Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Ki volt a legnagyobb suttyó februárban?

2013.03.05. 13:41 Főnix blog

Kevés idegesítőbb dolog van annál, hogy bár folyamatosan követjük a híreket és minden alkalommal rácsodálkozunk a valóság teljes szürrealitására, a sok bába között elvész a gyerek és év végén csak egy homályos benyomásunk marad arról a töméntelen mennyiségű cinikus suttyóságról, amit a közéleti személyek napról napra lenyomnak a torkunkon. Részünkről úgy vagyunk vele, hogy itt az ideje egy szégyenfal létrehozásának, ami minden hónap végén megemlékezik azokról, akik mindent megtettek annak érdekében, hogy a fejünket a falba verve gondolkodjunk azon, hogy most akkor röhögni kéne vagy csak csendben sírni a sarokban. A kérdés egyszerű, pusztán arra kell választ adni, hogy mégis ki volt az, aki a legnagyobb gyökérséget csinálta a hónapban. A győztesek bejutnak az év végi döntőbe, ahol a végső nyertes egy minimalista stílusban rajzolt faszt kap ajándékba. Januárban Hoffmann Rózsa nyert fölényesen, lássuk, ebben a hónapban is ennyire egyértelmű-e a helyzet!

Kőhegyi Edit

A kimondhatatlan nevű Klebelsberg Iskolafenntartó Központ nyíregyházi akciócsoportja olyat csinált, amibe talán csak Rákosi nem pirult volna bele. A padlássöprés XXI. századba átültetett verziójában a Kőhegyi Edit által vezetett brigád besétált több szakközépbe és kölcsönvette a belvárosi iroda berendezéséhez szükséges tárgyakat. Vittek monitorokat, számítógépeket, sőt, kipakoltak egy komplett irodát, amit most újítottak fel - asztalok, székek, de még a szőnyeg is kellett, egyedül a függönyt hagyták ott, mert az nem tetszett nekik. A rekvirálás részét képezik egyébként a takarítónők is, ami már csak azért is különösen vicces, mert mikor a Központnak takarító kell, akkor az iskolában nincs, aki észrevegye a sunyin elrejtett rohadó almát a sarokban.

Pósán László

Kevés annál szórakoztatóbb dolog van, mint mikor egy négyéves szándékosan összetör egy méregdrága vázát, majd mikor rájön, hogy ezzel nem lett sokkal népszerűbb, minden egyértelmű bizonyíték ellenére a testvérére próbálja kenni a dolgot. Nagyjából ezen az értelmi színvonalon mozoghat Pósán László is, aki szemrebbenés nélkül nyilatkoztatta ki, hogy a köcsög MSZP tandíjat vezetne be és így elzárná a szegényeket a felsőoktatástól. Igen, miután a Fidesz bevezette a tandíjat volt pofája pontosan azt mondani, amit ellenük hoznak fel az ellenzéki oldalon. A különbség a fenti példa és az Országgyűlés valósága között pusztán annyi, hogy míg a négyéves gyereket a sarokba küldhetjük elgondolkodni, addig a politikusok sajnos még mindig az egyetlen olyan munkát végzik, ahonnan a munkáltató nem rúghatja ki őket.

Éhező MSZP-sek

Az Éhségmenet egy egészen vicces hekknek indult, aztán valahol félúton nyom nélkül eltűntek, majd a vége felé újra felbukkantak a köztudatban. Azt mindenkinek be kell látnia, hogy a Fidesz Békementesek által a Parlamentre installált fogadómolinó ("Üdvözöljük a szocialista hataloméhség menetét") nem volt egy utolsó poén, pláne, ha számba vesszük, hogy a civilruhába öltöztetett akció főszervezője (ami természetesen az MSZP nem az MSZP, ahogy a Bajnai-Gyurcsányos plakát sem a Fidesz lelkén szárad) a pénzének a töredékrészéből fejedelmi lakomát varázsolhatott volna a támogatott közmunkások asztalára, ehelyett viszont inkább velük éheztek. Az pedig, hogy képesek voltak zuhanyozni muszáj-felkiáltással szaunázni is egyet, már tényleg olyan blőd hiba, amit normális politikus nem követ el.

Bajnai Gordon

Jézusom, külön könyvet lehetne írni arról, hogy miért is suttyó Bajnai, de mivel most csak az elmúlt egy hónapból válogathatunk, onnan is csak egyet, legyen szó kizárólag a Millenárison tartott évértékelőjéről. Ugye az LMP már szanaszét szakadt, a Párbeszéd Magyarországért Párt pedig rendesen besorolta magát Bajnai mögé és/vagy bepucsított elé, a lényeg, hogy néhányan közülük sikeresen eljutottak a Válságkezelő Szakértő Miniszterelnök beszédére és kényelmesen elüldögéltek Mécs Imre, Kuncze Gábor, Draskovics Tibor vagy éppen Bozóki András mellett, hogy Szigetváriról ne is beszéljünk. De mi a baj Bajnaival? Hát semmi különös, ha azt nem vesszük, hogy volt pofája kiállni a színpadra és arról magyarázni, hogy milyen elhibázott dolgok voltak a Fidesz előtt, de nem baj, mert itt az Együtt 2014, ami majd elhozza a korszakváltást. Az apró bibi a dologban, hogy az Együtt annyira együtt, hogy konkrétan mindenki benne van, aki erről az egészről tehet. Ha azokat az embereket, akik ezt a politikai Frankensteint alkotják mind el tudnánk tüntetni, akkor már félig le is lenne tudva a korszakváltáshoz szükséges munka. Szóval hazudós, meg csúsztat is a fiatalember. Ráadásul beszélni sem tud.

Benjamin nagybátyja

Nem lehet kihagyni egy ilyen szavazásból az egyik szerzőnk nagybátyját, pláne, hogy a saját családját szopatta be a kis szemétláda. A sztori viszonylag egyszerű: egy telken, de külön házban laknak, így megbeszélték, hogy a kábeltévét a nagybácsihoz kötik be, de valami olyan megoldással, hogy az egy előfizetés két tévén működjön, elosztják a havidíjat és mindenki boldog. Csakhogy. Faszszopókám nem elégedett meg a szimpla kábeltévével, hanem beköttetett mozicsatornákat (lásd: HBO) is. Ezt viszont megpróbálta elsunyulni és csak a saját tévéjére kérte az előfizetést - ettől még viszont elvárja, hogy a havidíj továbbra is felesben menjen. Ha unod a politikát, viszont felbasz, ha valaki a saját családján próbál nyerészkedni, itt a lehetőség, hogy igazságot tegyél!

ELTE-BTK HÖK

Remélem senki nem gondolta, hogy az ELTE HÖK Jobbikos idiótái kimaradhatnak egy ilyen szavazásból. A történet rém egyszerű, még egy gárdista is pillanatok alatt megérti. A hökösök általában seggfejek, ez afféle axióma egyetemista körökben, azt viszont senki nem gondolta volna, hogy képesek olyan taplóságra, hogy miután elkészítettek egy adatbázist a gólyákról, azt még kibővítik mindenféle megjegyzésekkel, a "Csúnya zsidó feje van"-tól a "Biztos, hogy ratyi"-n és a "Basznivaló egyiptológus"-on keresztül a méltán népszerű "Pistának jó lesz"-ig. Bár a fiúk állítják, hogy ők ilyet bizony soha nem tettek, és a lista, bár tényleg létezett, valahogy mégis hamisítvány. Igazodjon el ebben a védőbeszédben az, akinek két anyja van, minket egy kérdés foglalkoztat, de az rettenetesen: ki a csöcs az a Pista?


5 komment

Címkék: közélet szavazás összegzés idióták

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr45062585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rents Öcsém 2013.03.05. 13:54:42

Azért is ideírom, hogy Keszei Sándor és MSZOE. Azért maradjanak meg a kollektív emlékezetünkben.

szkr 2013.03.05. 15:02:42

@Földi Bence: ejj, Zagyva tényleg befért volna, nem baj, biztos ad még alkalmat:)

Misi56 2013.03.06. 01:07:40

A Fidesznem????? De IGEN!!!!!

peanuthead 2014.02.02. 11:15:25

Mi az h ki az a Pista? :D

www.google.hu/#q=sz%C3%A1vay+istv%C3%A1n

Szávay István jobbikos MP
süti beállítások módosítása