Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

A vékony emberek kálváriája

2014.08.28. 15:55 Rents Öcsém

„Jézusom, de vékony vagy!” „Eszel te rendesen?” „Vigyázz, egy nagyobb szél elfúj!” stb. Ha neked is mondtak már ilyesmit ez a poszt neked szól, ha te is mondtál már ilyesmit, akkor pláne, olvass és okulj. Ha egyik sem, akkor is olvasd el. Csak, hogy ne hasznosan teljen az időd.

A 21. század egyértelműen a tolerancia korszaka. Ez most a legmenőbb idea, a hippi mozgalom lecsengése után épp a reneszánszát éli. A fejlett országokban persze. Egyre többen igyekszünk elfogadni (tehát leszarni), ha valaki meleg, hideg, külföldi, színes külföldi, színes magyarul nem beszélő külföldi, kiderül, hogy fiú, kiderül, hogy lány és a többi. És egyre nagyobb tere van a kövéreket érő bullying visszaszorításának, anorexiások, bulimiások győzködik a kövéreket, hogy inkább egy boldog szívroham, mint a hányás. És ez tök jó! De mi a helyzet a sovány emberekkel? Hol az én részem a toleranciából? Én is kérek! Ha pedig nem akkor szeretném azt válaszolni a következő „Eszel te rendesen?” típusú kérdésre, hogy „Sajnos nem, mert te már mindent felzabáltál előlem, dagadt suttyó!” vagy a „Vigyázz elfúj a szél!”-re azt, hogy „Majd beléd kapaszkodom, téged egy megatonnás hidrogénbomba sem sodorna el zsírtemető!”. De inkább ne, legyen inkább a szeretet, a béke és a megértés, szóval itt van pár probléma, lehet együtt érezni, sajnálkozni és pénzt küldeni a sovány embereket védő egyesületeknek, amik nem léteznek.

No ruha:

Olyan ugye van, hogy Óriások boltja. Több is. A sovány emberek bezzeg járjanak seggpucéran. Úgyis szépek. Szóval, ha valaki hím, durván 185 magas, és ehhez cirka 60 kilót nyom akkor („Gyúrjá’ inkább haver ahelyett, hogy fasságokat írogatsz!”) azzal kell együtt élnie, hogy egyszerűen nem gyártanak ruhát a méretében. Lehet választani, hogy bő legyen vagy rövid. Azt nem tudom, hogy a nőknél ez mennyire jelent problémát, de azt tudom, hogy hiába az emo, aztán a hipszterek és úgy általában a 80-as évek férfiideáljának szép lassú eltűnése, a sovány emberekre nem sikerült egyelőre felkészülnie a ruhaiparnak.

No védelem:

Az embereken a felhalmozott izom és persze főleg zsír egész hasznos holmi. Megvéd a hidegtől, tompítja a lehetséges behatásokat, kocsmai bunyó vagy hatósággal szembeni erőszak során és párnáz. Tudtátok, hogy egy igazán vékony embernek huzamosabb ideig fáj például egy villamos hulladék ülésén ülni? Mert ugye, ha az embernek nem igazán van segge, akkor gyakorlatilag a csontjain ül. Nem éppen kényelmesek. Amúgy a segg úgy általában szintén hasznos találmány, ami nyilván akkor tűnik fel ha valakinek annyira nincs. Például, ha a korábban vázolt ruhaügy végeredményeként veszünk egy nadrágot. Mondjuk olyat, ami rövid, de nem bő. Máris készülhetünk az öv vásárlására is, mivel akinek nincs segge, annak nem nagyon tartja meg semmi a nadrágját. Az orvossággal, meg ugye 4 óra elteltével szakemberhez kell fordulni.

thin.jpg

A kép illusztráció, fogalmam sincs ki ez.

No hely:

Ültél már egy durván 500 tonnás bálna mellett a buszon? Egy sovány ember nagyjából ehhez hasonlóan érezheti magát mindenhol. Mivel a legtöbb ember szélesebb, mint mondjuk én, alapból azt feltételezik, hogy nekik ezért máris több hely jár. A buszon, a kajáldában, a repülőn, a boltban, a mozgólépcsőn, szóval sokfelé. Én pedig itt szeretném jelezni, hogy kurvára nem jár. Tessék elférni egy helyen!

és a beszólás:

Már az elején is említettem. Szóval pont annyira nem vicces a soványak kárára viccelődni, mint a kövérekére. És ezt komolyan nem veszik észre az emberek és simán szemtől szembe beszólnak, és aztán várják, hogy együtt nevessünk. Aki ilyet tesz annak javaslom, hogy legközelebb a kövér barátainak poénkodjon mondjuk a szívroham esélyeivel, vagy a gyurmás haveroknak a kis cerkával vagy az agyvérzéssel. Meglátjátok mennyi kacaj lesz.

Hát ennyi. Összességében én szeretek vékony lenni, szeretnék is így maradni. Ideje tehát, hogy a nemzet soványai összefogjanak és elküldjünk a viharba mindenki mást. A szívünkben szeretettel persze.


12 komment

Címkék: együttélés soványság

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr246644825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OftF 2014.08.28. 21:03:44

Tele vagy frusztrációval
Egyél inkább egy hambit :)
Na nem viccelek, szezon végi kiárusításnál viszont válogathattok bőven.

rbalint88 2014.08.28. 23:50:47

@Zaxx_doktor: a slim fit egy vicc. most hízok bele a slimt fit ingeimbe, 186 centihez 85 kiló és már azzal baszogatnak, hogy nagy a belem. ennyit a slim fitről :D mondjuk a szerző tényleg valami nagyon nádszál alkat lehet, mert amikor még ugyanennyi centihez 70 kiló se voltam, akkor is találtam magamra ruhát és nem úgy néztem ki, mint egy fogas, amire ráakasztották a cuccokat.

Adam Cadmon 2014.08.29. 00:22:33

Teljesen átérzem és megértem a vékony férfiakkal szembeni terrort ! :) Hízni ugyanolyan nehéz mint lefogyni szerintem mégis a fogyásról szól minden.

Teljesítményfokozó sporttáplálkozás · http://teljesitmenyfokozosporttaplalkozas.blog.hu/ 2014.08.29. 08:00:00

Én is voltam 50 kg-os. Sportolhatsz, elmehetsz dietetikushoz, vagy megveheted azt a könyvem ami talán már nem is kapható (Hízókúra Kiss Erika - Tihanyi András - Dr. Török Katalin).

Void Bunkoid 2014.08.29. 09:13:23

Nem trollkodásból mondom, és nem is kezdek el jönni, hogy szalonnázz meg sörözz meg ilyenek, de a 185 centihez a hatvan kiló, pláne férfiként az baromi kevés.

Én 175 vagyok és 70-72 kiló között. És ha kihúzom magam vigyázállássba, akkor meglátszanak a bordáim.

Te tíz centivel magasabban és tíz kilóval kevesebben nem vékony vagy, hanem gebe. Ami nem is egészséges. Mint már említették fentebb, dietetikus, orvos, satöbbi, mert ennek akár valami patológiai háttere is lehet akár (attól, hogy nem vagy sz*rul MÉG, attól még lehet...).

Teljesítményfokozó sporttáplálkozás · http://teljesitmenyfokozosporttaplalkozas.blog.hu/ 2014.08.29. 09:36:14

@jagódki: Nem a reklám. Egyetlen forintot sem keresek, ha megveszi a 7 éve kiadott könyvet. Kérdezd meg a GB kiadótól, nem nyerek ezzel semmit. Ez a cikk ami neten elérhető nem biztos, hogy elég:

www.wellnesscafe.hu/dieta/2006/segitseg_hizni_akarok/

shred 2014.08.29. 20:58:04

Az is milyen gáz, hogy a sovány emberek külsejére lehet "aggódó, empatikus" megjegyzéseket tenni, addig az elég nagy számú elhízottak nagy seggét és dupla hasháját még csak észre se vedd, mert rögtön bunkó vagy.

shred 2014.08.29. 21:16:03

Egyébként bekem a tömegnövelő edzés bejött, de csak amíg csináltam. Hosszú távon győzött az örökölt anyagcsere és felemésztettem a fáradságos munkával megszerzett izomzatot.

Void Bunkoid 2014.09.02. 00:16:34

@shred: mert a "pestépítés" ilyen. Vagy gyúrsz mint a hülye, és szinten tartod magad (vagy rosszabb esetben átesel a ló túloldalára és michelinbabává akarsz változni) és onnantól kezdve szép vagy, mint egy görög isten vagy egy viking isten, csak épp szarni is csak akkor szabad, amikor az edzésterv megengedni, vagy inkább maradsz normális ember, több szabadidővel meg mozgásszabadsággal :)
süti beállítások módosítása