Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Önjelölt prédikátorok a kétharmad árnyékában

2014.11.26. 14:13 mujure

Hej, de szívesen lennék most veszprémi! Legutóbb akkora figyelem talán Marian Cozma meggyilkolásakor övezte a várost, mint most. Nem is beszélve arról, hogy mi lesz a választást megelőző napokban! Veszprémre figyel az ország, pedig még időpontja sincs az időközinek, ami dönt a kétharmadról. Köröznek is már a város felett a keselyűk.

Sajnos még sohasem jártam Veszprémben, pedig az utcazene fesztiváljuk nagyon is érdekelne, meg egyébként is szép környék. Persze arról fogalmam sincs, milyen lehet ott élni, tágabb környezetemben is csak egy emberről tudok, aki onnan származik, de vele sem beszéltem már jó pár éve. Most viszont mindenki a városról beszél, mert itt az óriási lehetőség, itt a vissza nem térő alkalom: le lehet dönteni a kétharmadot! Azt a kétharmadot, ami a legutóbbi négy és fél év szimbóluma, ami hozzásegítette a Fideszt ahhoz, hogy teljesen megreformálják az országot. Kétségtelenül fontos lehet tehát a mindössze februárban (!) esedékes időközi, ami természetesen a kedélyek felkorbácsolását is maga után fogja hozni. A kétharmadnak magának persze akkora jelentősége nincs, hiszen Viktorék már az előző ciklusban megcsinálták vele, amit meg akartak, persze ezt sose lehet tudni. A lényeg az, hogy szerintem a Fideszben tavasszal eleve nem lehettek biztosak a kétharmadban, vagy ha azok voltak, akkor bizony már akkor mellé lőttek, az egy mandátum az minden csak nem sima ügy. El is veszthetik azonnal.

A hisztériának megfelelően meg is jelent több önjelölt képviselő, akik függetlenként lennének a kétharmad ellensúlya. Az első jelentkező Török Gábor volt, aki elsőre egymillió lájkhoz kötötte az indulását, aztán finomította és most már „csak” 22 194-et kér. Sajnálatos módon a vicc visszafelé is elsülhet, ugyanis közel három nap alatt 13 600-nál tart, és ugye ilyen lájkolós hülyeséggel csak akkor viccelünk, ha tudjuk, összegyűlik a megfelelő számú támogató. Töröknek én személy szerint szurkolok, mert értem és szeretem a viccet, különösen, hogy ő maga sem akar 65 szavazatnál többet, ráadásul még ott is lakik a közelben. Viszont a bennem lakó kisördög mindig annak szurkol, hogy az ilyen posztoknál ne jöjjön össze a kitűzött cél, mert akkor rohadtul jól ki lehet röhögni az önjelölt mókamakikat, így tehát ez számomra mindenképp egy win-win szitu.

Ezért megy a harc

A bomba aztán ma robbant, maga Simicska Lajos sem tartja elképzelhetetlennek, hogy ő dönthessen a kétharmadról. A hisztéria lassan már tényleg abszurd bohózatba hajlik, az egyébként székesfehérvári születésű Simicska egyelőre „gondolkozik”, természetesen ő is függetlenként indulna. Azt amúgy elképzelni sem tudom, hogy ki szavazna rá, már persze azokon kívül, akik az Ország Üzletemberének hárskúti, tehát Veszprém melletti mezőgazdasági üzemében dolgoznak. Már maga a tény, hogy Simicska megszólalt a médiában meglepő, az pedig különösen, hogy egy időközi választás kapcsán. Remélem Simicska is elindul végül, mert megnézném a kampányát, szinte látom magam előtt a plakátokon mosolygó (brrr) médiacézárt, ajánlom, hogy jegyeztesse be a Közgép Pártot, így még függetlenként sem kéne indulnia.

Mellettük természetesen indulnak a pártok is, a balosoknak szokásukhoz híven egyelőre fogalmuk sincs, hogy kit, hogyan, kikkel indítsanak, jön tehát az újabb MSZP-DK meccs. Aztán ha véletlenül nyernének, akkor döngethetik a mellüket, hogy lerombolták a kétharmadot. Miközben alig hat éve még azon ment a problémázás, hogy kisebbségi kormányt kénytelenek csinálni, ma az a dicsőség, ha az ellenfelük nincs kétharmadban, hanem csak szimplán verte agyon őket. Így fordul a magyar politikai élet központi kérdése akkorát, ami még egy szélkakasnak is dicséretére válna, avagy a kisebbségtől a kétharmadig már minden fontosabb fogalmat megtanultunk.

A Jobbik és az LMP is meg fogja próbálni persze, előbbiek még mindig Ózdról magyaráznak és arról, hogy kész, vége, a Fidesz lejtőre került és nincs is semmi, ami megállítsa ezt. Azt kivéve persze, hogy Veszprémben 2006 óta folyamatosan nyert a narancsvidék és ez most sem lesz másként. Miközben a posztot írom, robbant a Jobbik is, ők szívük szerint Törököt támogatnák, tényleg csak kapkodjuk a fejünket, remélem, mire élesítem a posztot, az LMP beáll Simicska mögé. Őrület.

Mindenki a tüntetésekről beszél, meg arról, hogy csökken a kormánypárt támogatottsága, ami mondjuk minden ciklusban így szokott lenni, de mindegy. A Fidesz-kormány nincs történelmi mélyponton, mint ahogyan azt mind szeretnénk látni, egyszerűen csak nem mozgósítottak jól egy olyan helyen, ahol eleve veszíteni szoktak (kivéve az önkormányzati választást, mert az újpestiek képesek megítélni, hogy szeretnek-e egy polgármestert vagy sem, függetlenül annak párthovatartozásától). Ezután arról beszélni, hogy ledől a kétharmad és tuti a kormányváltás 2018-ban elég nagy hülyeség, de kommunikációnak biztos megteszi. Addig is reméljük a legjobbakat, még Nagy Laci is elindulhat képviselőnek Veszprémben, őt talán meg is választanák.


Szólj hozzá!

Címkék: politika demokrácia állatkert

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr396934599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása