Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

A kor, amikor végre nem kell törődnünk az értékekkel

2013.02.14. 10:53 szkr

Nem tudom, ki mennyire van tisztában a mocsokkal, ami körbevesz minket virtuálisan. Persze, nyilván vannak, akik hallottak már arról, hogy valaki látott már faszt a neten. A többség viszont még mindig nincs tisztában azzal, hogy valójában felesleges a világ sorsáért aggódni, mivel már régen véget ért az a kor, amikor még megérdemeltük volna a túlélést.

Annak idején a Rotten mindennél rettenetesebb volt, ma viszont már csak egy nyeretlen kétéves a 4chan /b/rigádjához képest, aminek nem mellesleg az Anonymous létezését is köszönhetjük. Meg egy csomó népművelő képet, pedofilokat, akik a nyilvánosság előtt verik ki tinilányokra, extrovertált idiótákat, akik a faszukat rakják ki azoknak, akik nagyon is tudják, mire számítsanak, de ne feledkezzünk meg azokról sem, akik egy 12 éves gyereknek mutatják meg az állítólag Luke Magnotta által készített videót.

4chan2.jpg

ha furdal a kíváncsiság, kattra nagyobb lesz!

Ez tehát a mocsok része a dolognak. A lényegi rész nyilván nem ez, hiszen nem mindenki annyira beteg, hogy akár csak tudja azt, hogy ezek léteznek, annyira meg pláne nem, hogy nézze és/vagy posztoljon a 4chanra. Nyilván nem ennyire beteg a társadalmunk. Nyilván csak szélsőség. De minek a szélsősége?

Az értékítélet mindig a kor és a hely sajátja, persze, de azt talán kijelenthetjük, hogy mára vannak általánosan elfogadott normák, amik alapján globálisan tudjuk megítélni kortársainkat. Mostanra kijelenthetjük, hogy egy egészen más korban vagyunk, mint mondjuk a 80-as/90-es évek erőszakoltan liberális hozzáállása. Mára már nem számít röhejesnek, ha valaki négymellű nőt posztol, mert van, akinek arra áll fel – és ezt bizony el kell fogadni.

4chan.jpg

Nincs helye a múzeumokban Picassonak, aki nem tudott mit letenni az asztalra, de valahogy mégis elérte, hogy róla beszéljen mindenki. Senki nem kíváncsi rá, mert azt, amire ő képes, bárki megcsinálja egy pillanat alatt, azzal az óriási különbséggel, hogy tud használni görbe vonalakat is.

ugye-ugye

Picasso semmivel sem jobb Kiszel Tündénél és egy fokkal rosszabb Fekete Pákónál. Azt a minimális értéket, amit ez a lehetetlen nevű festő képvisel, simán utána csinálja bárki, akinél egy faágnál erősebb tartású tárgy van és még kreatívabban is fogja fel a "vászon" fogalmát, amire installálhatja művét.

Nincs szükség Mondrianra, mert nekünk már kevés az, hogy pusztán színek és vonalak mutatják meg valamiféle béna sznobizmussal az életet. Mi a fasznak, amikor az izgalmakat valóban meg tudjuk mutatni? Azt a pillanatot látni, mikor vadállatok éppen egy nő széttépésére készülnek, sokkal izgalmasabb, mint egy olyan festő képeit nézegetni, aki valójában a világon semmit nem akar mondani.

Ma már értelmezhetetlen, hogy bárki is azon gondolkozzon, hogy vajon mit is takar Mona Lisa mosolya. Persze, szép dolog ezeken rágódni, de semmi köze ahhoz a gondolkodáshoz, ami a mai embert jellemzi. Még ha lenne dekoltázsa, akkor talán lenne valamennyi értelme, de így tényleg csak fasza fotók elől foglalja a helyet a Louvre-ban egy, az eredeti alapján készült hamisítvány. Értéknek egy szép segg látványa számít, mert megmozgatja a jóérzésű embereket kívül és belül egyaránt, nem pedig egy prűd picsa idióta vigyora, amiből még az sem egyértelmű, hogy arzént rakott a vacsorába vagy pedig szexet akar. Ennél sokkal egyszerűbb dolgokra vágyunk már.

És igenis röhejes, mikor egy hülye kis picsa kipixelezi a mellét, ha egyszer szándékosan dekoltált felsőt vesz fel a kép készítése előtt. És a világon semmi baj nincs azzal, hogy tizennégy-öt-hat évesen rózsaszín bikinis fotót közöl magáról valaki.

A baj azokkal van, akik a dédszüleinkéhez hasonló szempontokat használnak, mikor bármiről ítéletet mondanak. Az ilyen emberek akadnak ki egy kislánynak leosztott mafláson és fizetnek ki egy kisebb vagyont azért, hogy rég letűnt korok unalmas maradványait bámulják valódi élvezetet nyújtó fotók és videók helyett.


Szólj hozzá!

Címkék: internet gyász önvédelem összegzés világvége

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr145079563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása