Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Számsor

2010.10.13. 18:46 Csendesebben, a gyerek alszik

A minap, mit ad Isten, Mujure és Szkr társaságában túléltük pár borosüveg támadását (kérdés: vajon Isten is a felsorolás része? Válasz a következő számunkban). Erősen elgondolkodott állapotba kerültünk sok minden miatt/felől. Egyrészt nem tudtuk, mi lesz a Magyar-Finnen, másrészt felmerült a kérdés: Miért pont 42?

Voltak válaszok, hiszen válaszok mindig vannak (A kérdés mibenlétnek válaszát levéve), de valami nem hagyott nyugodni, és azóta is böki a csőröm. Az volt a kérdés, hogy miért 42, de a valódi kérdés mégis az: miért egy szám? A szemfülesebbek legott Douglas Adams nevét kapják a fejükhöz, a kevésbé szemfülesek a kezeiket, és vannak, akiknek a Lost jut eszükbe, ha a 42-t hallják. Én speciel 2 nappal ezelőttig konkrétan annyit tudtam volna mondani az ügyről, hogy páros szám, 6-nak 7-szeres többszöröse és fordítva, illetve, hogy forintban még lefele kerekítendő. A sárga buldózerek, vagy Arthur Dent nem jelentettek volna semmit. Persze biztos vagyok benne, hogy ezzel sokak még most is így vannak itt, a Földön. (Sebaj) Na, térjünk vissza a kérdésfeltevéshez: miért pont egy szám? Miért mániája az embernek az, hogy a számoknak értelmük van? Honnan ered az, hogy a gonoszok 7-en vannak, mint a hokisok, amikor még egy ember beszalad a pályára verekedni? Miért van 12 feje a sárkánynak? Miért van 3 fiú, akik közül a legfiatalabbik lesz a király, és a többiek csak szívnak egész végig? A 69-et mindenki érti. Az Ördög számát felhozni az után, hogy Istennel kezdtem... már politikailag nem korrekt.

Hogy a 42 mitől lépett (a 23-al együtt) a ’szakrális’ számok közé... az a medialitáselméletek, kultúratudomány, kulturális közvetítés és vizuális kultúra szeminárium keretein belül kiderül a legratyibb bölcsészszakon is. A lényeg nem az, hogy miként lettek ezek a számok híresek, hanem az, hogy a többi miért nem. Lehetne ez a bizonyos szám a 35-is, vagy a 62. Pont ugyan annyi matematikai bűvészkedésre alkalmas. Valami állatnak egyszer csak eszébe jut, hogy mind a kettőnk matektanára 23 éves korában vesztette el a szüzességét! Azt a rohadt, ebből könyv lesz! Illetve 7 cigány rabolt ki tegnap fényes nappal a Blahán, heten voltak és gonoszak. Vagy... bakker lekéstem azt a koncertet, ami... hehe... ezt majd máskor, de a válasz 42! Érted, pont 42?!

                Ha így folytatja az emberiség, lassanként elfogynak a normális számok, akár csak az önkényuralmi jelképek. De most komolyan... ha új diktátor akarnál lenni, mi lenne a jelképed? A csillagot felejtsd el, a keresztek minden variációja ki van lőve, szívecskét már azért csak nem... a tenyérről vagy a LoTR, vagy a munkásököl jut eszünkbe, a szivárványról a buzik és a fű (van, olyan is, akinek a vízözön), a galambok csak leszarják a Moszkván a szobrot (ami senki sem tudja, hogy mit ábrázol). A sasból már untig elég, a sólyom magyarkodás, a két farkú kutyát pont most happolták el, a medvék átvándoroltak a camping sajtra, az Istent nem tudjuk lerajzolni, a többi pedig vagy túl fallikus, vagy nem lehet megjegyezni, vagy egyszerűen gagyi. Nem tudom... a számok esetében mondjuk nem fenyeget még az a veszély, mint ebben az esetben, de gondolnunk kellene a gyermekeinkre! Mi lesz velük így?

                Hát... igazából mindegy is... hiszen ott az az ösztönző 2012...


3 komment

Címkék: mélyvíz

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr12369309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szkr 2010.10.13. 19:49:53

speaking of önkényuralmi jelképek, ez jutott eszembe:
blogabierto.files.wordpress.com/2009/11/quino-07.jpg

mujure 2010.10.13. 19:51:32

csak a miheztartás végett: Finn-Magyar volt az...

Csendesebben, a gyerek alszik 2010.10.13. 20:44:31

@mujure: ööö... ja... a foci a te reszortod. Jut eszembe: A FOCI A TE RESZORTOD LENNE!!!
süti beállítások módosítása