Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Így Járunk Anyátokkal

2012.02.02. 11:09 Rents Öcsém

Valami el van baszva a How I Met Your Mother háza táján. Napok óta nem tudok szabadulni ettől a gondolattól. Nem is az új évadban előtérbe kerülő indokolatlanul hangsúlyos dráma vonallal kapcsolatban van a gond, hanem valami sokkal régebbi, mélyebben gyökeredző hiba szúrta a szememet már az első évad óta. Aztán végre pár napja megvilágosodtam. Ebben a sorozatban mindenki velejéig gonosz, romlott, szar ember.

Ted

A sorozat fő karaktere, őt kísérjük végig amint keresi az igazit. Ted abszolút nem szokványos karakter, romantikus, érett, komoly kapcsolatra vágyik, gyerekekkel és családdal akarja erősíteni a GDP-t élete végéig. Legalábbis ezt hazudja magáról. A valóságban azonban nem romantikus, hanem egy sznob fasz, olyannyira érett, hogy 30 évesen még nincs saját lakása és bár komoly kapcsolatra vágyik, valahogy közben mégis megdugja fél New York-ot. Ted emiatt a kettősség miatt válik igazán nagy gecivé, ám ami esetében sokkal idegesítőbb az az, hogy szánalmas! Nem tudom feltűnt-e, de 5 éve nem bír leakadni az ex-barátnőjéről! Tudjátok ez mi? Zaklatás! Az ilyen majmok, akik nem bírják felfogni, hogy Hello ennyi volt! szokták egy nyirkos hajnalon módszeresen feltrancsírozni a kiszemeltjüket.

 

Marshall

A XXI. századra kialakult egy elég komoly hippi ellenérzés különösen az internet-generáció berkein belül. Itt persze nem a klasszikus redneck gyűlöletet kell érteni, hanem egyfajta megvetést. Hiszen nem azzal van a baj amit korunk hippijei képviselnek, hanem azzal, amilyen módon teszik ezt. Marshall Eriksen a tökéletes példa arra, hogy miért gyűlöljük a tarisznyás napsugárpólósokat. Báránylelkű ügyvédpalánta, aki a világ megmentéséért küzdve beáll egymás után több klasszikus kapitalista ellenségképként díszelgő világcéghez. Ebből ugyan vígan eltartja a családját New York menőbb részén és őszinte mosollyal viseli, hogy ezért mások szenvednek, ne adj’ isten a világ másik végén, ez neki nem számít. Mégis lépten-nyomon hangoztatja, hogy Ő milyen kurvára sajnálja! Undorító ez a semmittevő önostorozás, ami lassan a világ minden területén megfigyelhető, kezdve a kokain ültetvényeken dolgozó gyerekeket sirató rasztáktól (akik ugyanarról az ültetvényről veszik a füvet), egészen a Váci utca hisztis ribancainak a korgó gyomráig, akik azért nem esznek húst, mert az gyilkosság. Hál’ istennek a csincsillabunda karitatív cselekedet.

 

Barney

Érdekes módon a világ összes hibáját nyíltan képviselő Barney Stinson a legőszintébb és legtisztább karakter a sorozatban. Ami bizony elég szomorú kilátás, tekintve, hogy nyilvánvalóan egy nőgyülölő pszichopata állat, akit csak egy hajszál (ami a pénzügyi helyzete) választ el attól, hogy rágyújtsa a szupermarketet a népre fekete pénteken. De komolyan, ha valaki ennyire nem tud túllépni az őt ért lelki sérüléseken (elhagyott az apád? és akkor mi a fasz van? 10 millió másikat is!), az vagy gazdag lesz, mint Steve Jobs, vagy bohócnak áll, mint John Wayne Gacy.

 

Robin

Ahogy Robin karakteréhez elérek, kezdem úgy érezni, hogy az alkotók kicsit titokban ugyan, de egy erős társadalomkritikát vetítenek nekünk hét éve. Robin Scherbatsky az amerikai ego, a karrierizmus és a feminizmus legocsmányabb eszméinek összessége. Igazi fegyveres redneck, aki csak azért nem mondja, hogy éljenamerika, mert a saját értékrendje szerint maga is csak retkes bevándorló. Ugyanúgy, mint Amerikában mindenki! A redneckek is! Tetszik érteni? Az amerikaiak mind egytől egyig bevándorlók a "saját" földjükön! És ezt nem hajlandóak tudomásul venni akkor sem, amikor az 50 csillagot lengetve kiüvöltik a sárgákat a texasi traktorklubból.

Robin feminista, karriert akar és nem családot, leszarja a gyerekeket, a férfiakat csak használni akarja (legalábbis ezt állítja), mégis elvárja, hogy nőként bánjanak vele, hogy sírhasson, hogy megnézzék, hogy leszólítsák. Menj te a picsába! Ha elvárod, hogy ne diszkrimináljanak és ne tekintsenek nőnek egy versenyhelyzetben, akkor ne várd el, hogy nőnek tekintsenek, amikor ki kell menni a hóra és bekapni egy orrost a részeg haverod miatt, és főleg ne lepődj meg ha direkt vissza is baszom az ajtót miután beléptem valahova előtted. Még a végén bejön a hideg.

 

Lily

Lily Aldrin a legsunyibb, legaljasabb szemét gonosz hárpia a világon. Azért örülök, hogy ez fikció és remélem, hogy nem tapasztalaton alapuló társadalomkritika, mert ha ekkora hulladék szutyok ribancok élnek a földön, akkor nincs értelme az egésznek.

 

Lily az a fajta, akinek le kell lépnie a pasijától, hogy megvalósítsa önmagát. Magyarul: mellette ez nem megy. Nos, első kérdés: akkor mi az anyám rizsporos picsájának vagy vele?! Az önmegvalósítás esetében már eleve egyszerű feminista marhaság, hiszen nem a zenekarával akar turnézni a világ minden pontján, hanem festeni, amit kurvára otthon is lehet. Nem elég, hogy lelép, ezzel összetörve a pasiját, biztos ami biztos a barátait is jól szemen köpi. A nagy önmegvalósításhoz segítségül hívja Tedet, akinek emiatt tönkremegy egy kapcsolata (létre sem jön), ezután hónapokig fel sem hívja, szarik rá, de amikor hazaér, van pofája megrendezni a hiszti nagyjelenetet, mert Ted egyszer lekurvázta. Ehhez a nagyjelenethez az összes karácsonyi díszt elviszi otthonról, holott tudja, hogy azok istenigazából nem Tednek, hanem a kibaszott pasijának igazán fontosak, de őt simán félre tudja tenni, csak hogy megrendezhesse a balhét. Nyilván a férfi szíven is komoly nyomot hagy, hogy majd' egy évtized után hirtelen elhagyja a nő, mégis, mikor Lily hazatér, felháborodva konstatálja, hogy Marshall nem omlik egyből a lábai elé, sőt, a szemétláda túl is lépett és megpróbál kapcsolatot létesíteni egy másik lánnyal. Sebaj! Tönkretesszük. Komolyan nem is értem, hogy miként nem szorul az emberek keze ökölbe erre. Mi a faszt képzel magáról ez a nő?! Elhagy és aztán van pofája belenyúlni az új kapcsolatomba? Apropó belenyúlás: nemcsak élete párja kapcsolatait machinálja az ifjú hölgy, hanem az egyszerű pajtásaiét is. Akik ezt szó nélkül veszik. Kiderül, hogy Lily manipulálta Tednek szinte minden kapcsolatát (tetszik érteni? a legjobb barátjának a kapcsolatait baszta tönkre direkt(!!!) mert neki nem szimpatikusak a választott hölgyek). Semmi gond, egy hajnalnyi veszekedés és túl is léptünk az egészen. What the fuck?!

Lily Aldrin boltkóros. Nem csak boltkóros, de több hitelkártyája is van, amiket majd' tíz évig titokban tart, még akkor is, amikor már feleségül megy élete szerelméhez, akiben nem csak, hogy nem bízik meg, de kockára is teszi a jövőjét, továbbá aljas manipulációval belekényszeríti egy olyan állásba, amit az nem akar, de legalább tudja fizetni a hitel törlesztőit. És mindezt nem ám pirulva vagy szénné égve a kibaszott szégyenben, hanem széles mosollyal megörülve a férje érzelmi rokkanásának, hiszen cserébe pénz áll a házhoz. A világon nem volt még olyan semmirekellő, ellenszenves, kegyetlen számító női karakter, mint Lily Aldrin. Sorolhatnám még viselt dolgait, de szerintem értjük a lényeget.

 

A legijesztőbb ezekben a karakterekben, hogy ha jól megfigyeljük, ezek mi vagyunk. Elképzelések és hangzatos eszmék mentén felépített énképünk alatt valójában legalább egy kicsit mind kurvára gonoszak vagyunk csakúgy, mint ezek négyen (kivéve Lilyt, olyat még nem basztam, ha valaki ismer hasonlót, lője le még időben, az ilyenek robbantják ki a világháborúkat).


57 komment

Címkék: kritika tévé így jártam anyátokkal

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr714036111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.02.02. 15:21:10

Alattomos, gonosz, véresszájú rohadék vagy.
Mondjuk igazad van, de akkor is. :/

panic_button 2012.02.02. 15:26:22

túl sok volt a kávé reggel?

pizzaboy 2012.02.02. 17:06:29

Szerencsére az első szezon felénél meguntam az egészet. Azt, hogy ebben a sorozatban sok a genny, pont pár hónapja hallottam egy barátnőmtől, szerencsére sikerült megfertőznöm a Big Bang Theory-val :)

nál 2012.02.02. 17:07:08

Ennyi ostoba kijelentést összeszedni és leírni azért nem lehetett könnyû.

LallR 2012.02.02. 17:42:35

Esténként pillangatok bele, de annyira unalmas, hogy mindig átkapcsolok a Quantum Leap-re! Egyébként tényleg gázos a szereplők karaktere. Vajon milyen beteg elme szűlhette őket...Hmm..

LongJohnHolmes 2012.02.02. 17:52:29

Egész jó sorozat.
Van benne egy-két jó poén.
(Évadonként)
Mondjuk most egy sem jut eszembe, pedig a 4. évadig néztem is.
Néhány női mellékszereplő egész jól nézett ki benne.

voodoux 2012.02.02. 17:56:27

nem találod a távirányítót? ha ennire utálod miért nézed?

orwo 2012.02.02. 18:04:27

"Ahogy Robin karakteréhez elérek, kezdem úgy érezni, hogy az alkotók kicsit titokban ugyan, de egy erős társadalomkritikát vetítenek nekünk hét éve." - gratulálok, Ön nyert!

kkn 2012.02.02. 18:17:46

@pizzaboy: Én nagyon bírom. Ahogy végigröhögtem az Agymenőket is a neten a nemtudom hány évadon. Nekem minden bejön, ha van benne poén ( bár a rajzos izék nem igazán, kell az igazi emberi mimika, ami egy Family Guy-ban nincsen ). Állandóan a Comedy Central megy nálam, sok filmet újranézek. AMíg nem volt, akkor egyfolytában a sima adókon Bundy-ékat, meg A Jóbarátokat néztem.

Engem nem érdekel, hogy gonoszak a karakterek belül, az a lényeg hogy röhögni lehessen rajtuk.

Csokonai Vitéz Műhely 2012.02.02. 18:18:02

Szegény posztoló. Nagyon ostoba vagy.

Johny the mocsok 2012.02.02. 18:39:11

Baszki, ez az egyik legjobb írás, amit mostanában olvastam!

EztNemHiszemEl 2012.02.02. 18:41:06

Úgy néz ki, vkinek elgurult a gyógyszere..

viktor134 2012.02.02. 18:56:33

hetedik évadnál jár bazdmeg, miért régi részeket nézel? :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.02.02. 19:03:10

@viktor134: az újak még rosszabbak...

A legjobb az volt, mikor a pszichiáter elmondja nekik, hogy mennyire betegesek.

Egyébként a poszt totál igaz.

ki vagyok találva 2012.02.02. 19:16:51

leszarom.

Nem kell mindenben mély értelmet keresni, elég ha megröhögtet. E sorozat pont azt teszi lehetővé, és hogy lazulj.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.02.02. 19:24:55

"a kokain ültetvényeken dolgozó gyerekeket sirató rasztáktól (akik ugyanarról az ültetvényről veszik a füvet),"

Mintha kissé kevernéd a szezont a faszommal, haver. :D

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.02.02. 19:25:52

A mákültetvényről meg beszerzel egy kis Ginát.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.02.02. 19:35:23

@ki vagyok találva: pont ez a baj vele, hogy már nem teszi lehetővé...

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.02.02. 19:44:35

"Ahogy Robin karakteréhez elérek, kezdem úgy érezni, hogy az alkotók "

Alkotója Bach "Magnificat"-jának, a Sagrada Familia-nak, meg, ha már film, a "Stalker"-nek van. Ennek a fosnak gyártói vannak.

aha, persze 2012.02.02. 19:53:51

Ez kemény. A retkes lelked belelátja a sima átlag karakterekbe sunyiságot. Orvosnál voltál ezzel? Miért nem?
Öregem, te vagy nem fogod fel, hogy mi történik a filmekben, vagy szándékosan beszélsz mellé.
Bármelyik is, te túlteszel azokon a hülyeségeken, amiket fent említesz.
És sajnos te nem vagy fiktív karakter.

Gusshun 2012.02.02. 20:04:19

Hát lehet bármit mondani, a sorozat akkor is rohadt jó. Ha végig gondoljuk akkor rájövünk, hogy a legtöbb sorozat/film valahol kritika a társadalom felé. Gondoljunk csak a South Parkra (esetleg Family Guy) és arra mindent lehet mondani csak azt nem, hogy rossz a sorozat.
Igazából a szerző által felsorolt 5 karakterből kíváncsi lennék melyiknek gondolja magát, mert ugye a végén megmondta, hogy "ezek mi vagyunk".

W Joe 2012.02.02. 20:28:42

Persze, hogy társadalomkritika is van benne. Egyébként ennyire azért nem egyoldalú a dolog, hiszen számos jó tulajdonságuk is van. A rossztulajdonságaik pedig ugyanúgy benne vannak az átlag "jó" emberekben is, de az is el van túlozva persze, a poén meg a stílus kedvéért.
A legtöbb vígjátéksorozatban ilyen kicsit/nagyon "beteg", furcsa emberek a főszereplők, mert normális kedves emberek nem tudnának vicces helyzetekbe kerülni, mert normálisan reagálnának a szituációkban, és az unalmas/szomorú lenne.

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2012.02.02. 20:32:46

Idáig olvastam: "olyannyira érett, hogy 30 évesen még nincs saját lakása"...

Mert New York Cityben aztán mindenkinek van, mi?

W Joe 2012.02.02. 20:35:26

Gondolkodjunk el a következő sorozatok főszereplőiről is :)
Rém rendes család
Simpson család
Family Guy
South Park (Eric Cartman!)
Big bang theory (Azért ők se normálisak :)
Már megint Malcolm
Jóbarátok
A nevem Earl
Két pasi meg egy kicsi

Hány normális karakter van benne? És szinte minden szereplő gonoszkodik, önzősködik kicsit/sokat. De ez ilyen műfaj. Unalmas vígjátéksorozat lenne, amiben csak ülnének a tv előtt, vagy kedveskednének egymással.
Azért a nagy gonoszkodások néha engem is zavarnak, de nem egy ember írja ezeket a sorozatokat, sokszor nem is karakterhű teljesen egy-egy szereplő egyes epizódokban.

antisocialnetwork 2012.02.02. 20:38:14

Kiafasz írta ezt?Vagypina? Szánalmas egy élete lehet.Bár én leseszarom .

penelope garcia 2012.02.02. 20:51:07

Jogos meglátások. De ezek bármelyik sorozatra igazak. Különös tekintettel az úgynevezett sitcom-okra. A röhejes helyzetek általában attól röhejesek, hogy felismerjük bennük a saját gyengeségeinket.

tundee 2012.02.02. 20:56:49

Vedd be az esti gyógyszered, ha már a reggeli kimaradt!:DDD

oOMoHiOo (törölt) 2012.02.02. 21:01:32

Micimackó és "bandája" pedig egytől-egyig drogfüggők.
Nem tudtam, hogy az angol tudósok már a blog.hu-n is publikálnak.

Túrós (törölt) 2012.02.02. 21:06:39

Hatalmas :D
Amúgy nem volt sosem szimpi a sorozat, nem is néztem.
Az meg hogy az ember eredendően gonosz meg geci az alap sajnos.

doubting thomas 2012.02.02. 21:10:54

Rá se rents öcsém, majd kinövöd.

takácsalfréd 2012.02.02. 21:24:47

minden szóval egyetértek, minden szereplőt utálok ebben a sorozatban, és ráadásul borzasztóan tehetségtleen színésznek tartom őket.

Таганская 2012.02.02. 21:29:21

Jó volt a sorozat eleje, de az utolsó 1-2 évad már rémesen unalmas, csűrik - csavarják a semmit. Derüljön már ki a nagy titok, aztán szevasz...

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2012.02.02. 21:40:18

Megláttam a sorozat címét, és nem voltam kíváncsi rá. Most sem érzek vágyat a nézésére.

2012.02.02. 21:49:09

Barney miatt érdemes nézni. De akkor már inkább Californication/Hung, ott csöcsök is vannak.

2012.02.02. 21:50:02

@Таганская: A nagy titok?

Mondta valaha Ted hogy a két purdé az ő gyereke? :D

Kobunko · http://elejtett.blog.hu 2012.02.02. 22:48:58

Zseniális, rámehetnél még pár sorozat elemzésére :) És pluszban emel a szinten a 8bites kommenthuszárok hada :D

mojoking77 2012.02.02. 23:30:58

@W Joe: +1.
Amugy valoszinuleg szimplan nem volt szex egy ideje, es le kellett vezetni a feszultseget valahol.. Plusz gondolom kell is neha irni valamit, ha az ember gyermeke fizetest akar kapni ho vegen...

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2012.02.02. 23:34:44

Csak be kellett volna venni reggel azt a gyógyszert!

_karmapolice_ 2012.02.02. 23:42:43

Pók · poooOOoook.blog.hu 2012.02.02. 20:32:46
Idáig olvastam: "olyannyira érett, hogy 30 évesen még nincs saját lakása"...
Mert New York Cityben aztán mindenkinek van, mi?

+1

JoeHorseDick · http://kifordultvilag.blog.hu 2012.02.02. 23:51:10

ugyanarról a kokainültetvényről veszik a füvet :D

billy reed 2012.02.02. 23:52:50

@W Joe:
Csak egyet kiemelve: A nevem Earl pont arról szól, hogy egy kisstílű, piti tolvaj megváltozik, és helyre akarja hozni minden korábbi rossz cselekedetét.
Ha követ is el hibákat, azt már nem szándékosan teszi...

Teljesen korrekt a poszt. Tetszik vagy sem, igazat ír.

Fuckleberry Hinn 2012.02.03. 00:02:00

Minden szavával egyet tudok érteni a cikknek.

kabelbarat (törölt) 2012.02.03. 00:03:02

Amikor a nép egyszerű, szappanoperákon nevelkedett, gyermeke szembe találja magát egy sitcommal.

Nervus 2012.02.03. 00:05:34

Végre valaki kimondta, hogy Lily egy dög!!! GYŰLÖLÖM AZT A PICSÁT!

hallari 2012.02.03. 00:11:32

"Ebben a sorozatban mindenki velejéig gonosz, romlott, szar ember."

Értékválság. Erkölcsi válság. "Ez a világ megérett a pusztulásra". Ismerős? Szerintem igaz.

kabelbarat (törölt) 2012.02.03. 00:27:48

@hallari:
"Ez a világ megérett a pusztulásra"
Aki ilyesmit leír, az hogy mondhat értékítéletet bármiről, vagy bárkiről?

nemértemmiért 2012.02.03. 00:27:50

Nagyon jó írás! Gratulálok!

oOMoHiOo (törölt) 2012.02.03. 06:12:38

@hallari: persze, ahogyan teljes mértékben belátható az is, hogy Micimackóék drogfüggők.

Az egyetlen egy pillanatig sem fordult meg a fejedben, hogy nem kell minden mögött mélyebb tartalmat keresni? A sitcomok szereplői egytől egyig "nem százas" emberek, ahogyan mindenki, kvázi hétköznapiak, csak épp némileg eltúlzott, kisarkított jellemvonásokkal, viselkedésformákkal.

Nézz már utána légy szíves, hogy mi is az a sitcom... bár megkönnyítem a dolgodat: szituációs komédia. A szituációt gondolom nem kell magyarázni, a komédia pedig: "A komédia vagy vígjáték olyan drámai műfaj, amelyben a világot komikusan ábrázolják, ezzel a nézőt nevetésre ösztönözve. Ellentétekre épül: valóság-látszat, értékes-értéktelen. Az ilyen művekben gyakori egy-egy élethelyzet humoros ábrázolása, emellett a félreértések is fontos szerepet kapnak." (forrás: Wikipédia).

Szerintem fenti kritériumoknak tökéletesen megfelel ez a sitcom is. Ez a célja. Ennyi.

hallari 2012.02.03. 10:28:41

@kabelbarat: ??? PONTOSAN azért írok ilyet, mert az élő lelkiismeretem felismerte a világ utolsó stádiumban való lételét!!!

tundee 2012.02.03. 18:53:31

@hallari: Nem kétséges, hogy igaza van, de ez egy sitcom, szórakoztatásra van, s nem arra, hogy aztán lélektani elemzést írj róla. Tetszik megnézed, ha meg nem, akkor sz@rsz rá nagy ívben és elkapcsolsz. Egyébként az efféle művekben épp az a lényeg, hogy mind a karakterek, mint a szituációk sarkítva jelennek meg benne.

kabelbarat (törölt) 2012.02.03. 20:54:45

@hallari: Tehát azt mondod, hogy minden embertársad megérdemli a halált, mert nem a te izlésednek megfelelően viselkednek egymással, és ezen véleményed morálisan felsőbbrendűvé tesz náluk?
Kb ez az ember jut erről eszembe:
index.hu/kulfold/2011/07/25/zart_targyalason_hallgatjak_meg_a_norveg_tomeggyilkost/

Jokerpofa 2012.02.04. 15:25:36

@Pók: tény, hogy nincs lakása, mert egy házat vett, amit aztán felújít majd, ugye ugye...

Mentafagyi 2012.02.05. 09:59:34

Szerintem kimaradt nálad egy rész, amelyikben Barney a múltjáról beszél: egy tündibündi kapcsolatban élt, hippiszerű, romantikus, hosszúhajú szőke hercegként, és a nője otthagyta egy gonosz, öltönyös, gazdag pasiért, - bosszúból ő is azzá vált: megrakta a csajt, aztán továbbállt. Az apa hiánya szerintem ebben csak annyiban játszhat közre, - ha már fiktív karaktereket elemzünk, - hogy amíg nem találkozott ezzel az gonosz ,,apafigurával", addig annyi férfiasság volt benne, mint egy darab fahéjas sütiben, mert nem volt senki, aki hatott volna rá, nők között nevelkedett, vagy tudomisén. :P

Egyébként nem tudom, mennyire vagy tisztában a gonosz fogalmával, de szerintem van nálad némi képzavar. Lehet, hogy ezek a karakterek rossz és romlott emberek, önzőek, de nem gonoszak, csak keresik az utat egy romlott világban. A gonoszság nem él az emberekben napi szinten, inkább kísért, helyzetekkel. Lásd pl. a börtönszituációs-kísérletet. Amint a gonosztettek lehetősége eltűnik, a ,,gonosz" ember korábbi énjének árnyéka marad csupán: pl. nácik a bíróságon, ez az, amit Hitler nem bírt volna elviselni, ezért inkább megölte magát. (Banális gonosz fogalma.) A karakterek nem irtottak embereket, nem öltek meg senkit, jellemző karakterek általánosításai, az típusok jellemző problémáikkal. Az általánosítás viszont tévútra visz, de te még ennél is továbbmentél, be a sűrűbe, ugyanis az elemzésed sarkított és egysíkú, csak a negatívumokra terjed ki. A jó dolgok mellett elmész.
Egyébként ne ítélj, hogy ne ítéltess. Gondolom te sem vagy jó ember, de mivel nem hangoztatod, hogy jó ember vagy, tiéd az erkölcsi fölény. Ugyanakkor bármit is elemzünk, csak olyan dolgokat láthatunk meg benne, ami bennünk is megvan, legalább az átérzés szintjén, ezt nevezzük a projekció jelenségének.
süti beállítások módosítása