Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Barack, a diplomácia és a nagykövetek

2014.10.19. 15:01 Főnix blog

Ismét vendégposzt, ismét draft - hamarosan már csinálunk neki rendes nicket és lesz szép saját oldala, ahol megoszthatja velünk további magvas gondolatait. Addig is, ezúttal Amerikába látogatunk azokhoz, Akik Komolyan Bírálják Magyarországot.

Aki ismer, tudja, hogy szeretem az USÁ-t, az ottani gyönyörű tájakat, lélegzetelállító városokat, a kisvárosok nyugalmát, az NFL-t, a hamburgert, a kocsikat, az ott élő embereket, a lehetőségeket, a demokráciát, a szabad véleménynyilvánítást, stb., stb., úgyhogy aggódom a kormányzatuk mára teljesen totális inkompetenciája miatt.

Kiket és miért tiltanak ki onnan? KorrupcióGYANÚ? Ez valami vicc? Kormányzati képviselőket (bármilyen szinten) kábé csak akkor tiltanak ki, ha terrorgyanúba keverednek. Észak-Koreától a legsötétebb népirtó fekete-afrikai államokig mindenkinél jelen vannak, illetve odalátogatnak, és szabadon jöhetnek-mehetnek a képviselőik hivatalos ügyben.

Na de nem baj, az Origo a segítségünkre siet:

"Információink szerint a mostani helyzet létrejöttében óriási szerepe volt az elmúlt hónapok amerikai-magyar politikai pengeváltásoknak. A két fél közötti rossz viszony egyik legnyilvánvalóbb jele, hogy az USA egyelőre nem küldött hivatalos nagykövetet a jelenlegi ügyvivő helyett, pedig erre lenne lehetőségük."

Azért jó, ha az Origo ír valamit ilyen és ehhez hasonló ügyekben, mert lehet tudni, hogy fogalmuk sincs az összefüggésekről, és ezúttal sem néztek utána rendesen. Mit nekik a lassan egy éve húzódó botrány Obamáék teljesen sajátságos nagyköveti kinevezéseivel kapcsolatban? A fél világ ezen röhögött és röhög is.

És igen: el sem tudom képzelni milyen borzalmas bűnöket követhetett el a NAV huncut elnökasszonya Amerikában, de az speciel TÉNYLEG korrupció, hogy olyanokat akarnak, akartak Obamáék Norvégiába, Argentínába, Izlandra és még ki tudja hova mindenhova nagykövetnek kinevezni, akik komoly támogatást nyújtottak az Obama kampánynak. De beszéljen erről helyettem inkább Jon Stewart:

Oké, de mi a helyzet a magyar nagykövettel? – kérdezheti jogosan bárki.

Nyilván igaza kell legyen az Origonak és ide makulátlan arcot akartak kinevezni, aki már ott áll a rajtkövön és várja, hogy ugorhasson, csak azoknak a fránya Orbánéknak kell még diplomáciailag üzengetni ezért nem dördül a startpisztoly.

Hát nem.

Obama ugyanis erre a posztra a kiválóan felkészült Colleen Bellt gondolta alkalmasnak.

Azt a Colleen Bellt, aki amellett, hogy 800,000 dollárt dobott az Obama-kampányba, mással is bizonyította rátermettségét. Ő volt ugyanis az amúgy valóban rendkívül sikeres Gazdagok és szépek című szappanopera egyik producere. Kis hazánkhoz persze pont annyi köze van, hogy a késő '90-es években a sorozatot vetítették a TV2-n. Na de sikeres volt a sorozat? Hát persze, hogy az volt! Akkor szaladj oda nagykövetnek a 800 ezer dolláros belépőjegyeddel, de izibe!

Nyilván abból a feltételezésből indultak ki, hogy ha a sorozat működött, akkor annak a tízmillió szappanopera rajongónak, akik a '80-as években még Isaurának is gyűjtöttek, Ms. Bell majd jó lesz. A Szabadság téri égig érő kerítések mögül (Tényleg: az ott miért ilyen durván, jóformán betonfallal körülvett komplexum? Hol vagyunk? Iránban?) faszán megproducerkedi majd a sorozat magyar verzióját: elmegy pezsgőzni a Társaságba (a gazdagokhoz és szépekhez), néha átmegy a Bem térre és bájos mosolyával leveszi a lábáról Szíjjártót, oszt annyi.

Szomorúan jelentem, nem lett annyi. Ebből is botrány lett. Méghozzá akkora, hogy John McCain ezzel kapcsolatban sem türtőztette magát (a lényeg 01:10:10-nél kezdődik).

Ha nincs kedved vagy időd meghallgatni az alázást (pedig javaslom, tényleg vicces), akkor így tudnám zanzásítani a dolgot:

Miután Ms. Bell hosszasan ecseteli, hogy Orbánék nem jófejek, de azért még valamennyire demokraták viszont borzasztó felelősségük van abban, hogy teret engedtek a Jobbiknak, ami fujfuj, McCain megérdeklődi tőle, hogy miután túllendültünk mindezeken, mi a stratégiai cél és melyek Amerika stratégiai céljai Magyarországon? Erre a hölgy (hogy a magyarfoci se maradjon ki), pintéri magasságokba emelkedve nagyjából annyit válaszol, hogy

"Öööööööööö".

Úgy tűnik, McCainnek megköszönhetjük, hogy Ms. Bell mégsem lett magyar követ. Pedig – a többiekkel ellentétben – ő legalább már járt itt.

Persze azért ne szeressük McCain-t se. Vele se vagyunk túl jóban.

Az Origóra, a magyar balos sajtóra és a magyarországi amerikai nagykövet kérdésére visszatérve, úgy hiszem Obama azóta is keresi a megfelelő jelöltet, és mindennek természetesen semmi köze ehhez a legújabb ámokfutáshoz.

A kitiltásokkal, az Obama beszédében hazánkkal kapcsolatban a civilszervezet ügyben elhangzottakkal és a közelmúltbeli "pengeváltásokkal" nem igazán tudom, mit akarnak elérni. Arra gondolni se merek, hogy a háttérben az Obama kabinet folyamatosan megbukó külpolitikája lehet. Igen, megbukott: semmit nem értek el Irakban, Iránban, Afganisztánban, Szíriában, az Izrael kontra Hamasz ügyben, az oroszok is inkább a németekkel egyeztetnek Ukrajnáról, stb. Viszont legalább létrejött és hódító útra indult az ISIS, amivel kapcsolatban szintén nem tudnak mit csinálni azon kívül, hogy odamennek bombázni, ami látszólag semmit sem old meg.

Tehát miután az összes fontos kérdést vagy elkúrták vagy már eleve háttérbe szorult helyzetből indultak, kapóra jött egy kis ország, akivel néha foglalkozik az EU is, mert unortodox módon próbál megoldani dolgokat, a miniszterelnöke meg néha furákat beszél, amikhez nincsenek szokva, ők a nagyok és erősek és a Világ Urai. Kapóra jött, hogy bebizonyítsák: nekik is van a lábuk között valami és majd a magyarokkal szemben megmutatják, ők mekkora faszagyerekek és lenyomják ennek a mitugrász országnak a demokratikusan választott vezetőit. Innen is szeretnék mindehhez gratulálni. Úgy érzem ez nagy kihívás.

Van egyébként erre a fajta viselkedésre egy remek amerikai kifejezés: high school bully.


116 komment · 2 trackback

Címkék: politika közélet külföld vendégposzt

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr366807697

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán, az új Horthy 2014.10.21. 09:06:43

Bontsunk pezsgőt! A ballibeknek igazuk lett. Ez ritka alkalom, mert szinte mindig tévednek, de ezúttal ténylegigazuk lett. Persze nem pont úgy, ahogy ezt ők elgondolták, de ez most mellékkörülmény. Szóval ünnepeljünk! Az Orbán és Horthy közti párhuzam...

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.10.20. 11:39:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zila5 2014.10.20. 08:03:47

@maxval a bircaman:
Otthon ülhetne a bőröndjén a fél világ. :D
Környezetkímélésnek nem is volna rossz.

Netuddki. 2014.10.20. 08:11:10

@zila5: Ha jól értem most összekacsintottál a bűnöző fideszesekkel és aszondod, mivel szerinted a fél világ korrupt akkor a gazdáidnak is lehet? Szerintem meg inkább nem elég nem korruptnak látszani, egy magyar választott vezetőnek annak is kéne lenni! Mutyizunk B+? Az ecceri magyar állampolgár meg dolgozzon, fizesse az adót? Még annál is többet, mert az orbán rezsim lqrja? Lófaszt a seggetekbe tolvaj banda!

no_successful2 2014.10.20. 08:13:07

Egy dolog, hogy valakit kitiltanak egy országból, és egy másik dolog, hogy az a valaki, egyáltalán oda akart e menni.
Ez egy gesztus, amolyan vihar a biliben téma.

Furcsa dolgok vannak na.
Legutóbb milyen dumát hallok a tévében. A megszorítások nem célravezetőek, munkahelyeket kell teremteni, a gazdaságot élénkíteni beruházásokkal, mert a válságot csak így lehet kezelni.

Na, ki mondta ezt ? Nem, nem Orbán, hanem az IMF vezetője.

Hova jutott a világ. A legjobb rapper egy fehér, a legjobb golfozó egy néger, a németek nem akarnak háborúzni, az IMF meg nem akar megszorítani.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.20. 08:23:31

@a Ténytár:

Ilyet én nem írtam, ez a te saját elméleted. Azaz saját magaddal vitázol.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.20. 08:24:30

@a Ténytár:

Neked valami Orbán-mániád van?

Orbán nem egy nemzetközi tényező, ezt nem vetted észre?

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.20. 08:25:46

@a Ténytár:

S ez hogy jön ide? Komolyan hiszed, hogy a magyar ballibek állnak az amerikai támadás mögött? Ha igen, akkor a Télapóban is hiszel valószínűleg.

no_successful2 2014.10.20. 08:28:13

Ja, az ATV-n láttam egy dokumentum filmet, ami a 2008-as pénzügyi összeomlásról szólt. (Érdekes volt ezt pont az ATV-n látni).
Rendesen kiveséztek mindent, és mellékesen kitértek arra is, hogy választási ígérete ellenére Obama sem hozott lényegbe vágó intézkedéseket a pénzügyi szektor regulációjával kapcsolatban.
Persze miért is tenné, mikor azokkal az arcokkal vette körül magát, akik részben felelősei voltak a nagy válságnak, és továbbra sem érdekeltek abban, hogy a pénzügyi szektor szabályozva legyen.
Nagyon naivnak, sőt ostobának kell lenni ahhoz, hogy valaki azt gondolja, hogy az amerikai állami hivatalokat, és kormányokat elkerüli a korrupció.

Mindössze arról van szó, hogy mindenkinek a másik lábszaga büdösebb.
Persze értem én, velünk sokkal könnyebb izomkodni, mint pl. megoldani az ISIS problémát.
Már szinte látom, amint Obama büszkén bejelenti, "és legyőztük Magyarországot az Amerikai nemzet ismét összefogott."

Muad\\\'Dib 2014.10.20. 08:29:25

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:
OMFG! Annyira nem lehet valaki súlyos, hogy pont egy USA cikk kapcsán kritizálja - az amúgy alkalmatlan - magyar kormány kettős diplomáciáját!
Értem én, hogy humor, meg minden, de tényleg? USA vs fityesz? Csúnya magyar kettős diplomácia? Télleg? Na, komolyan?

látens liberális 2014.10.20. 08:30:26

@no_successful2:
Megérett ez a világ a pusztulásra.:D)

látens liberális 2014.10.20. 08:33:30

@a Ténytár:
" követelte (!) hogy az USA erőt alkalmazzon a Nyugati civilizáció védelmében barbár közélkeletiek ellen.

Es lőn Iraki háború.... "
Szerintem nem kispályás ez az Orbán, ha vissza tudta bombáztatni Irakot a középkorba.

no_successful2 2014.10.20. 08:52:01

@látens liberális:

Tiszta ügy, madzagon rángatjuk az Amikat . :))

Netuddki. 2014.10.20. 08:52:59

@Muad\\\'Dib: Hol élsz te B+? Ha nem Magyarországon akkor minek pofázol bele?
Veled ellentétben én szoktam hallgatni a fideszes "köz" rádiót. Amit abban lehet hallani és amit a gazdáid tesznek az alapján bizony létezik ez a fajta kettős "diplomáciája" az orbán rezsimnek. Bárhogy is kened a szart...

látens liberális 2014.10.20. 08:54:27

@no_successful2:
Ilyen nagy formátumú politikusnak nem 2/3-al kell nyernie, hanem 4/3-al.Egyértelmű. hogy a ballib elcsalta a választásokat.

Netuddki. 2014.10.20. 08:56:00

@látens liberális: Az orbán még sehol nem volt az első iraki háború idején. Akkoriban még az apja szokta zsarolni a befolyásával a vásárlóit. De mivel akkoriban senki nem tudta ki is az az orbánviktor, nem mindenki dőlt be neki...

nu pagagyí 2014.10.20. 08:57:32

Lázár János titkos közbeszerzés keretében már ki is jelölte sógora utazási irodáját, hogy magán luxusutakat szervezzen az USÁ-ba azoknak a kormányzati tisztviselőknek, akik éppen nincsenek kitiltva az országból. Az utazásokkal kapcsolatos kommunikációs feladatokat 10 milliárd forint keretösszegű megbízás alapján a Századvég Alapítvány fogja végezni.

Netuddki. 2014.10.20. 08:58:25

@látens liberális: Ja, a rádióban is most azt nyomatják, hogy a 2/3-al a 3/3-ot kéne kormányozni és egy kicsit vissza kéne venni a nagy arcból.
Mondjuk szerintem is mert az a 2/3 valójában 1/5...

Muad\\\'Dib 2014.10.20. 09:04:24

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:
Persze, hogy létezik. Funkcionális analfabéta vagy? Hol írtam, hogy nem létezik? De ezt pont a kettős mérce fellegvára - mellesleg potenciális rendőrállam -, az USA dolgaival foglalkozó cikknél kell felhozni, mint óriási problémát? Őket ez zavarja legjobban? ŐKET? Akiknek egész külpolitikájuk a legpofátlanabb kettős diplomáciára épül?

Muad\\\'Dib 2014.10.20. 09:05:55

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:
"...a gazdáid tesznek..."
Bocsánat visszavonom a funkcionális analfabétát, mert ez már autista szint. Nem sikerült idáig eljutnod, ugye: "...az amúgy alkalmatlan - magyar kormány...".

Netuddki. 2014.10.20. 09:19:06

@látens liberális: Nem. De fideszes se vagyok így tudok számolni...

látens liberális 2014.10.20. 09:19:52

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:
1,számú ballib komment.:-"
Mondod arról az Orbánról aki most Putyin szopja le, de előtte meg a Bushnak (egy bostoni doktoriért) úgy benyalt 2002-ben mint senki más a világon akkor és követelte (!) hogy az USA erőt alkalmazzon a Nyugati civilizáció védelmében barbár közélkeletiek ellen.

Es lőn Iraki háború.... "

2.számú ballib komment:-" Az orbán még sehol nem volt az első iraki háború idején."

Döntsétek már el végre.Itt vagyok kétségek között vergődve.

" De mivel akkoriban senki nem tudta ki is az az orbánviktor, nem mindenki dőlt be neki..."
De akkor amikor mindenki megtudta ki az az orbánviktor, akkor mindenki bedőlt?
Én nem dőltem be, akkor én már nem is számítok?

" Akkoriban még az apja szokta zsarolni a befolyásával a vásárlóit."

orbán apja megzsarolta Bush-t, hogy nem ad neki követ, ha nem bombázza Irakot?

Annyi marhaságot össze tudtok írkálni elvakult gyűlöletetekben...

Netuddki. 2014.10.20. 09:20:05

@Muad\\\'Dib: Nam elég nem fideszesnek lenni, annak is kell látszani!

látens liberális 2014.10.20. 09:21:18

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:
Értem.Akkor aki fideszes, az nem tud számolni.Irni azért tudnak?
Jó, én matekból nem voltam egy lángész, de fideszes sem vagyok.Így én most tudok számolni, vagy sem?

látens liberális 2014.10.20. 09:25:12

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:
" Nam elég nem fideszesnek lenni, annak is kell látszani!"
Hogy néz ki egy nem fideszes? Bohócsipka van a fején? Netán szakállt növeszt és közben hatalmas csöcsei vannak?Hogy a fenébe tudsz megkülönböztetni egy fideszest és egy nem fideszest kinézet alapján? Mindig csodálattal adóztam a liberális tudományok előtt.
Én például tudom, hogy hogyan lehet felismerni egy civil tűzoltót egy hatalmas tömegben.
( Nagyon nehezen.)

Muad\\\'Dib 2014.10.20. 09:27:37

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:
ROTFLMAO!
Az igazi sötétség. Te meg a fajtád a táptalaja annak a fityeszes nyomornak, ami ma itt van. Ez a posvány mentalitás, ami nem a tényekkel foglalkozik, nem kritizálja a rosszat és elősegíti a jót, hanem a világot felosztja két táborra. Aki pedig a neki nem tetszőt kritizálja, azt isteníti és minden szánalmas s*arságot elnéz neki. Semmi különbség nincs közted meg egy vérfityeszes között.
Mellesleg még terelsz is, hiszen arra a mai napig nem válaszoltál vajon miért az USA cikke kapcsán a legjobb a kettős diplomácia kritikája, mint magyar sajátosság? Érted, az USA. Aki szerint Magyarországon gondok vannak a demokráciával, de Szaúd-Arábiában hál'istennek minden rendben. Ha már kettős mérce...

Sexual Harassment Panda 2014.10.20. 09:28:33

@maxval a bircaman: És szerinted ez a "nyomásgyakorlás" meddíg fajulhat?
Szerintem ha a végsőkig (bármi is az) elmennek a felek, Magyarországnak van nagyobb veszítenivalója van, nem mi foguk tovább bírni, pláne ha az eu is beszáll.

Netuddki. 2014.10.20. 09:31:17

@látens liberális: Ja, hogy te egy kis szarcsimbók fideszcsicska vagy.
Akkor úgy se akarod érteni mit írtam. A lényeg, hogy még te is megértsd. A fidesz mutyizó, hazug, tolvaj emberek gyülekezete. Ez az USA kitiltások előtt is nyilvánvaló volt. Ha véded őket akkor te is osztozol a fidesszel az igaz magyar emberek megvetéséből. De neked ez biztos megéri valahol.

Netuddki. 2014.10.20. 09:35:35

@Muad\\\'Dib: Balfaszkám! A világot nem én osztottam fel két táborra hanem az orbánod. Vannak a fideszesek meg a nemfideszesek, ha még nem vetted volna észre. Ez utóbbiakat a hozzád hasonló fidesztrollok akarják mindenáron a gyurcsány tábora alá sorolni. A te "fajtád" szokta a blogokon lelibsizni, azokat aki felhánytorgatják a fidesz vezérek bűncselekményeit. Szóval erről ennyit. Meg rólad is...

Netuddki. 2014.10.20. 09:37:43

@látens liberális: Csak nem lobbikos vagy? Na, azok még a fidesznél is gyengébb értelmi képességekkel rendelkeznek.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.20. 09:38:34

@Sexual Harassment Panda:

Orbán megadja magát előbb-utóbb, nem elég erős egyéniség ő ehhez a játékhoz.

Pan Modry 2014.10.20. 09:40:26

@Muad\\\'Dib:

Az USA sohasem allitotta hogy Szaud Arabiaban demokracia lenne.

Annak pedig orulni kell ha akarki picsan rugja a mostani korrupt kormanyt!

látens liberális 2014.10.20. 09:40:39

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:
" Ja, hogy te egy kis szarcsimbók fideszcsicska vagy."
Hát, ez egy igazi, liberális frappáns válasz volt.Ezzel a szellemi háttérrel , szerintem lövésed sincs, miért ver szarrá titeket a fidesz.De csak hajrá!
Elárulom neked, hogy nem szavaztam soha a fideszre.Sőt, csak egyszer szavaztam olyanra, aki kormányra került.(94-ben az SZDSZ-re.Nem vagyok rá büszke.)
" De neked ez biztos megéri valahol. "
Persze, hogy megéri.Amíg ti nem vagytok kormányon, az már nyereség.

látens liberális 2014.10.20. 09:41:29

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:
" Csak nem lobbikos vagy? Na, azok még a fidesznél is gyengébb értelmi képességekkel rendelkeznek. "
És hidd el, még annál is van lejjebb.Csak olvasd vissza a komentjeidet.

hidroponi 2014.10.20. 09:47:07

KGBirca!
az orosz barataid kozul nem egyet tiltottak mar ki az USAbol hasonlo okok miatt, ugyhogy feleslegesen terelsz, meg probalod kavarni a szart. eriggy haza mocskos kettosugynokocske!

Sexual Harassment Panda 2014.10.20. 09:48:10

@maxval a bircaman: Ezt én is így látom.
(hiszen eddíg is így történt, elmentünk a falig, aztán visszavonulunk)De mi az értelme annak, hogy úgy keménykedsz, hogy tudod te is, és az erősebb is, hogy háborút nem nyerhetsz, csak csatát.
Mi értelme?

nu pagagyí 2014.10.20. 09:48:39

Itt a jó alkalom, hogy a Lázár-Habony-maffia leszámoljon a Simicska maffiával. Vagy fordítva.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.20. 09:57:19

@Sexual Harassment Panda:

Ügyesebben kell ezt csinálni, de a fideszes vezérkarban nincsenek hozzáértő emberek, ez a nagy helyzet.

Muad\\\'Dib 2014.10.20. 09:58:09

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:
Azért majd egyszer eljutsz odáig, hogy felfogod, smmi közöm a fityeszféle borzalomhoz? Bár agyi képességeidet nézve, ez kétséges...

Muad\\\'Dib 2014.10.20. 10:02:05

@Pan Modry:
"...Annak pedig orulni kell ha akarki picsan rugja a mostani korrupt kormanyt!"
Nagyon nem. Felhívnám a figyelmedet, hogy ennek a mentalitásnak hála söpörte be az első 2/3-ot a fityesz. Mert akkor épp az volt a mondás, hogy bárkinek örülni kell, aki picsán rúgja a maszop-szadeszt. Mint kiderült ez a mentalitás nem volt főnyeremény.

prolee 2014.10.20. 10:29:46

A bloggazda miért tűri el, hogy a nicktolvajmentesítő itt őrjöng?
Moderációt kérek.

mikka 2014.10.20. 10:51:39

@a Ténytár: mekkora faszkalap vagy Te:) Az a bajod hogy a comedy centralon ment az adás???

