Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Ki volt a legnagyobb suttyó októberben?

2013.11.11. 09:00 Főnix blog

Kevés idegesítőbb dolog van annál, hogy bár folyamatosan követjük a híreket és minden alkalommal rácsodálkozunk a valóság teljes szürrealitására, a sok bába között elvész a gyerek és év végén csak egy homályos benyomásunk marad arról a töméntelen mennyiségű cinikus suttyóságról, amit a közéleti személyek napról napra lenyomnak a torkunkon. Részünkről úgy vagyunk vele, hogy itt az ideje egy szégyenfal létrehozásának, ami minden hónap végén megemlékezik azokról, akik mindent megtettek annak érdekében, hogy a fejünket a falba verve gondolkodjunk azon, hogy most akkor röhögni kéne vagy csak csendben sírni a sarokban. A kérdés egyszerű, pusztán arra kell választ adni, hogy mégis ki volt az, aki a legnagyobb gyökérséget csinálta a hónapban. A győztesek bejutnak az év végi döntőbe, ahol a végső nyertes egy minimalista stílusban rajzolt faszt kap ajándékba.

A magyar labdarúgás

Nem az a baj, hogy kikapunk 8-1-re. Őszintén szólva megszoktuk, hogy szarok vagyunk. Már nem újdonság, hogy a magyarfoci produkál egészen kriminális dolgokat, sőt, mióta az a rút, csúnya irapuatói 0-6 megtörtént (1986, ugyebár), azóta már felnőtt egy komplett generáció is. Nem az a baj, hogy Szalai teljesen jogos dolgokon akad ki egy olyan meccs után, amin egy állítólagos "betegség" miatt nem játszott. Nem az a baj, hogy a jogos kritikákra mindenféle nyilatkozatok születnek, amikben csak az a közös, hogy mindenki hibás, csak én nem, és csak a sárdobálás megy. A baj az, hogy az összes suttyó köcsög, aki a magyar labdarúgásban részt vesz, továbbra is százezrek (milliók?) álmaival játszadozik. Ami azért sok.

Bajagate

Jelen esetben a szavazással a Két Nagy Pártot lehet jelölni az év végi döntőbe (igen, az E14-PM, a DK és az úgynevezett baloldal többi posztmodern feldolgozása is ebbe a halmazba esik), mivel egyrészt ők tolták a Bajai Rémálmot, másrészt mert ezzel a megfigyelési faszszopással tökéletesen demonstrálták minden egyes embernek ebben az országban, hogy mire kell számítani 2014 első felében (utána végre kezdődik a focivébé, úgyhogy mindenki leszáll a politikáról és ahhoz kezd érteni). Az pedig, hogy egy kamuvideóval végződik, csak az i-re a pont, a gyönyörűbb fajtából, tökéletesen megmutatja, hogy mire képes a Két Nagy Párt, ha pénzről van szó.

Gyurcsány Ferenc

Bár előre meg volt beszélve, hogy nem fognak az Orbánfób Összefogásról beszélni, Feri mégis ezt tette, sőt, élére állt a Sértődöttek Frakciójának, ahova azok tartoznak, akiket teljesen jogosan leszartak Mesterházyék, miután már használhatatlanná váltak. Meg a hívei spontán füttykoncertbe kezdtek Atis beszéde alatt. Meg az a baja, hogy kihagyták a megegyezésből, miközben 2004 óta olyan kórosan hazudik reggel, délben és este (igen, elsütjük ezt a poént), hogy még egy demonstráció erejéig sem képes betartani a szavát.

USA

Az Amerikai Egyesült Államoknak nem sikerült annyira az októberi időszak. Először a republikánusoknak sikerült csődközeli állapotba juttatni az országot azzal, hogy nem voltak hajlandóak megszavazni a költségvetést egy törvény miatt, amit mellesleg teljesen legálisan fogadtak el és a helyi Alkotmánybíróság is leokézta. Nagy nehezen aztán, úgy, hogy később egyesek visszavonták a szavazatukat (hülye egy dolog az amerikai demokrácia), sikerült helyre állítani a rendet, de a szar rész még csak ekkor jött. Emlékeztek még az NSA-re? Hogyne emlékeznétek, hiszen ők nyertek júniusban! Na, hát róluk derült ki időközben, hogy olyannyira perfekcionisták voltak a szövetségesek megfigyelését illetően is, hogy még Merkel telefonját is lehallgatták. Az európaiak meg rájöttek, hogy meglehetősen le vannak maradva technológiai szempontból.

Jobbik

Húha. Ezt láttátok? A Jobbik, a Radikális Magyar Párt, az Emberek, Akik Rendet Raknak Végre egy hirtelen huszárvágással inkább új célcsoportot keresett és jól becélozta a felső középosztályt és a turistákat. Ja, meg a tinédzsereket, de nem azokat, hanem a yolo-féle verziót. Szerintük ez olyan, mint a Túró Rudi, szerintünk meg ilyen lehet az öngyilkosság. Na majd 2014-ben kiderül, addig is, itt egy kép:

ImageProxy.jpg

Halloween

Leszarom, hogy leszarod, leszarom a mindenszenteket és leszarom azt is, hogy minek öltöztél be. Nem... Nem érdekel. Elhiszem, hogy fasza jelmezed volt/van/lesz. Leszarom.

2013 suttyói:

Január - Hoffmann Rózsa

Február - ELTE-BTK HÖK

Március - Orbán Viktor

Április - Balogh József

Május - Kerényi Imre

Június - NSA

Július - Schobert Norbi

Augusztus - Magyar Rendőrség

Szeptember - Németh Gábor


Szólj hozzá!

Címkék: közélet szavazás összegzés idióták

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr475623653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása