Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

VB 2014 - Helyszínmustra: Debrecentől Zalaegerszegig

2014.04.22. 15:55 mujure

A múltkori nagy bejelentés óta nem foglalkoztunk a hazai rendezésű világbajnoksággal, most viszont pótoljuk a hiányosságok egyikét, ebben a posztban a helyszínekkel fogunk foglalkozni. Már az első Orbán-kormány is kiemelten foglalkozott a stadionok helyzetével, akkor készült el például a Szusza Ferenc Stadion is, de aztán a 2002-es kormányváltás megakasztotta a többi felépítését. Tervek így is voltak, sőt, többször pályáztunk EB-rendezésre is, akkor még sikertelenül, most viszont VB lesz hazánkban! Bejártuk az összes várost, lássuk hát a helyszíneket ABC-rendben!

Debrecen (Nagyerdei Stadion, férőhely: 50 ezer)

A frissen elkészült debreceni stadionról sokat lehetett hallani az utóbbi időben, kétségtelen, hogy az elmúlt 10 év legjelentősebb magyar klubcsapata, a még BL-csoportkörig is eljutó Loki megérdemelt már egy normális pályát. Szerencsére az állam, és a Kósa Lajos vezette helyi önkormányzat segítségével beteljesült a régi álom: pazar stadionban játszhat a minden bizonnyal idén is bajnoki címet nyerő debreceni gárda! A stadion különlegessége, hogy a Nagyerdőt kvázi semmi kár nem érte, a fák között van a pálya, sőt, néhol azok szintje alatt! A sajátságosan kialakított pályára fontos szerep vár a VB- n is, hiszen hat meccset rendeznek majd benne, közte egy nyolcaddöntővel és egy elődöntővel. Biztosan ellátogat a cívisvárosba Anglia és Argentína is, érdemes lesz tehát elnézni a Nagyerdőbe.

Nézegessen vadonatúj magyar VB-stadionokat!

Felcsút (Pancho Aréna férőhely: 45 ezer)

Kétségtelenül az ország legszebb stadionja, egy csodálatos helyi ékszerdoboz, a tegnap méltó körülmények között, fantasztikus színvonalú showműsor keretében átadott Pancho Aréna nem maradhatott ki a helyszínek közül. A Makovecz-tervek alapján készült stadion méretéhez és jelentőségéhez méltó találkozóknak ad otthont: öt csoportmeccs, egy negyeddöntő és a bronzmeccs is itt lesz! Cristiano Ronaldo (Portugália-Ghána) mellett természetesen a magyar válogatott is ellátogat Felcsútra, mégpedig június 23-án, a Kamerun elleni meccs erejéig.

Fradi-pálya (férőhely: 50 ezer)

A megújult stadionnak még nem biztos a neve, így jobb híján marad ez az elnevezés. A pálya kész, már csak az utolsó simítások vannak hátra rajta, de a VB-re biztosan kész lesz. A stadionavató sem lesz akármi, hiszen itt játszák a nyitómeccset: Magyarország-Horvátország. Csodálatos szimbolikája van tehát ennek a mérkőzésnek, egy szomszédunk, közvetlen riválisunk ellen adják át Magyarország legnépszerűbb csapatának stadionját! Mi kell még? Hát, még további három csoportmeccs (köztük egy Uruguay-Anglia!), egy nyolcaddöntő és egy elődöntő!

Győr (ETO-Park férőhely: 30 ezer)

Természetesen a bajnoki címvédő pompázatos stadionja sem maradhat ki, Nyugat-Magyarország központja, az Audi magyar fővárosa, a legnyugatiasabb magyar város tehát szintén VB-helyszín, az idelátogató szurkolók biztosan luxuskörülmények közé fognak csöppeni. Itt is lesznek nagy meccsek, egy nyolcad- és egy negyeddöntő mellett további öt csoportmeccs is idekerült, köztük egy Spanyolország-Hollandiával, vagy a hasonló súlyú Németország-Portugália (naná, az Audi-dolgozóknak ez is jár) találkozóval, de még a franciák is ellátogatnak majd Győrbe.

Miskolc (DVTK-pálya férőhely: 30 ezer)

A hatalmas és büszke futballmúlttal rendelkező diósgyőriek abszolút megérdemlik, hogy az ő fanatikus táboruk is láthasson VB-meccseket, méghozzá öt csoportmeccset és egy nyolcaddöntőt. Kifejezetten izgalmasnak ígérkező meccset nem tartanak a teljesen felújított DVTK-pályán, de azért ellátogat a keleti végekre Hollandia, Argentína vagy Franciaország is, szóval panaszra biztosan nincs ok.

Puskás Stadion (férőhely: 80 ezer)

A Nemzet Stadionja teljesen megújult a VB-re, 80 ezer fő befogadására alkalmas új stadion épült a régi mintájára, szabad szemmel szinte észre sem lehet venni a változást. Az évtizedek óta húzódó építkezést a második Orbán-kormány szinte teljes titokban hajtotta végre, és az eredmény csodálatos lett. Természetesen itt tartják majd a döntőt (a magyar csapat csak ekkor játszhat itt!), de a nyitómeccse is jónak ígérkezik, június 18-án Spanyolország-Chile. További négy csoportmeccs, egy nyolcad- illetve egy negyeddöntő lesz még itt, ha tehetik, ki ne hagyják őket!

puskás.jpg

Szabad szemmel szinte nem is látni, de teljesen megújult a Puskás

Székesfehérvár (férőhely: 35 ezer)

Orbán Viktor ki tudja hanyadik kedvenc csapatának, a Videotonnak az otthona is megújult, megszépült. A város is nagyon készül, a főtér már teljesen új, a pályaudvart is felújítják, hiszen ide nem lehet majd repülővel jönni, a szurkolóknak Budapestről kell levonatozniuk a vadiúj, japán technológiával készült vasút segítségével, a menetidő alig negyed óra lesz a négyes metró végállomásától, Kelenföldtől. Öt csoportmeccs és egy nyolcaddöntő lesz itt, jönnek majd a németek és az olaszok is.

Szombathely (férőhely: 30 ezer)

Illés Béla nem véletlenül vett részt tegnap a felcsúti stadionavatón, állítólag a részleteket kellet megbeszélniük Orbánnal és Csányival, de a stadionnal minden rendben, a szükséges felújításokat mind elvégezték. Az egyeztetés nem volt véletlen, itt tartják majd például az Olaszország-Anglia rangadót is, további öt csoportmeccs mellett. Szombathely az utolsó pillanatokban került be a helyszínek közé megelőzve Siófokot, de a Balatonpart végül lemaradt, állítólag nem kis részben Illésnek köszönhetően.

Újpest (Szusza Ferenc Stadion, férőhely: 40 ezer)

Természetesen az ország egyik legnépszerűbb és legnagyobb szurkolótáborával rendelkező csodálatos újpesti pálya sem maradhatott ki, némi kapacitásbővítés (már negyvenezres a stadion!) után már otthont is adhat öt csoportmeccsnek és egy-egy nyolcad- és negyeddöntőnek. Játszik itt majd Görögország, Németország vagy éppen Uruguay is, de a számunkra legfontosabb meccs a Szuszában nem is lehet más, mint a mieink második csoportmeccse Mexikó ellen június 17-én. Egyébiránt, ha a csapat második lenne a csoportjában, akkor idejönne nyolcaddöntőzni, de reméljük mégis Debrecenbe kell majd menni, mert az csoportelsőséget jelentene!

Zalaegerszeg (férőhely: 25 ezer)

Talán a legmeglepőbb helyszín, hiszen korábban olvasni sem lehetett semmiféle helyi stadionbővítésről, ehhez képest legnagyobb meglepetésünkre egy totál új, minden igényt kielégítő csodastadion várt minket Egerszegen. A szebb napokat is megélt kék-fehérek (emlékezzünk Koplárovics góljára!) otthona öt csoportmeccs erejéig látja vendégül a világ futballjának krémjét, jönnek majd a bosnyákok vagy az oroszok is, de a legérdekesebb meccsük talán a Japán-Kolumbia lesz, ki tudja miért.

Ezek tehát a helyszínek, a stadionok körbejárása után elmondhatjuk, hogy semmi okunk nincs panaszra, a körülmények tökéletesek, a pályák állnak, a jegyek elkeltek, mostantól tehát már csak a játékosokon múlik, milyen világbajnokság lesz a magyarországi!


32 komment

Címkék: foci vb stadion

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr626068153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tapmancs 2014.04.24. 15:51:53

Felcsút 45 ezer? Talán 4,5 ezer.

kissiú 2014.04.24. 16:00:32

"már csak a játékosokon múlik, milyen világbajnokság lesz a magyarországi"

meg hogy palyazunk-e, es nyerunk-e VB-rendezest...

indexkritika 2014.04.24. 16:02:02

Édes jó istenem...

Felcsút 45 ezer :DDDDD 3500 inkább
Sóstói Stadion 15000

A többit inkább meg sem nézem, gyerekek ennyire próbálkoztok ferdíteni? A marradék kevés hiteletek is elveszik...

Thomas Dantes 2014.04.24. 16:03:46

Milyen VB-meccs? A következő Brazílában, aztán Olaszországban, aztán Katar-ban lesz VB. Milyen VB meccset rendeznének itt? Gombfoci VB-t?

Kron 2014.04.24. 16:32:25

Azt már csak halkan tenném hozzá, hogy nem Makovecz-tervek alapján készült. Ehhez az információhoz, akár csak a férőhelyhez elég lett volna ellátogatni a honlapjára.

2014.04.24. 16:37:14

Írónia, valaki?

szekőcei 2014.04.24. 16:42:55

szarkazmus, anyone?!

:D

azarcakimeghúzottegymarslakót 2014.04.24. 16:45:40

Kemény, hogy 6-ból 5 kommentelő komolyan vette ezt :)

gumitamin 2014.04.24. 16:48:30

Ezt a férőhelyet honnan szedtétek?
Innentől kezdve a cikk értéke 0.

gumitamin 2014.04.24. 16:49:56

@azarcakimeghúzottegymarslakót: Akkor el se olvasom, mert a többi is hülyeség.

Kotkodus 2014.04.24. 16:54:11

@Tapmancs: @indexkritika: @Kron:

kedves honfitársaim! felhívom szíves figyelmeteket az irónia intézményére...
talán hallottatok már erről, ez egy amolyan keserű humor-válfaj lenne.
nem feltétlenül kell nevetni ezen, de átlagos szellemi szint mellett azért illik felismerni a műfajt... persze csak ha nem vesszük túl komolyan magunkat... :)
most pedig legyetek vendégeim egy jó nevetésre!
igazán rátok fér... :)

u.i.: köszi a cikket, én jókat rötyögtem rajta.

Macropus Rufus 2014.04.24. 17:00:47

Debrecen Nagyerdei Stadion, férőhely: 20020
Pancho Aréna férőhely: 3500
Fradi-pálya férőhely: 20000
ETO-Park férőhely: 15600
DVTK-pálya férőhely: 9400
Puskás Stadion: 56000 (UEFA kapacítás 35100)
Székesfehérvár férőhely: 15000
Szombathely férőhely: 15000
Szusza Ferenc Stadion férőhely: 13301
Zalaegerszeg férőhely: 20000

forrás: wikipedia.hu

a kedves blogger kissé nem nézett utánna a számoknak, meg nem is egészen értem, hogy honnan vette a nem pici eltéréseket.

A ő listájában: 415ezer férőhely van összesen, valójában meg kb. 187ezer hely van...
Talán jó lenne látni kedves blogger a forrásodat ahonnan az adatok jöttek.
Tudod én balos vagyok, de azért ennyire nem kellene kapálózni, hogy bebizonyítsuk a viktorkáról, hogy sumákol. Ezt az ilyen vergődés nélkül is lehet tudni. De te képes voltál kb.228ezer férőhellyel többet írni mint ami ténylegesen van. De azért mi vádóljuk a jobboldali médiát kamuzással... ongól.

Selax 2014.04.24. 17:13:48

A kedves blogger megpróbált ironizálni, úgy mint ahogyan néha Áder János próbálkozott.
Az kísérlet eredménye is hasonlóan siralmasra sikeredett.

Narancskommunista (törölt) 2014.04.24. 17:14:17

Az ilyen ironikus cikkeknél nem maga a cikk az igazán vicces, hanem az azt komolyan vevők kommentjei.

csak egy néző 2014.04.24. 17:14:23

@Macropus Rufus: @gumitamin: @Kron: @indexkritika:
"Akinek van humora, az mindent tud, akinek nincs, az mindenre képes!"

csak egy néző 2014.04.24. 17:15:11

"Könnyebb az embereket hülyíteni, mint meggyőzni őket arról, hogy hülyítik őket"
(Mark Twain)
Magyarország jobban teljesít. Hajrá fidesz!

Macropus Rufus 2014.04.24. 17:16:11

@Kotkodus: hát én baromira nem találtam benne egyetlen egy ironiára utaló mondatott sem. Vitzet se nagyon. Viszont azt igen, hogy sok jószándékú jobboldali kommentelő az itt talált idióta adatokat szépen felhasználva már nyomatni is fogja, hogy a baloldal milyen ordas nagy hazudozó, hiszen csak negyed millióval több helyet állít mint amennyi van.
(tudod a hazuttunk szövegből is csak ez az egy mondat maradt meg. A másik 3 és fél oldalról foggalmuk sincs)

És ugye ha 12 kommentből 1/3 állítja, hogy poén akkor nem ártana, hogy a blogger még csiszolgatná az ironia készségét ui. ez nem az volt.

Kotkodus 2014.04.24. 17:32:11

@Macropus Rufus: nem a blogger humorérzékével van baj kedves rufus, hanem a tiéddel és mindazokéval akik képtelenek egy percre kiszakadni a napi pártpolitika posványából...

természetesen nem muszáj nevetni egy adott karikatúrán sem... de szerintem illik felismerni a karikaturizált helyzetet...

Wa Szabi 2014.04.24. 18:14:28

@Macropus Rufus: Jó az arány, pont így lett a fidesznek 2/3-a.

Pic 2014.04.24. 18:16:24

Aza baj, hogy túl jól sikerült ez a cikk.

Az ironizálás nem volt feltűnő, viszont elég komolyan indult, mint egy jól összeszedett szakmai cikk és csak nagyon lassan, finoman ment át komédiába a Népstadion környékén.

Inkább valami elvetélt sírva vigadós átverésnek érzem a cikket, mint ironizálásnak.

Lélekben a mexikói focivébébe belehalt focirajongóként először én is csak furcsálltam a cikket, majd egyre jobban ráncoltam a homlokomat és komolyan azt hittem, hogy valamiről már megint lemaradtam.... mire rájöttem, hogy ez egy tökéletesen komolytalan cikk, ami kifigurázni és pellengérre állítani akar valamit, csak nem sikerül neki, addigra pont a végére is értem.

Hát ahogy anno a Megasztárban mondták:
"Ez most nem jött át" :)))

Pic 2014.04.24. 18:18:07

@csak egy néző: a többiek jól mondják.

Az idézet nagyon találó. Jár a pont!

Zakk (törölt) 2014.04.24. 18:35:09

A cikkben említett vasút technika inkább kínai lesz, ami egyáltalán nem baj mert vasút fejlesztésben, különösen a nagy sebességű vasutak fejlesztésében és építésében az élen járnak. Ennyit a vasútról.

Aki egy kicsit is gondolkodik az látja hogy nem ész és gondolat nélküli a stadion fejlesztés. Ezekkel a stadionokkal, ha mind megépül, nyugodtan lehet pályázni akár eb vagy világbajnokság rendezésére.
Ami nem lehetetlen vagy elérhetetlen álom. Emlékezzetek vissza a Hungaroringre, annak idején csak röhögtek az ötleten, mára viszont megbízhatóan, stabilan exportálja " országunkat " a világ minden részébe évről évre. Igen csak hasznos beruházás volt, és szilárd meggyőződésem hogy a megújult vagy teljesen új stadionokkal is elérhető a nagy világtornák rendezése. Nem vagyok futball rajongó, nem járok meccsre és nincs kedvenc csapat sem, fidesznyik sem vagyok, de a gazdasági eredményessége a stadionoknak és talán majd a magyar klubcsapatoknak is, ott van a nem túl távoli jövőben.

Egy ország nem a szociális segélyek növekedéséből, vagy az oly divatos lélegeztető gépek számától gyarapszik. Építkezni kell, megtartani azt ami van, és új infrastruktúrát létrehozni. Akár a látványos város rendezések, vagy új sport és kulturális létesítmények építése ezt a célt szolgálja. És jól szolgálja, mert hiába van ma világméretű válság, vagy nyugtalanság, a Nap holnap is fölkel..és ha nem építjük a jövőt, a felkelő Nap csak a pusztulást világítja majd be.

Capt. Hindsight 2014.04.24. 18:49:03

@Zakk: Minden évben rendezzenek EB-t és VB-t is Magyarországon!

fhh 2014.04.24. 20:17:04

Elsőre én sem értettem:)). Aztán leesett a tantusz. Jó !!!
Szóval jönnek az Argentinok és nem a Csehszlovákok:)))

fhh 2014.04.24. 20:18:54

Békéscsabát kihagyta a blogger, pedig ott is vannak műanyag székek a helyi San Siróban.

Kron 2014.04.24. 20:19:20

@Kotkodus: hát ha még el is olvasnád amit írtam, (esetleg megnéznéd?), akkor már te is tisztában lennél az irónia fogalmával. (azért segítek: nincs honlapja és Makovecz-tervek alapján készült)

CommentR 2014.04.24. 21:07:12

Értem én, hogy a blogger ironikusnak szánta az irományt. Meg azt is, hogy sokaknak ez "át is jött". Csak egyet nem értek. Mi a nevetséges (ironikus) abban, hogy minden különösebb világos cél nélkül légbőlkapott adatokat sorakoztatok fel? A kedves blogolóról én azt állitom, hogy 57 éves, pedig csak 34. Most akkor röhögjük szét magunkat?

blasiuss 2014.04.24. 22:00:54

Ez egyszerűen hihetetlen. Mármint az a töméntelen értetlenség, ami a hozzászólók többségéből árad. Nem állítom, hogy zseniális szösszenet az írás, de mindenesetre megmosolyogtatott. És igen, a harmadik-negyedik stadiontól én is többször visszaugortam az elejére felvont szemöldökkel, hogy "mi van?".
De ezt nem érteni...., inkább nem minősítem. Az ötlet jó, gratulálok a szerzőnek! :-)
Ha már magunkon sem tudunk mulatni (kommentelők többsége..), akkor ott nagyon nagy baj van...

Neanderthal87 2014.04.24. 22:30:04

A "cikket" olvasva igazán jókat derültem, több ilyen kéne :) viszont kár lett volna nem szemezgetni a kommentek közül, ámbár elképzelni is nehezemre esik, hogy ennyi embernek ne fejlődne ki az irónia és szarkazmus érzéke :'D

Tapmancs 2014.04.25. 08:01:49

@Kotkodus: Én 99%-ban értem az iróniát, az is világos volt hogy ez ironikus írás, az egyedüli problémám azzal volt hogy a stadionok többségénél stimmelt legalább a férőhely nagyságrendje, míg tudtommal a felcsúti 4000körül van, itt volt 45ezer, gondoltam egy tizedessel elcsúszott a szerző.
süti beállítások módosítása