Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Ezért szavazz bizniszpártra!

2014.04.04. 11:25 szkr

Már csak néhány nap és a szavazófülke magányából az urnákhoz járulva döntenünk kell az ország további sorsáról. Sokaknak még mindig nem egyértelmű, hogy kire szavazzon, a bizonytalanok száma történelmi magasságokban van, miközben a pártok támogatottsága történelmi mélységben sínylődik. Pedig nem olyan nehéz döntés ez, sőt, tökéletesen egyértelmű, hogy egyetlen jó választás van 2014-ben Magyarországon. Igen, valamelyik bizniszpárt. Miért ne? A többi párt mind csak a régi, már leszerepelt politikusok Parlamentben maradási kísérlete, egytől egyig részt vettek az ország leépítésében gazdasági vagy éppen mentális értelemben. Ezzel szemben a bizniszpártok egy jól körülhatárolható cél érdekében jöttek létre: kihozni a maximumot a választásból. De ha ez nem lenne elég, akkor tessék, bebizonyítom.

 

Megdolgoztak a pénzükért

A többi politikussal ellentétben, akik a Parlamentben üldögélve lopnak-csalnak-hazudnak és közben ezért még pénzt is kapnak, a bizniszpártok azért jöttek létre, mert a választási rendszer lehetőséget ad arra, hogy legálisan jussanak hozzá az adófizetők pénzéhez. Ehhez fel kellett fogadni diákmunkásokat, vállalni kellett az ajánlásgyűjtő ívek elvesztésével járó büntetés kockázatát és meg kellett szervezni a gyűjtést. Ezért cserébe legalább 149 250 000 forint járt, ami befektetésnek nem kispályás, ráadásul, ha minden jól megy (már a bizniszpártok szempontjából), akkor alig négy év múlva újra le lehet játszani ugyanezt a bulit. Megérdemlik az ikszed – lehet itt sápítozni, hogy csaltak, de egyrészt a törvényi környezet nem ad lehetőséget ennek a maradéktalan bizonyítására, másrészt, még ha csaltak is…

Ők legalább kreatívak és meghackelték a rendszert

Ha valamiért igazán hálásak lehetünk a bizniszpártoknak, az a kíméletlen éleslátás, aminek köszönhetően meg tudták ragadni a lehetőséget és kihasználták az új választási rendszer minden egyes hibáját. Ezzel egyszerre jártak jól ők és az adófizetők is: igen, egyszer ki kellett nekik fizetni a többmillió forintot, viszont cserébe rámutattak, hogy miért fenntarthatatlan ez a rendszer. Ha pedig az országos listával elérnek akár csak 1%-ot, akkor négy évig húzhatják le az államot úgy, hogy közben, technikai szempontból, a törvény szerint jártak el! Ha szerinted a maga cinikus módján ugyan, de zseniális volt az eljárásuk, akkor pattints egy ikszet valamelyik bizniszpárthoz!

Nincs kire szavazni

Kiábrándult szavazónál csak felesleges látványberuházásból, na meg kátyúból van több 2014 Magyarországában. Miközben a kampány követhetetlen sebességgel ment át semmiből gyűlölködésbe, azok, akik képtelenek dönteni rossz és rossz között, csak annyit láthatnak mostanra, hogy ha nem mennek el szavazni, azzal mindenképp valamelyik faszszopót segítik. Hogy emögött mi a logika, azt valójában senki sem tudja, de ha már elhitted, akkor is van lehetőséged borsot törni a parlamenti pártok orra alá: egyszerűen rajzolj egy faszt a szavazólapra, de lehetőleg úgy, hogy két vonal metssze egymást valamelyik bizniszpárt neve mellett.

A szíve mélyén kicsit mindenki Zuschlag János

Csak van, aki nem olyan okos. Vagy ügyes. Vagy nem bízik magában annyira. Vagy satöbbi. Nézz mélyen magadba, tényleg nem tudsz azonosulni valakivel, aki a rendszer részeként arra használta azt, hogy minél több lóvét kiszedjen belőle? Maga Zuschlag is elmondta, hogy ezt egy pillanatra nem bánta meg, még a börtönben sem. Mindenki ezt csinálja, miért pont ő ne tenné? És ha megtehetnéd… Tényleg nem tennéd meg? Ha létrehozhatnál akármennyi pártot, lenne rá keret, hogy így vagy úgy, de összeszedd az aláírásokat és ezzel megüsd a főnyereményt, nemet mondanál? Ha egy kicsit is tudsz azonosulni a gonosz zsenikkel, bökj a szavazólapra és húzz egy ikszet a legközelebbi bizniszpárthoz!

Végre van választék

Egy igazán jól működő demokráciában nem kettő-négy, hanem legalább tizenöt párt közül lehet választani, mert így van igazán biztosítva, hogy mindenki megtalálja a saját érdekeit képviselő pártot. Na, a bizniszpártoknak hála, alig negyedszázad alatt szintet lépett a magyar demokrácia. Senki nem mondhatja, hogy ekkora választékból lehetetlen dönteni. Sportolsz? A tied a Sportos és Egészséges Magyarországért Párt! Tényleg megújulást akarsz? Új Magyarországért Párt! Másik dimenzióba költöznél inkább? Új Dimenzió Párt! Sokat mobilozol? SMS! De van itt minden: Zöldek, Összefogás, sőt, az FKGP is becsúszott! Aki 2014-ben azt mondja, hogy nem tud választani, az vagy hülye, vagy hazudik. Tűnés az urnákhoz, húzz egy ikszet egy bizniszpárthoz!


6 komment · 1 trackback

Címkék: politika szavazás pénz

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr915896946

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ha f*sszal szavazol, f*szt kapsz 2014.04.04. 15:20:49

A részvételi és érvénytelenül szavazós százalékok növekedésétől bármit váró képzelgéseiddel ellentétben a választásnak egyetlen következménye van: hogy kik fognak a következő négy évben ülni a parlamentben. Képünk illusztráció. A demokrácia nagy cs...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Torgyán Viktor 2014.04.04. 15:41:20

Szerintem ez egy bizniszblog :)

ex-dr. vuk 2014.04.04. 16:11:27

Szerintem legyen kiralysag. Tudom is ki legyen a kiraly.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.04.04. 16:39:42

Mit érdemel az a bűnös, aki kitalálta, hogy "szavazófülke magánya" és "urnákhoz járulva"?

Bizniszpártra szavazni rosszabb, mint bármelyik nagyra vagy nem szavazni.

♔batyu♔ 2014.04.04. 16:52:49

A "demokratáknak" a többi párt csak bizniszpárt. Lehet, hogy holokausztozniuk is kellene ezeknek, hogy ne érhesse őket ilyen vád?

♔batyu♔ 2014.04.04. 17:16:00

Vajon az LMP kinek a biznisze? Esetleg Bajnaiék?

Megoldó 2014.04.04. 18:34:49

A fidesznél tudjuk kik a tulajok, de ők már annyit vittek, jöjjön más...
Mondjuk bárki.
süti beállítások módosítása