Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Lehet más a Karácsony!

2011.12.24. 13:30 mujure

Ami ebben az országban történik, az szomorú, botrányos és röhejes. A fő baj nem az, hogy rosszul végzik a munkájukat és rossz törvényeket hoznak, nem. A gond az, hogy már a Karácsonyt is ellopják.

Az LMP végre csinált valamit tegnap. Kimentek a Kossuth térre, tüntettek, jópofák voltak, még a rendőrség is elvitte őket. Személy szerint én nem néztem volna ki belőlük, hogy másfél év tétlen parlamentben ücsörgés után még kitelik tőlük valami értékelhető megmozdulás is, de hát a lassan érő gyerek is ugyanolyan értékes.
Pechükre Gyurcsány Ferenc is úgy érezte, közösséget vállal ezzel a remek pénteki programmal, sőt, ő is elvitette magát a Gyorskocsi utcába. Ez a kedves ember képes volt teljesen pofátlanul ellopni a másik show műsorát és magát helyezni a középpontba.
Természetesen ne feledkezzünk meg legkedvesebb főszereplőinkről se, a Fidesz-kormány (a.k.a. Orbán-rendszer) ugyanis képes volt tegnap meghozni felháborító döntések egész sorozatát, kezdve a röghöz kötő felsőoktatási törvénnyel és befejezve a választójogi törvénnyel, ami teljesen nyugodtan betonozhatja be a fülkeforradalom narancsos győzteseit a bársonyos simogatású, állítólag roppant kényelmes miniszteri székekbe. Arról nem is beszélve, hogy ma megjelent Orbán Viktorral egy interjú, amiben kifejti, hogy választást a kormányzati/ellenzéki munkával lehet nyerni/veszíteni. Bár így lenne.

Nos, beszélhetnénk ma a tegnapi abszurd eseményekről. Leírhatnánk a véleményünket erről az egész történetről, mert az van. Elég markáns. A témában annyi minden van, hogy az egész Főnix-blog leírhatná azt, egyenként, külön posztokban (engem speciel a politikát eddig szándékosan hanyagoló tlickey agymenése érdekelne nagyon, talán egyszer belőle is kihozzák majd). De nem. Ez most nem erről fog szólni, mert mindezek az események december 23-án történtek. Sőt, az Orbán-interjú ma, 24-én jelent meg.
Most komolyan, mi a búbánatos lófasz van veletek? Egy öt éves gyerek sem Karácsony előttre ütemezi be a nagy adag fost, hogy aztán anyu-apu képébe is törölje reggeli jókívánságként. Könyörgöm, ennek az országnak már így is tele a töke! Mindenki ideges, mindenki stresszes, mindenki igyekszik túlélni és nem végképp megőrülni. Ehhez jön még a szokásos karácsonyi stressz az ajándékozások miatt, épp elég szokott az is lenni. De nem, ezeknek most kell, közvetlenül a Karácsony előtti héten mindenkit még jobban kiakasztani. Ilyenkor persze jön a tüntetés, jön Gyurcsány, akit ugyan nagyon jó volt bilincsben látni, de NEM azért vitték el, amiért el kellett volna és amiért élete végéig börtönben a helye, hanem mert ő kiprovokálta. Igen, ez is elsősorban a Fidesz bűne. Elveszik a Karácsonyt.

tumblr_lwauoiigJp1qdbxgno1_500.jpg

Akit pedig nem érdekel a politika, az is ki van akadva. Nem lehet nem észrevenni, hogy mindenki idegesebb már egy ideje, mint kellene. Barátságok mennek tönkre, munkahelyi gondok, ZH-dömping, vizsgaidőszak, szerelmi ügyek, mindenki megtalálja a maga problémáját. Egymásra haragszunk és szóba sem állunk egymással ahelyett, hogy leülnénk egy kávé mellé megbeszélni a gondokat, vagy ahelyett, hogy csak egyszerűen lehiggadnánk kicsit. Itt van a kulcsszó: nyugalom. Ennek az országnak iszonyatos szüksége van egy kis nyugalomra, amikor senki nem csinál semmit, mindenki otthon ül, megnézi ezredjére is a Reszkessetek betörőket vagy a Mennyből az angyalt énekli átszellemülten. A nyugalomra és a pihenésre tökéletes a Karácsony. Túl vagyunk már az ajándékok utáni hajszán, a halászlén, a bejglin és csak ülünk a pohár borunk mellett és kurva elégedettek vagyunk. Na, nekem ezt jelenti a Karácsony. Én nem vagyok az az átszellemült ember, aki ilyenkor újragondolja a hitét, és dicséri az Urat, én a hagyományokat szeretem és a nyugalmat. Persze, összejön a család, nagy a zsongás, de megfelelő mennyiségű kajával és piával ez simán elviselhető.
Ehelyett most mindenki frusztrált, nekem is azzal kell foglalkoznom, hogy ki miért haragszik rám, hogy én kire miért haragszom (leginkább persze senkire) és hogy mit csinált ez a rakás idióta tegnap.
December 23-ra botrányt kavarni finoman fogalmazva nem elegáns. Már így is megfelelően ki voltunk akadva, de ők még gyorsan lenyomtak a torkunkon egy rakás törvényt, EU-kiakadást, tüntetést és gyurcsányferencet. Sírva kérlek titeket: HAGYJATOK BÉKÉN!!! Legalább egy kicsit.

Persze én igyekszem nem törődni a dologgal, kiélvezni az esti borlevest és a sült kacsát, bambulni a szépen feldíszített fenyőfát és elhinni, hogy minden okés. Nekem sikerülni fog, mert már jó ideje csak a maró cinizmus maradt, őszintén tudok nevetni azon, hogy 2007-ben még a Fidesz bontotta a kordonokat, tegnap meg az úgynevezett új ellenzék. Ha nem foglalkozunk vele, attól még persze ott van a probléma, de a Karácsonyt nem engedem. Egyelőre nem!
Kívánom mindenkinek, hogy sikerüljön egy kicsit megnyugodni, újragondolni a dolgokat és megtalálni, hogy hol tévedünk. Utána lehet újult erővel nekimenni kormánynak, vizsgáknak, munkának, életnek.


Szólj hozzá!

Címkék: politika ünnep idióták nyugi

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr883493260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása