Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Ezért ne szavazz senkire!

2014.04.05. 11:33 Főnix blog

Már csak egy nap és a szavazófülke magányából az urnákhoz járulva döntenünk kell az ország további sorsáról. Sokaknak még mindig nem egyértelmű, hogy kire szavazzon, a bizonytalanok száma történelmi magasságokban van, miközben a pártok támogatottsága történelmi mélységben sínylődik. Pedig nem olyan nehéz döntés ez, sőt, tökéletesen egyértelmű az, hogy egyetlen jó választás 2014-ben Magyarországon az, ha nem választasz. Miért? Őszintén, kire szavaznál?

A Fideszre?

Úristen. Erre a pártra, ami szimplán egy megalomán agresszív kismalac személyi kultuszára építő pénzmosoda? Egyrészt halál mindegy, hogy rájuk szavazol-e, úgyis ők fognak nyerni, és ráadásul úgy, hogy híján vannak bárminemű pártprogramnak, vagy komoly koncepciónak, ami érdemileg előrevinné az országot (folytatjuk? mi az isten?), másrészt pofátlanul beadják a magyar kis- és középosztálynak, hogy őket támogatják olyan röhejes látszatintézkedésekkel, mint a rezsicsökkentés (rezsicsökkentés, rezsicsökkentés, rezsicsökkentés). Annyira nagyra vannak magukkal, hogy ők végre egy tisztességes, nyílt kormányzatot vezettek, miközben a trafikmutyi, a földmutyi, Schmitt Pál, a Közgép körüli undorító korrupció ezt egyértelműen cáfolják. Bárki, akit sikerült átbaszniuk a folyamatos ájtatoskodással és egy igénytelenül összerakott ál-alkotmánnyal, behúzzák az X-et a Fideszre. Mindenki más, akinek csöppnyi agya van, nem.

A Jobbikra?

A Jobbik Magyarország legellentmondásosabb pártja. Egyik oldalról ott vannak a kétségtelenül fasiszta megnyilvánulások, azok a félmondatok, megjegyzések, és mindenféle csapódott elemek, amiket félre lehet érteni és ki lehet rajtuk akadni. Senkit ne tévesszen meg az, hogy a Jobbik politikusai rendre azt mondják, hogy a sajtó szándékosan elferdíti az elhangzottakat, egy-egy mondatot pedig kiragadnak a szövegkörnyezetből. Naná, baszki, persze, hogy ezt csinálják, hogyha elképesztő faszságokat magyaráztok! Az, hogy Vona Gábor kiakad egy Origo-interjú közben azon, hogy nem a flancos kis programjukról kérdezik, hanem más dolgokról, körülbelül olyan, mint amikor egy óvodás azért bömböl, mert nem kapja meg a csokit, mert rossz volt. Aztán ott van ez a stílusváltás. Négy éve még jó volt kihasználni a magyar társadalomban kb 15%-kal jelenlévő szélsőséges radikalizmust, ma már ez nem így van. Ma a Jobbik egy trendi, fiatalos párt akar lenni, a Facebook-lájkolóik számára verik a nyálukat és élesen el akarják határolni magukat a náciktól. Hát srácok, döntsétek el, hogy milyen párt akartok lenni, majd tartsátok magatokat hozzá. Téged pedig, kedves Választó, megkérünk, hogy addig se szavazz rájuk.

Az LMP-re?

Az LMP az elmúlt négy év legnagyobb csalódása. Az, aki még mindig azt hiszi, hogy ez a párt bármit is csinálna a következő ciklusban, egyáltalán, hogy a Parlamentbe való, szerintünk egy barlangban töltötte a mindennapjait és nem kellene rábízni a döntést. Az LMP-nek a Parlamentbe kerülés után nagyjából kettő percbe telt, hogy szembemenjen a nevével és betagozódjon a rendszerbe. Persze, csak ők küzdenek a korrupció ellen, mi? Hát nem. Ezt a pártot annyi különbözteti meg a többi csaló rohadéktól, hogy ők nem cigimutyiban és stadionépítésben utaznak, hanem a napelembizniszben csalnak több milliárd forint értékben. Az pedig, hogy már most ilyen mélyre tudtak süllyedni, csak azt jelzi egy logikusan gondolkodó embernek, hogy ha tehetnék, akkor a stadionépítésbe is beszállnának, végül is a fenntartható fejlődés-mutyi minden luxusberuházást érinthetne. Az LMP nem csinált semmit azon kívül, hogy beszállt a játékba és próbál minél többet kihozni belőle. Szerencsére annyira nem nagypályások még, a mi dolgunk pedig az, hogy vasárnap ne tegyünk azért, hogy azzá válhassanak!

Az MSZP-Együtt-PM-DK-MLP-re?

Na, hagyjál már. Amikor egy hete leültünk, hogy megbeszéljük, melyik párt mellett milyen érvek vannak, ennél a társaságnál röhögtünk a leghangosabban (na jó, a Fidesz is versenyben volt). Ezek az emberek a magyar politika legalja, kaptak nyolc évet, láttuk, mi történt. Semmi. Ugyanez. Mesterházy egy jóllakott óvodás, Bajnai egy számok mögé bújó antiszociális pszichopata, Gyurcsány egy őrült zseni, a PM-esek nyilvánvaló árulók, akik a nagy pénzért és a hatalomért bármire hajlandók, Fodor Gábor meg…nos, ő Fodor Gábor. Sírva kérünk, hogyha ezekre akarsz szavazni, inkább ne menj el. Tényleg. Nem lesz attól jobb senkinek, neked sem.

Bizniszpártokra?

Jó, azt azért marhára reméljük, hogy nincs egy olyan idióta sem ebben az országban, akinek el kell még magyarázni, hogy mi a baj ezzel a bandával. És igen, ide tartozik mindegyik kispárt, beleértve az FKGP-t, akik a semmiből jelentek meg a nagy pénz reményében vagy éppen a Munkáspártot, akik Kádárral kampányolva tudtak országos listát állítani. Persze nem akkora hókuszpókusz rájönni, hogy mi történt valójában: összeálltak, egymásnak másolgattak aláírásokat, állampolgárok jóindulatával és meggyőződésével visszaélve pénzre váltható adattá silányították a megbízást, amit kaptak néhány jóhiszemű embertől. Olyan pártok vannak az országos listán, akiknek adott esetben még honlapjuk sincs, mégis össze tudtak szedni annyi aláírást, ami elég ahhoz, hogy megkapják a több mint százmilliós kampánytámogatást. Aki ezekre szavaz, azt tényleg el kéne tiltani a közélettől örökre.


1 komment

Címkék: politika szavazás idióták

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr855914626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása