Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Határidő

2011.12.11. 23:14 Csendesebben, a gyerek alszik

Milyen kellemes, kiegyensúlyozottságot sugárzó szó, nem igaz? Mi jut eszembe róla: Kellemes, langyos, nyári idő, könnyű zakóban állva egy fa árnyékában, beszívva – a körülöttem pompázó virágok illatát, és nézve a végtelenségbe, az égen pedig ezernyi madár, a nagy lapulevelek alatt buzis, rózsaszín nyúl, vagy hód, őzike, miegyéb. Minderre pedig egy hihetetlenül nagy acélbakancs lép rá,  úgy, hogy a saját testemen érzem a ropogó nyúlcsontok rezdülését, nomeg hallom a halálsikolyt.

Nem mintha stresszelve lennék. Kinek jutna eszébe az „idegeskedés” szó a határidő hallatán? Hiszen minden magára valamit adó ember az első adandó alkalommal végzi el a munkáit, nem az utolsóban, miért izgulna bárki is a határidők miatt? Nem. Ha a sofőr rendőrt lát az út mellett állni, nem szorul össze a gyomra, hiszen úgysem akar az semmi rosszat, meg nincs a csomagtartóban se kábítószer, se ukrán ribanc. Az egyetemista sem ugrik le a villamosról, amikor ellenőrt lát, hiszen a szülőktől kapott pénzt bérletre, és nem alkoholra költötte. A határidő is pont így működik. Szerencsétlen munkásember ő is, megértő lenne, ha tehetné, elengedne, ha tehetné, de hát… lássuk be, nem teheti. Ezért tartjuk. Hogy geci legyen.

Tehát mire jó a határidő/rendőrtiszt/ellenőr: Ösztönzőleg hat, és irányt mutat. Mindenféleképp igaza van, szent és sérthetetlen. Ilyen szinten akár Isten létét is bizonyíthatná. Mondjuk különbség, hogy kellő mennyiségű fasz leszopása után kicsit meglágyul a szíve (ha nem egy tszből szalajtott, másfél mázsás, festett vörös maca). Úgy érzem, hogy ezt a felszabadult hangulatot gyönyörűen tükrözi a Villanykörte Határidő c. száma, szóval hallgassuk meg! (Nem, nem ismertem, csak reménykedve beírtam a YouTube-ra a „határidő” szót – és a knight rider után gyakorlatilag elsőként ez ugrott be)

Ugye, hogy milyen jól átadja ez a zene a nyugalmat, és a csí áramlásának egyenletességét? Maga Buddha jut eszembe róla. Kár, hogy magyar, mert így csak a… á mindegy, így is Buddha jut. A lényeg a lényeg, hogy figyelni fogom, hogy hányan hallgatjátok meg a számot, mert eddig 19-en nyitották meg, és ha ügyesek vagyunk, akkor a nagyon rokonszenves feltöltőnek: dzseckinek megduplázhatjuk a 2010 óta összeszedett nézettségét. Hajrá gyerekek! 

Mellesleg ez a poszt is határidőre készült - erősen érezhetően, szóval higgyétek el, megértelek titeket!


Szólj hozzá!

Címkék: zene együttélés

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr283456725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása