Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

A drog rossz, a nemi erőszak elkerülhető

2013.11.04. 15:40 Rents Öcsém

Úgy néz ki, hogy a hónap slágere a prevenciós filmek készítése és publikálása, valószínűleg egy országos szintű audiovizuális terrorhadművelet keretein belül. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Rendőr-főkapitánysága által elkövetett Martin néven futó több civil áldozatnak is maradandó intelligenciacsökkenést okozó filmsorozat után pár nappal megérkezett Békés megye fegyvere is jobbnál jobb tanulságokkal. A Martint még kibírtam kommentár nélkül, bár erősen fogcsikorgatva, de a második támadásnak már neki kell mennem.

Szóval ezeknek a filmeknek nem csak a bántóan silány megvalósítás a problémájuk. Persze, elsőre az szorítja ki a szuszt a mellkasomból, ahogy meghallom a fülsértően élettelen amatőr színészek hangját, majd levegőért kapkodva a dialógus közbeni vágásoktól kapok hányingert. De ez a kisebb baj, a rendfenntartó erőktől nem várhatjuk el, hogy holmi művészek és egyéb retkes hippik legyenek, azt viszont annál inkább, hogy hatékonyan végezzék a munkájukat! Ami ugye a bűnmegelőzés. De ez sem jön össze, a filmek (a Martin és a Békés hadművelet is) egyszerre tévesztik el a problémát és a célközönséget. Nem igazán tudom miben lehetne még tévedni.

Egy példát hoznék a Martinból, a Békés viszont annyira jó, hogy azt később végigelemezzük. Szóval a prevencióra nem az a réteg szorul rá, akik olyan lakásban laknak, mint Martinék házibuli lakása, hanem nyolcadik kerületi kölykök, akiket az apjuk ver, mert a drogos kurva anyjukra mérges. Nekik viszont nem ilyen videók fognak segíteni. A probléma pedig nem egy slukk cigi. Sokkal inkább az, hogy hülyének nézik a fiatalokat. Pedig a fiataloknak bizony feltűnik, ha átbasszák őket. Feltűnik nekik, hogy a dohányzástól nem kerülnek azonnal kórházba a haverok és az elfogyasztott vodkák is inkább járnak heveny okádással, mint hordágyra kötözéssel. Így amikor majd azt mondjuk nekik, hogy a spuri akár veszélyes is lehet, már elvesztették a bizalmukat a szervek felé.

No és akkor most következik a Békés, maradjanak velünk.

1. fejezet

Egy random lány ekézi magát az ágyán ücsörögve „hogy lehettem ilyen hülye” mantrázza. Biztos a filmszerepet bánta meg, de nem. Kiderül, hogy egy iskolatársukat sározták be egy bénán fotosoppolt képpel és számunkra ismeretlen indítékkal, ami kimerül annyiban, hogy az illető egy picsa (nem Marsellus Wallace). Ügyvéd barátjuk végül ráijeszt, hogy ezért valószínűleg kapni fog egy nagy büdös semmit becsületsértés címén. Persze aztán, mint minden epizód végén, bejátszanak egy rövid részletet, ami a helyes cselekedetet hivatott illusztrálni, például ne fotosoppolgass faszságokat. Szerintem ütősebb lett volna azzal jönni, hogy Magyarországon a közszereplők egyszavas sértegetése is milliós kártérítést vonhat maga után, attól még én is beszarok.

mikroport.jpg

Befigyel a mikroport

2. fejezet

Ebben a fejezetben egész vállalható természetességgel beszélik meg a telepi srácok a kapualjban, hogy a költségvetési hiányt bolti lopással fogják kiegészíteni az esti bebaszáshoz. A videó közben bejátszott hangeffektek pedig talán A kör című filmből lehetnek ismerősek, elég para mindenesetre. A tanulság az, hogy amennyiben a boltból lopsz, vedd ki a kibaszott kezed a bőrdzsekid zsebéből, miközben kifelé sétálsz és főleg ne vedd ki az üveget a kabát alól, mikor még a boltban vagy! Békés szerint persze az, hogy ne lopj, hanem kérj kölcsön. Később esetleg adj kölcsön és akkor már nem tolvajnak fognak hívni, hanem banknak.

3. fejezet

Ez a kedvencem, konkrétan egy Smack My Bitch Up remake! Mekkora ötlet! Ez a szám végül is csak 16 éves, biztos segít majd megtalálni a fiatalokkal a közös hangot! Ettől eltekintve egy egyszerű GoPro bebaszás, aminek a végén jól kirabolják a srácot, ha nem ivott volna, bizonyára megkímélik. Így működik ez a város.

4. fejezet

Ez a legocsmányabb. Meg van a „kurvatüntetés”, amit azért kezdtek el, mert egy torontói rendőrnek volt pofája azt mondani, hogy a nemi erőszak gyakorlatilag a nők hibája, mert túl kurvásan öltöznek? Hát ezzel sikerült egy pár embert magára haragítania, nagyjából mindenkit, aki szerint a nemi erőszak azon beteg faszkalapok hibája, akik nemi erőszakot követnek el, és esetleg azon szervezeteké, akik nem tudják megelőzni. Nos, Békés szerint nem. Kellett nektek ilyen rövid ruhát felvenni, meg fiúkkal táncolni és aztán egyedül hazamenni. Kérem szépen ez itt a kőkemény valóság, nem holmi kibaszott tündérmese, aki egyedül megy haza, és a ruhája is rövid, az így járt! Miért nem ment taxival? Direkt most szabtuk fiatalosra az árakat. Ez olyan kibaszott vérlázító, hogy ha mást nem, legalább ezt nézzétek meg, hogy tudjátok, mi fán terem a prevenció itthon.

erőszak.jpg

Ööö.. van rá valami oltás?

5. fejezet

Amennyire egyértelmű az előző fejezetnek járó arany kurvaanyád, annyira nyilvánvaló az ezüstérmes 5. fejezet helyezése is. Pár fiatal szív egy látványosan nem tekert cigarettát a gangon, közben minden erejükkel azon vannak, hogy marihuánának tűnjön a „jó anyag”, de nem jön össze. Könyörgöm, legalább tekerjenek egy kibaszott cigit dohányból az hitelesebb. Ezután isznak. Játszanak. Isznak. Majd befut a haverjuk, aki, mint derült égből a villámcsapás, hoz egy kis heroint! Heroint baszdmeg! Üvegben! Hát hülyék ezek, vagy mi a faszom? Hány újgazdag budai ficsúr rohangál heroinnal üvegben? Hát elmondom, egy sem! Értem én, hogy a legveszélyesebb narkók egyike, de egy ilyen irreális helyzet közepére bedobva inkább komikus, mint elrettentő, arról nem is beszélve, hogy nem éppen ennek a társadalmi osztálynak a problémája a tű. Hozott volna spurit vagy ekit, attól is rosszul lehet ám lenni, sőt, ha nagyon igyekszel meg is lehet halni talán és még reális is, hogy egy-két kölyök felszív egy csíkot. De nem belövik magukat baszdki, legyünk már észnél. Ja és a lezáró elrettentés:

20ember.jpg

Erre a videóra mondanék nemet

Húsz ember! Húsz! Már bocsánat, de az lófasz. Hasonlítsuk már össze az alkohollal, vagy a cigivel, vagy a közúti balesettel, vagy a spontán dimenzióváltás közben bekövetkezett véletlenszerű felrobbanással. Abból is több van. Köszi.

6. fejezet

A végére egy fontos témát, az ittas vezetést bagatellizálják el a készítők, a sofőrt ivásra biztató haverokkal. Tapasztalataim szerint a sofőrök arca szokott kurva nagy lenni, hogy ők piázva, narkózva stb. is tudnak vezetni és ebből van a baj. Persze biztos előfordul fordítva is, de egy nagy tömeget célzó videónál talán célszerűbb volna a valószínű esetekre koncentrálni. Mindegy, a többihez képest simán elmegy.

Szóval összességében szakmailag dilettáns, üzenetét tekintve pedig nem csak ostoba, de szerintem még kifejezetten veszélyes is, mind a Martin, mind a Békés. Így azt javasolnám minden 12 és 18 év közötti személynek, hogy legalább 21 éves korukig kerüljék el ezeket a mentális sérülést okozó remekműveket és amennyiben segítségre van szükségük, forduljanak valódi szakértőkhöz. Tudok ajánlani minden szervezetet, amely szerint a milliószor bizonyítottan ártalmatlan marihuána nem a sátán eszköze, és ami az országban tapasztalható mértéktelen alkoholfogyasztást jelentősebb problémának tartja a kábítószereknél.


2 komment

Címkék: kritika kult idióták

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr705614352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mirrr 2013.11.14. 18:43:49

megnéztem mkettőt, mert felkeltetted az érdeklődésem. Pfff.. Ennyi a véleményem és kritikám egyben:(

Bloodscalp 2013.11.18. 17:29:26

És adóforintból!A nemi erőszak rész különösen bicskanyitógató!
süti beállítások módosítása