Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Ilyen ország bizony van!

2011.10.08. 17:25 szkr

 Mind tudjuk, hogy a magyar rendőrség nagyjából az államalapítás óta nincs a helyzet magaslatán. Most nem arról van szó, hogy parancsra akár a saját nagyanyjukat is fejbe lőnék csak azért, mert boltba ment pártgyűlés helyett, hanem az olyan apróságokról, hogy képtelenek néhány logikus, sőt, kikerülhetetlen következtetést levonni. Így történhet meg az, hogy miután feljelentesz valakit, téged büntetnek meg. És utána még azt is elvárják, hogy megköszönd.

Tegyük fel, hogy valahonnan, legyen mondjuk Pilisborosjenő, mész hazafelé. Este van már, alig vannak az utakon. Te csak vezetgetsz nyugodtan (mert autóban ülsz), hallgatod a Class FM-et vagy a Petőfit, szól az a fura esernyős szám. Kicsit szégyelled magad, de mégis dudorászod, végül is senki nincs melletted, meg amúgyis, tényleg fülbemászó egy darab. Ez az a pillanat, amikor beléd vágódik egy kamion. Na nem durván, szerencséd van, csak meghúzta az autódat, de azért befostál, na. És a kis köcsög továbbmegy. Ilyenkor mit tesz a normális ember? Felírja a rendszámot, felhívja a rendőrséget, feljelenti a kis buzeránst és hazamegy. De ez így túl egyszerű.

Tegyük fel, hogy úgy döntesz (tök mindegy miért, lehet, hogy a tököd tele van éppen és ez volt az utolsó utáni csepp), hogy a mocskoskurvaanyját, ezt most nem hagyod ennyiben. Túl sokan túl sokszor megúszták már. Úgyhogy követed, közben pedig felhívod a rendőrséget, hogy neked ment ez a kis geci, te követed, ugyan állítsák már meg légyszi, ha már ez a dolguk.

Itt fontosnak tartom elmondani, hogy az eset egészen konkrétan tegnap este történt meg Csendesebben kollega apjával, és bár nem Pilisborosjenőről ment az illető és nem hazafelé, a lényegen ez mit sem változtat. Akár át is helyezhetnénk más országba a sztorit, az elemek, amik alkotják, logikusan ugyanúgy következnének egymás után, ráadásul ugyanabban a sorrendben. A baj persze az ezzel a másországba-rakással, hogy ilyen dolgok máshol nem történnek.

Namost van itt egy pár dolog, ami igen szórakoztatóvá teszi ezt az amúgy igen dühítő sztorit. Az egyik, hogy emberünk követi a kamiont. Ez mennyire laza már? De komolyan. Fogod és nem hagyod a picsába, ahogy mindenki más tenné, hanem egyfajta John McClane-ként azt mondod, hogy fuckthisshit és megpróbálod elkapni a köcsögöt. A második fontos momentum, hogy emberünk teszi ezt egészen Csepelig! Csepelig, bazmeg! Az messze van. Nagyon.

Szóval Csepelen végre elkapták a rendőrök a kamiont, amiből kiszállva a csávó azt mondta, hogy nem ő a hibás. És a rendőrök hittek neki! Az emberek többségének itt elkezd fájni a feje, szóval vegyük át mégegyszer: csávókám kocsiját meghúzza egy másik; ezután ő utánamegy és a szól a rendőröknek is; akik levonják az egyetlen olyan következtetést, amihez tényleg baromarcúnak kell lenni, annyira hülyének, hogy azt semmi, egy vicc vagy egy százkötetes regény sem tudná kifejezni: az a hibás, aki kihívta őket. Ezek az idióták bazmeg arra is képtelenek, hogy néhány, annyira nem nehéz lépést megtegyenek fejben! Nem is értem, hogy mi zajlott le bennük.

"Hmm, szólt, hogy meghúzták a kocsiját és most itt is van, biztos csak félre akar minket vezetni. Bűnös! Háhááá, azt hitted, hogy átversz, mi? De engem nem lehet! Rendőr vagyok, haha! Legközelebb majd tudni fogod, hogy minden rendőrvicc kamu! Mi vagyunk az intelligencia krémje! Haha!"

Végül szerencsére eljárás nem lesz a dologból. Az igazságszolgáltatás megkegyelmezett egy ártatlannak és csak ötezer forint kifizetésére kötelezte. Még meg is kellett köszönni, hogy ilyen jófejek.

Nem tudom ki hogy van vele, de én mindig azt gondoltam, hogy oké, hát nem a legokosabb emberei a világnak, de azért a rendőr is ember, nyilván változó a megoszlás tökhülye és tökokos között. De amikor egy random helyszínre random rendőrök megérkeznek, akkor azért azt gondolod, hogy láttad az átlagot. És az, hogy az átlag annyira sötét, hogy egy kétdarabos puzzle kirakása is komoly energiabefektetést igényel tőle, sőt, képtelen is rá, az azért kétségbeejtő.

De legalább kimentek a helyszínre.


1 komment

Címkék: budapest állatkert idióták

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr153287970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benjamin the Devil 2011.10.09. 18:57:02

Valaha a múltban, mikor még nagyon rossz gyerek voltam, volt alkalmam részt venni egy rendőrségi kihallgatáson. Na most véletlenségből éppen áramszünet volt az épületben, így a nyomozó(!) úrnak, kézzel kellett leírnia a vallomásom. Mikor odaadta átolvasásra, feltűnt, hogy az ly és j kérdést ő nemes egyszerűséggel oly módon oldotta meg, hogy minden esetben ly-t írt...
süti beállítások módosítása