzés reménytelenségét.
Ha van is súlya a léleknek meg a finomtestnek, ez a legkevésbé fontos jellemzője.

Ami fontos, az az, hogy az élőlény Isten örök szolgája, és ha nem akarja közvetlenül szolgálni, na akkor majd szolgálni fogja Isten anyagi energiáját, a testét, másnak a testét, és szenvedni fog születéstől, haláltól, öregkortól, betegségtől.

Ha pedig valaki érvényes tudást akar, azt a szentírásokból szerezhet, nem nagy hadronütköztető gyorsítóból.

blckrainbow 2013.01.29. 09:54:33

szerintetek nem fura, hogy most tényleg mindenkit inkább a lélek súlya érdekel, mint az, amiről a cikk szól?
süti beállítások módosítása