Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Miért van az, hogy ha egy srác sok emberrel fekszik le az menő, ha viszont egy lány teszi ugyanezt, ő kurva?

2014.09.24. 13:00 Rents Öcsém

Miért van az, hogy ha egy srác sok lánnyal fekszik le, ő rögtön menő, ha azonban egy lány hasonlóan promiszkuus, ő rögtön kurva? Sok kérdéssel kapcsolatban számítottam rá, hogy az egyetem folyamán új nézőpontokat ismerek meg, de ez valahogy pont nem volt köztük. Eddig. Pedig a kérdés annyira népszerű, hogy a Google a „miért van az” beírására már fel is dobja keresési javaslatnak. Ez talán kicsit elszomorító. Biztos nem itt tartana az ország, ha például az lenne a folytatás, hogy „a köztévére mindenki egy csomót költ, pedig annyira szar, hogy nem nézi senki”. De ebben eddig nem sokan nyertek önigazolást. Hagyjuk is az állam ügyeit. A tradicionális válasz az előbbi kérdésre egy régi hasonlat. „Ha van egy kulcsom, ami rengeteg zárat nyit, az egy elég fasza kis kulcs. Ha van egy záram, amit nagyjából minden kulcs nyit, az egy elég szar zár”. Emögött amúgy meglepően komoly tudományos háttér is van, ebbe fogunk kicsit belenézni. Evolúció, bitches!

Ez a kérdés annak is köszönhető, hogy mostanában népszerű téma az egyenlőség. Ennek pedig sokszor az a vége, hogy az azonos és az egyenlő kifejezések összemosódnak. Ezért itt leszögezném, hogy egyenlők talán lehetünk, de azonosak semmiképp sem. És utóbbiból bizony adódnak egyenlőtlenségek is. Olyanok, amiket nem tud leküzdeni semmilyen civil szervezet és társadalmi tudatosság, de még Emma Watson sem. Ami ezen egyenlőtlenségek közül a témánkhoz kapcsolódik, az az evolúció folyamán kialakult, szükséges szülői ráfordítás mennyisége az utódokra. Természetesen pusztán a fizikailag egészséges utódok létrejöttére koncentrálva. Az evolúció szarik az életminőségre. Hallom, ahogy sóhajtva bezárjátok az internetet. TLDR fuq of.

Annak, aki maradt: tehát a szülői ráfordítás. Hát az bizony nem egyenlő és a közeljövőben nem is lesz az. A témában a méltán népszerű Robert Trivers munkáját alapul véve jön az okosság. Trivers arra világított rá, botrányosan leegyszerűsítve, hogy a legtöbb faj esetében az utód létrehozása messze kevesebb befektetést igényel egy hím egyed számára, mint egy nőstény esetében. Ezt gondolom nem kell túlmagyarázni. Ha a vacsorát, a mozit és a bort is belevesszük, egy férfi számára még akkor is csak 5-6 óra szükséges egy gyerek elkészítéséhez.  Egy nőnek ugyanez, szoptatás nélkül durván kilenc hónapot, vagyis hozzávetőleg 6500 órát, szoptatással együtt, mondjuk 10 hónapnyi szoptatással számolva, közel 14000 órát vesz el az életéből. Könnyedén ki lehet számolni, hogy kinek van lehetősége több utód létrehozására. Ez ugye evolúciós kényszerünk, vagy mi.

1411507424908.gif

Miért is, ugye?

Most ebből mikor lesz végre mindenki kurva?

Mivel evolúcióról beszélünk, most az egyszer a szex szóljon az utódokról. Mondom én, hogy az evolúció szarik az életminőségre. Sőt, azt diktálja, hogy minél több utód létrehozására törekedjünk. A példa kedvéért vegyük azt, hogy egyenlő számú férfi és nő van a világon és minden aktusból gyerek lesz. Szar világ lenne. De, még ha ez is lenne helyzet, egy nő akkor sem tud  durván 30 utódnál többet összehozni kb. 30 férfi segítségével, és ezzel már túloztam. Ezzel szemben egy férfi akár 15000 lurkót is produkálhat, akár 15000 nővel és még a kondija is jó lesz. És akar is! Merőben elméletben persze. Annyi azért elég egyértelműen látszik, hogy a nőkért folytatott küzdelem egy hangyányit kiélezettebb, mint fordítva.

Az evolúciós kényszerre, és persze a matekra korlátozva tehát az lesz a helyzet, hogy egy férfi egyed számára jelentős az esély, hogy hoppon marad. Egy nő számára pedig gyakorlatilag lehetetlen. Ez pedig, utóbbiak számára, viszonylag kényelmes helyzetet teremt. Hiszen nem kell többet tenni, mint várni és szelektálni. Továbbra is szigorúan ragaszkodva az evolúció gondolatához arra juthatunk, hogy egy férfi esetében teljesítmény, ha sok nővel le tud feküdni. Egy nő esetében gyakorlatilag semmi, csak egy döntés. Valamiért, amiből kevés van (megtermékenyíthető nőből esetünkben), küzdeni és megszerezni teljesítmény, valamit egyszerűen kiválasztani nem az. És ez fontos különbég. Az, hogy ez a teljesítmény nagyobb vagy értékesebb-e, mint kitartani egy pár mellett és felnevelni az új generáció tagjait, már más lapra tartozik.

Ez tehát egy magyarázat arra, hogy miért „menő” egy férfi, ha sok nővel le tud feküdni, legalábbis evolúciós szempontból. Ha egy nő teszi ugyanezt, valójában nem kell erőfeszítést tennie és bizony az emberek gonoszul azt feltételezik, hogy nem is tett. Ha a világ legátlagosabb nőjét és férfiját leültetjük egy belvárosi klubba, hogy addig olvassanak Tolsztojt egyedül, amíg meg nem hívják őket egy italra, nem kétséges, hogy ki fog eljutni Ivan Iljics haláláig. Az pedig talán nem annyira meglepő, hogy az emberek párhuzamot vontak a közé, aki semmit nem tesz a szexért csak megjelenik egy kijelölt helyen és a közé aki ugyanezt csinálja pénzért. Ez nem jelenti azt, hogy feltétlen jogos lenne, de erről majd a végén.

És az megvan, hogy a nőket csak a pénz érdekli?

Gondolom, sokaknak megvan ez a videó. Van még egy kazalnyi hasonló, lehet szemezgetni. Nyilván ezek mind arról szólnak, hogy nem csak a promiszkuus nők kurvák, hanem mind. És most a klasszikus értelemben. Csak a pénz érdekli őket és esetleg még a külsőségek. Más semmi. Pfuj, felháborító. És hogy ennek mi az oka? Hát persze, hogy a kibaszott evolúció.

Térjünk vissza a fenti egyszerű számokra. Egy férfi ugye 5-6 óra alatt hozott össze egy babát. Egy nő úgy nagyjából 14000 alatt. Ezalatt az időszak alatt a nő lehetőségei egyre korlátozottabbá váltak, miközben az energiaigénye szép lassan két ember energiaigénye lett. És ilyenkor bizony nem árt egy pár. Mivel evolúcióról pofázunk jellemzően férfi, aki képes ételt, védelmet, illetve biztonságot garantálni, a nő majd a nő + 0.1 fő, majd a nő + 0.2 fő majd a végén két fő számára. Ezt pedig az emberek esetében úgy hívjuk, hogy egzisztencia. Az evolúció keretein belül a férfi autója, lakása, állása, telefonja szóval az egzisztenciális helyzetének jelei, mindössze annyira szolgálnak, hogy a nők számára bizonyítsák a potenciált az ellátásra, a védelemre az utód érkezéséig, illetve utána.  És ez minél biztosabb, annál kisebb a reprodukció kockázata és annál erősebb az evolúciós kényszer. Azt, hogy ennek mekkora szerepet tulajdonít, megint mindenki döntse el maga. Ettől még léteznek valóban pénzéhes szörnyetegek és olyanok is, akik leszarják mindezt. De az egzisztencia vonzó szerepe sok más mellett bizony ebből is ered.

És az megvan, hogy nyugi?

Még mielőtt a nyakamba szakad az őrület szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy ez csupán egy ritkán emlegetett nézőpontja egy elképesztően összetett elemének az életünknek. Továbbá ezeket a gondolatokat, főleg ilyen egyszerűen, állatokra fogalmazták meg. Mi pedig nem azok vagyunk, legalábbis nem mind, vagy csak részben. Képesek vagyunk felülemelkedni az ösztöneinken és úgy általában civilizáltan, az aktuális normák szerint élni. Amennyire én látom a többség továbbra is hosszú távú monogám kapcsolatra vágyik. Viszonylag ritka, hogy valakinek célja legyen a végtelenségig minél több férfit vagy nőt megkapni. Vagy éppen az elérhető leggazdagabb férfi mellett kikötni minden áron. Fontos megjegyezni továbbá, hogy én személyesen pont leszarom, hogy így van-e vagy nem. Ha valaki, legyen férfi, nő, köztes vagy bármi attól boldog, hogy mindenkivel lefekszik, hát egészségére. Csak járjon rendszeresen szűrésre.


2 komment

Címkék: evolúció miért kurvák

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr866725875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Huffnágel Pista · http://www.huffnagelpista.com 2014.09.25. 10:40:20

"Egy nőnek annál magasabb a társadalmi státusza, minél jobb minőségű Férfit tud rávenni arra, hogy elkötelezze magát mellette és bocsássa rendelkezésére a forrásait. A ribancok azért örvendenek alacsony társadalmi státusznak, mert az a lakat, amelyiket minden kulcs nyitja, nem érdemli meg azt. Az a nő azonban, akinek sikerül hozzámennie egy gazdag, jól szituált és jóképű Férfihoz, szintén magas társadalmi státuszra tesz szert. A nők, akik egy olyan Férfit, akinek a kulcsa sok lakatot ki tud nyitni, rá tudnak venni arra, hogy ne máshol keressék a boldogságot, azokról úgy tartjuk, hogy tényleg érhetnek valamit. huffnagel.blog.hu/2014/08/23/hat_kellett_nekunk_ez_a_nagy_egyenloseg
süti beállítások módosítása