Have you ever been to Argentina? ummm no..
Have you ever been to Iceland? hmmm no
Have you ever been to Norway? Let me see..hm..no..

I don't give a flying fuck about your sick and unpatriotic politics Mr Ténytár.. You are a disgrace for your country.. Shame on you.

oszt jónapot 2014.10.20. 11:04:19

@Sexual Harassment Panda: Nem csak csatát, hanem választást is lehet vele nyerni.

martineden 2014.10.20. 11:11:02

@maxval a bircaman:,, Szóltak a rohadék Orbánnak: nyald a seggünket erősebben, de a szemét Orbán csak nem csinálta. "..Nem bizony.Sot elrohant Putyinhoz es miutan kinyalta a segget meg le is szopta.

Fisk 2014.10.20. 11:27:06

Mint olyan emberke, aki figyelemmel követi az USA belpolitikát és végignézte hónapokkal ezelőtt az ominózus McCain videót (McCain for President!), amiben alázza a totálisan alkalmatlan nagykövetekjelölteket, 2 dolgot jegyeznék meg:
(1) a legalkalmatlanabb emberkéket NEM nevezték ki nagykövetnek! Ez egy elég nagy különbség Magyaro. és az USA között, mert nálunk egy diploma nélküli stróman lehet NFM miniszter vagy ne is beszéljünk a totálisan alkalmatlan magyar nagykövetekről.
(2) van egy "kis" különbség aközött, hogy a magyar adóhivatal vezetői befolyásukkal visszaélve kedvezni akarnak amcsi cégeknek, míg az USA-ban karrierdiplomácia helyett az elnökválasztást pénzzel támogató figurákat neveznek ki nagykövetnek. Az első tipikusan keleti típusú korrupció, a második meg az USA hatalmi rendszerében teljesen bevett lobbizás. Lehet ezt a fajta túlzott lobbierőt szeretni vagy nem szeretni, de ugyanannyira része az USA-nak, mint a csendes kisvárosok meg az NFL.

2014.10.20. 11:37:53

@látens liberális: jól szétszedted, csak épp nincs igazad. A fideszcsicska saját maga akarja külsőleg is megkülönböztetni magát másoktól. Volt, amikor központi utasításra hagyta fenn a kokárdát... volt, amikor narancs volt a nyakkendő divatszín. De a legkönnyebb őket a társalgás során kiszűrni: ha nincs semmi humorérzék, már fideszgyanús. Ha hajlik a demagógiára, szinte biztos. Ha véleményét képes egy pillanat alatt megváltoztatni, akkor tuti.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.10.20. 11:39:26

A tavaszi országgyűlési választás előtt minden tele volt a ballibek nyervogásával.

Csúnyán elbukták a tavaszi országgyűlési választást.

Az EP-választás előtt minden tele volt a ballibek nyervogásával.

Csúnyán elbukták az EP-választást.

Az önkormányzati választás előtt minden tele volt a ballibek nyervogásával.

Csúnyán elbukták az önkormányzati választást.

De csak tovább nyervognak.

Kérdés:

A ballibek soha, semmiből nem tanulnak?

2014.10.20. 11:42:45

@maxval a bircaman: Tudod, az lesz majd a szar, ha Putyin kiegyezik Merkellel, meg Obamával. Akkor Orbán , nomeg te is foroghattok, mint a szélkakas, kereshetitek, vajon honnan jön a pofon, hova lett a segg?

Alick 2014.10.20. 11:50:41

Csak jelzem, hogy McCain és az ISIS vezetése éppen úgy haverkodtak, mint a barna és a vörös fasiszták a Molotov-Ribbentrop paktum megkötése után:

hshidayat.files.wordpress.com/2014/09/mccain-isis.jpg

2014.10.20. 11:50:45

@polyvinyl: De. Tudják, hogy a fidesz műanyag embereket használ, felületükre bekarcolt üzenetet visznek fel, és így fertőzik rákkeltő lényükkel a netet. Ezeket polyvinyl kategóriába sorolják.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.10.20. 11:53:17

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Frappáns visszavágást írtál. Elmehetnél kommunikációs tanácsadónak a ballibekhez, teljesen beleillik a stílusod a nagyon sikeres stratégiájukba :)

2014.10.20. 11:54:44

@Alick: Véletlen nem arról van szó, hogy az USA és Szíria tárgyalásokat folytatott, amin mindkét személy részt vett, majd később Abu Bakr Al-bagdadi belépett at ISIS-be?

Ilyen erővel azt is állíthatnád, hogy a UK támogatja az ISIS-t, mert több száz embert küldött oda harcolni!

2014.10.20. 11:55:52

@polyvinyl: Nem megyek, mert nem tudom, mi az a ballib. Te sem tudtad eleddig meghatározni másként, csak úgy, hogy szitokszó, ami mindenkire ráillik, aki nem velünk van.

látens liberális 2014.10.20. 11:56:02

@Könnyen elkaptuk, uram!:
" Ha hajlik a demagógiára, szinte biztos. Ha véleményét képes egy pillanat alatt megváltoztatni, akkor tuti. "
Aha.De ez milyen külsőségben mutatkozik meg.A kokárda meg a nyakkendő az okés, azt elfogadom.Bár én minden nyakkendőst kőbányába zárnék, színtől függetlenül.

látens liberális 2014.10.20. 11:57:28

@Könnyen elkaptuk, uram!:
" Ezeket polyvinyl kategóriába sorolják."
Jelenleg a polyvinil kategória magasan übereli a digitális kategóriát.Gondolok a cd, dvd formátumokra, mert a tömörítésekről ne is beszéljünk.

2014.10.20. 11:57:29

@polyvinyl: Tudud, van itt egy cikk, ami a magyar-amerikai viszonyról szól. Erre te beböfögöd az előre betanult dumádat, akár a témába vág, akár nem. Droid.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.20. 11:57:44

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Orbán nem tényező, ez neked újdonság?

Orbán most csinált pár pozitív dolgot, ennyi az érdeme. S csinált egy rakás negatívat is.

Orbán személye érdektelen, a lényeg a folyamatok helyessége.

S miért írsz hozzám többes számban? Én egy ember vagyok csak...

látens liberális 2014.10.20. 11:58:26

@Könnyen elkaptuk, uram!:
" Te sem tudtad eleddig meghatározni másként, csak úgy, hogy szitokszó, ami mindenkire ráillik, aki nem velünk van."
Az a fasiszta, meg a náci.

2014.10.20. 12:00:08

@látens liberális: A PVC is polyvinyl. A PVA is. És még van egy pár formája, ami nem alkalmas LP gyártásra...

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.20. 12:00:59

@Könnyen elkaptuk, uram!:

A nyugat ki fog egyezni Putyinnal, ez biztos. Hozzáteszem: Putyin feltételei szerint. Putyin szépen megígéri, hogy nem fog megtámadni egyetlen NATO-tagállamot se, persze mivel ez eddig se volt terve, ez egy vicces "engedmény" lesz.

Próbáld a dolgokat nem pártkatonaként értelmezni, mint a fanatikus ballibek! Itt folyamatokról van szó, s a nyugat most kapott egy hatalmas pofont. Ez itt az igazi tény, nem az, hogy Orbánnak vége van, megjött rá a kikövési engedély Washingtonból.

2014.10.20. 12:01:21

@látens liberális: Akkor a ballibek a társaid?

2014.10.20. 12:03:55

@maxval a bircaman: A birkák sosincsenek egyedül. Nem élik túl. Csengőszó nélkül nem tudják, merre az arra. Kell a vezérürü.
Lásd még: párthívek, vallási hívők, militáns alakulatok...

látens liberális 2014.10.20. 12:07:56

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Ebben könnyen igazad lehet, mert nem kenyerem a vegyészet.Mindenesetre szívesebben hallgatom a régi bakelit lemezeimet, mint a netről letöltött szarokat.A digitális szarokban az a jó, hogy nem kell félóránként megfordítani :) Hja, ez már a 21.-ik század..ellustul az ember a jóléttől.

2014.10.20. 12:09:13

@maxval a bircaman: Putyin érdeke az lett volna, hogy Ukrajnát megtartsa az érdekszférában, később betagozza a nagy föderációba, amit elkezdett kiépíteni. Putyin érdeke az lett volna, hogy ne kelljen nagy összegekért kiépíteni déli áramlatot, hogy az EU gázfüggőségét továbbra is fenntartsa. Jelenleg épp nem ez történik. Putyin érdeke az lett volna, hogy növelje exportját, hogy a pénzügyi tartalékokat a gazdaság élénkítésére fordítsa, netalán kutatás-fejlesztésre költse. Helyette a túlélésre költi.... Remek stratégia.
Szerinted meg óóóóóriási siker, hogy megtartja Ukrajna egy részét. Kizárólag részmegoldásnak foghatjuk fel, akkor lenne egyáltalán értékelhető, ha összeköttetést sikerülne kiépíteni a Kaukázussal.

látens liberális 2014.10.20. 12:10:04

@Könnyen elkaptuk, uram!: A ballibek a halálnak a társai, nem nekem.Bár, van egy-két ilyen beállítottságú barátom, akik elég normálisak.De csak addig, amíg a politika szóba nem kerül.Akkor teljesen elmegy az eszük.Tapasztalatból mondom, a nácik kutyaf..szák a liberálisokhoz képest, ha gyűlölködésről van szó.

2014.10.20. 12:13:04

@látens liberális: Bakelit lemezeid nincsenek . Azok Vynil lemezek. Bakelitre nem lehet hangot rögzíteni. Sose volt ilyen, a legelső orsók anyaga is keménygumi-sellak volt.

2014.10.20. 12:15:18

@látens liberális: " Te sem tudtad eleddig meghatározni másként, csak úgy, hogy szitokszó, ami mindenkire ráillik, aki nem velünk van."
Az a fasiszta, meg a náci. "
A ballibek a halálnak a társai, nem nekem"

Kicsit több konzekvenciát kérhetnék?

Mondjuk már lejött, hogy úgy használsz fogalmakat, hogy nem tudod, mit jelent.

látens liberális 2014.10.20. 12:15:54

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Akkor vynilt hallgatok.Ezen nem veszünk össze.

látens liberális 2014.10.20. 12:17:37

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Biztos is, hogy fogalmam sincs a szavak jelentéséről.Hát, nem vagyok egy liberális.A mindent tudás a liberálisok privilégiuma.

látens liberális 2014.10.20. 12:20:52

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Tudod, teljesen össze vagyok zavarodva.Egyszer leliberálisoznak, aztán meg utolsó náci, fasiszta vagyok, időnként kommunista, fentebb pedig egyik kollegád szerint fideszes szarcsimbók.Utána meg legalja lobbikos.
Szerintem, csak hülyékkel vagyok körülvéve.:)

2014.10.20. 12:21:28

@látens liberális: Azért, mert valaki okosabb tőled, még nem tud mindent. Csak neked tűnik úgy.
Aki mindent tud, az a Jóisten. Ja, ő sem, a biblia tele van a tévedéseivel.
Ne légy olyan, mint Wmiki, aki azért gyűlöli a tudományt, mert képtelen felfogni az eszével, miről szól. Azt érzi, hogy valami, ami több, mint az ő tudása, de hogy mi lehet, az misztikus számára. Ezért fél tőle, tehát ellenségnek tekinti.

Ettől azért legyél több!

2014.10.20. 12:23:09

@látens liberális: Szerintem , ha mindegyik oldal szidalmaz, akkor jó helyen állsz. Veszélyes vagy rájuk, mert van saját véleményed.

látens liberális 2014.10.20. 12:26:13

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Biztosan akad olyan dolog, amiben nekem van több tudományom.Tehát ez nem okos, vagy okosabb kérdés.
Egyébként wmiki iróniából írja a marhaságait.Éppen ezt a liberális " Abszolút Igazság és Mindent Tudást" cikizi.Szerintem.

látens liberális 2014.10.20. 12:27:03

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Erre gondoltam én is:)))
Kihaló fajta az ilyen.De legalább is törpe kisebbség.

2014.10.20. 12:39:18

@látens liberális: Iróniának gyenge. Bár megpróbál ironikusnak látszani.

2014.10.20. 12:40:03

@látens liberális: De még mindig nem magyaráztad meg, mit értesz ballib alatt?

2014.10.20. 12:44:19

@látens liberális: Biztos is, hogy fogalmam sincs a szavak jelentéséről.Hát, nem vagyok egy liberális.A mindent tudás a liberálisok privilégiuma. "

Ez arra utal, hogy megpróbálsz cinikusan kompenzálni. pont, mint wmiki. Észérvekben tudja, hogy alulmaradna, mert a világnézete nem arra épül, ezért próbál cinikus lenni. Az iróniához megintcsak kell némi műveltség. Ne ess ebbe a hibába.
Tehát, mi is a ballib? Mi ellen ágálsz? Fogalmazd meg az ellenséged.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.20. 12:50:40

@Könnyen elkaptuk, uram!:

A siker óriási: minden észlelte, a nyugat képtelen akaratát keresztülvinni.

Ukrajna sorsa meg lényegtelen. A következő választáson úgyis megbukik a kijevi rezsim, mert a nyugatról nem fognak komoly pénzek menni az országba, s csökkenni fog a jelenleg is szuperalacsony színvonal. Az oroszellenesség pedig csak néhány galíciai neonáci számára elegendő, a többiek konkrét anyagi eredményeket akarnak. Mivel ezek nem következnek be, bukás lesz a vége.

2014.10.20. 12:50:47

@látens liberális: Mondjuk, ha polyvinyl tudná, mier használják az anyagot, amit nicknek választott, ideírhatná válaszul, hogy ő bizony polyvinyl alkohol (PVA), és szemcseppben alkalmazzák, a tisztánlátás érdekében. De ő szemellenzőt hord.

Alick 2014.10.20. 12:53:31

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Véletlen nem arról van szó, hogy az USA és Szíria tárgyalásokat folytatott, amin mindkét személy részt vett, majd később Abu Bakr Al-bagdadi belépett at ISIS-be?"

Nem, amerikai részről úgy gondolták, hogy éppen aki a szíriai kormány ellen harcol, az számukra "megfelelő szövetséges".

2014.10.20. 12:54:07

@maxval a bircaman: Menj legelni. Hülye vagy. Eddig az volt a pártpropaganda, hogy az usákok meg a nácikok támogatták az ukrán fasisztákat, mert az orosz anyácska ellen szerződtek.
Most gondolod, hogy ugyanezek hagyják az egészet a francba? Mi lesz akkor az oroszfenyegetés megállításával????
Valamelyik érvelés sántít....
Orosz drón.

2014.10.20. 12:54:36

@Alick: @maxval a bircaman: Menj legelni. Hülye vagy. Eddig az volt a pártpropaganda, hogy az usákok meg a nácikok támogatták az ukrán fasisztákat, mert az orosz anyácska ellen szerződtek.
Most gondolod, hogy ugyanezek hagyják az egészet a francba? Mi lesz akkor az oroszfenyegetés megállításával????
Valamelyik érvelés sántít....
Orosz drón.

2014.10.20. 12:55:14

@maxval a bircaman: Menj legelni. Hülye vagy. Eddig az volt a pártpropaganda, hogy az usákok meg a nácikok támogatták az ukrán fasisztákat, mert az orosz anyácska ellen szerződtek.
Most gondolod, hogy ugyanezek hagyják az egészet a francba? Mi lesz akkor az oroszfenyegetés megállításával????
Valamelyik érvelés sántít....
Orosz drón.

Alick 2014.10.20. 12:55:43

@Alick: ...és ennek általános tanulsága, hogy LEváltani egy rezsimet nem lehet, csak FELváltani... vagyis az eddigi csibészek helyett mindig jöhet helyette még nagyobb gazember.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.20. 12:56:53

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Nem fog az USA teljes erőbedobással harcolni Ukrajnában, annyit nem ér meg nekik. A mostani USA-párti galíciai fasisztákat meg dobja Washington, mint a megunt ruhát.

2014.10.20. 12:57:02

@Alick: A fotókat megnézted? A tárgyalás, ahol mindkét személy látható, korábbi. Ráadásul ott lóg a zászló... nem, nem az ISIS-é. A szakáll azért nem levehető, ugye? Mert akkor idő kell, hogy ekkorára nőjön.

Alick 2014.10.20. 16:00:24

@Könnyen elkaptuk, uram!: ha nem is lehetne megállapítani a tárgyalás összes résztvevőjének pártállását, alapvetően a szíriai kormány fegyveres ellenzékének különféle szervezeteiről van szó és McCain az amerikai adminisztráció nevében az ő fegyveres harcukat támogatja.

Ha ehhez képest valamelyik fontosabb magyar politikus meglátogatná Snowden-t a rejtekhelyén és őt a korlátok és alkotmányosság nélküli hírszerzés elleni szabadságharc hősének, az "USA lelkiismeretének" nevezné, továbbá ha valamely módon még a támogatásáról is biztosítaná, akkor bezzeg a mostanihoz képest sokkal komolyabb diplomáciai háború kerekedne... :)

igazi Ténytár 2014.10.20. 16:55:34

@mikka: fantasztikus hozzaszolas volt.

Tehát akkor Orban egy pénzéhes DIKTÁTOR. A Comedy Centralon volt ezen blog forrásában!

Köszönjük, hogy egyet értél vele.

Azt meg mar tul magas az IQ-dnak, hogy ha Obama egy kampanytamogatot akart kinevezni és az korrupció, akkor Orbán aki felesége üzlettársát, strómanját, a lakásának 111x aron (!!!) megvásárlóját( ami saját zsebébe ment, nem választási költségekre) nevezte ki.

Akkor Orbán micsoda is?

igazi Ténytár 2014.10.20. 17:12:25

@látens liberális: Orbán sajt honlapja megfelel?

egy evvel később indult a háború. Még senki sem követelte az erőszak alkalmazását akkor, meg Tony Bair sem !

Csak a fene nagy legény Orbán nyalt be akkor az amcsiknak
_____
"Díszdoktorrá avatása után a kormányfő Orbán Viktor "Közép-európai perspektívák" címmel tartott előadást és fórumot a bostoni Tufts egyetem diákjai és professzorai előtt.

2001-2006.orbanviktor.hu/hir.php?aktmenu=3_3&id=955

(...) A szeptember 11-i robbanások füstje és lángja mögül még nem láthatjuk tisztán, milyen lesz az új évszázad. Amit viszont láthatunk az az, hogy ezek a megsemmisitő erejű robbanások a biztonságunkkal és a nemzetközi politikával kapcsolatos sok illúziónknak vetettek véget. Ez a támadás arra figyelmeztet minket, hogy nem bonthatjuk le a határokat és engedhetjük meg az emberek, eszközök és információ korlátozatlan világméretű mozgását anélkül, hogy ne gondolnánk a biztonságunkra.

Ha nem vagyunk felkészültek arra, hogy ERŐT ALKALMAZZUNK A NYUGATI civilizáció védelmében, fel kell készülnünk a BARBARIZMUS elfogadására.

A támadások véget vetettek annak az illúziónak is, hogy a gazdasági és katonai fölény birtokában többé nem LESZ SZÜKSÉG nemzeti és személyes ÁLDOZATVÁLLALÁSRA.
______

igazi Ténytár 2014.10.20. 17:16:33

@látens liberális: Ne jatszd magad.

Arrol volt szó hogy akkor Orbán benyalt az usanak (egy doktoriért mindent), felajánlotta a magyar áldozatvállalást, követelte az erőszak alkalmazását (röhej, mar akkor is hőzöngött a kisegér, hogy "ugye milyen jól dübörgünk együtt").

Akkor amikor az amcsikon kívül senki más a világon! Meg a későbbi harcostárs Tony Blair sem!

Most meg Putyinnak nyal be. vagy ahogy a lengyel miniszter mondta ...

nol.hu/kulfold/lengyel-botrany-orban-leszopta-putyint-1469903

igazi Ténytár 2014.10.20. 17:19:13

@janos551: Rakd azt is hozza, hogy 2002-ben nyalt az amcsiknak erőszakot követelve barbár közel-keletiek ellen, most meg már a valodi magyar történelmi (!) értékeket adná el a közel-keleten.

zila5 2014.10.20. 21:04:59

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:
Lófaszt kacsintottam B+. Csak elképzeltem, hogy ha senki se utazhatna, aki korrupt, akkor a fél világ otthon ülne.
Én egyébként már kiskora óta okádok az orbántól és a hideg kiráz mindenkitől, akinek köze van hozzá.
Sajnos ettől még nem csak a fideszék korrumpálnak ezen a világon. Mint tudjuk.

narmer 2014.10.21. 12:46:54

@janos551: Nálad már elmúlt fél egy?

narmer 2014.10.21. 12:51:33

@Fisk: Végre valahára valaki megmondja, hogy Amerikában a lobbizás alkotmányos jog....

igazi Ténytár 2014.12.03. 04:13:43

@

index.hu/mindekozben/poszt/2014/12/02/ezt_nem_teszi_orban_a_vitrinbe_putyinnal_agyba_keszulo_neofasiszta_diktatornak_neveztek_a_budapesti_nagykovet_megszavazasa_elott/

Ezt nem teszi Orbán a vitrinbe: Putyinnal ágyba készülő országnak nevezték Magyarországot a budapesti nagykövet megszavazása előtt

Azt eddig is tudtuk, hogy John McCain republikánus szenátor, egykori amerikai elnökjelölt nem örül túlzottan annak, hogy Barack Obama az egyik legnagyobb támogatóját, egy filmproducert küld Budapestre nagykövetnek. A mai kinevezési szavazás előtt nagyjából ezt mondta a szenátor:

Nem a politikai jelöltek ellen vagyok, tudom, hogy mennek ezek a dolgok. De most itt van ez az ország (Magyarország), ami a szuverenitását készül átadni egy neofasiszta diktátornak; ami Putyinnal készül ágyba bújni, mi pedig a Gazdagok és szépek producerét küldjük oda nagykövetnek. Állítsuk meg ezt az őrületet, szavazzanak nemmel.

UPDATE: közben kiderült, hogy McCain Orbánra gondolt, amikor neofasiszta diktátort mondott.
süti beállítások módosítása