Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Ezért szavazz az LMP-re!

2014.04.02. 11:26 szkr

Már csak néhány nap és a szavazófülke magányából az urnákhoz járulva döntenünk kell az ország további sorsáról. Sokaknak még mindig nem egyértelmű, hogy kire szavazzon, a bizonytalanok száma történelmi magasságokban van, miközben a pártok támogatottsága történelmi mélységben sínylődik. Pedig nem olyan nehéz döntés ez, sőt, tökéletesen egyértelmű, hogy egyetlen jó választás van 2014-ben Magyarországon. Igen, az LMP. Miért ne? Az LMP az egyetlen igazán szimpatikus párt, akikből aztán tényleg nem lehet kinézni, hogy bármi rosszat akarnának, vagy ha már itt tartunk, bármi rosszra képesek lennének. Cuki kis banda, akik igazán a légynek sem tudnak ártani. Ha pedig ez nem lenne elég, görgess tovább és nézd meg az öt legfontosabb érvet, ami mellettük szól.

Náluk legalább vannak csajok

A többi párttal ellentétben, akiknél csak nagyítóval lehet felfedezni nőnek álcázott rémeket, az LMP egy korrekt csajlistát állított össze. Ez pedig, egy ilyen iszonyatmód hímsoviniszta társadalomban, mint a miénk is, különösen fontos. A nőkkel senki nem foglalkozik, aki pedig mégis, az egy lesajnáló mosollyal megveregeti a vállukat, hogy igen-igen, te kis butácska, na, menj, hozz egy sört, aztán hagyjál meccset nézni. Ha szerinted különösen szórakoztató lenne, ahogy a parlamenti bornírt unalomba időnként bele-belevisít egy-egy csaj, az LMP a te pártod.

Paksot nem, az almát annál inkább

Mármint szeretjük. Nagyon. Különösen a zöldalmát. Bár az LMP választási kampánya nagyrészt arra megy rá, hogy add oda a szelencét Pandorának (avagy az almát Évának), mégis, ők az egyetlen olyan társaság, akik zsigeri érzéseket fognak meg. Ilyen például az éhség, amivel lássuk be, a magyar társadalom túlnyomó része kiválóan tud azonosulni. Ahogy az áram hiányával is. És ha a magyar háztartások jelentős hányada úgysem tudja kifizetni a rezsit, akkor mi szükség van rá, hogy egyáltalán legyen? Ha te is áramellenes és zöldalmapárti vagy, akkor tedd keresztbe a vonalakat az LMP-s lista mellett!

Bármeddig osztódhatnak

Meggyőződésünk, hogy az LMP végső célja az, hogy bebizonyítsák, a törvényi környezet ellenére képesek akár egyszemélyes pártokat is létrehozni. A Lehet Más a Politika-jelszót rendesen félreértette mindenki, mikor azt gondolta, hogy effektíve változást akar hozni ez a párt. Egy frászt. Guiness-rekordra készülnek, és ehhez te is hozzátehetsz! Négy év alatt akár ötször is szétszakadhatnak, ehhez pedig igazán nem kell sokat csinálnunk, csak bejuttatni őket a Parlamentbe. Osztódással szaporodni művészet, különösen a politikában. Húzz egy ikszet, dőlj hátra és szurkolj nekik!

Módosító nélkül nincs élet a Parlamentben

Márpedig ha valamiben, akkor ebben tökéletes munkát végez az LMP. Az egy pártra jutó osztódás rekordja még arrébb van, de az egy főre jutó törvénymódosító javaslatokban masszív fölényt tudhat magáénak Magyarország egyetlen zöld pártja. Most tekintsünk el attól, hogy ezeknek hangyányi értelmük is alig volt, hiszen különösebben nem változtattak semmin. Ha nincs az LMP, akkor ki fog a kormány körmére koppintani blikkfangos beszédekkel és abszolúte jogos félmondat-variálásokkal? Gyurcsány? Vona? Esetleg te? Na ugye. Szavazz rájuk, ők legalább dolgoznak!

A nénit is átsegítenéd az úton

Aki 2014-ben szavazni fog, minden bizonnyal volt kisgyerek. Aki volt kisgyerek, az pedig tudja, hogy milyen érzés, mikor béna vagy valamiben, mégis melléd állnak és segítenek mások. Az LMP például eléggé béna politizálásban, de éppen ezért külön jólesne nekik a támogatásunk. Gondolj bele, milyen cukik lesznek, amikor mosolyogva, nevetve konstatálják, hogy mégis sikerült, hogy nem ők a leglúzerebb csapat! Aranyosak, próbálkoznak, neked pedig tényleg semmibe nem tart, hogy mosolyt varázsolj a kis pofijukra.


24 komment

Címkék: politika közélet szavazás

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr105889496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.04.03. 01:16:58

LMP = SZDSZ 2

Ezért nem kell posztot irni, minden normális polgár tud róla.

fingerbangs 2014.04.03. 01:29:12

a mostani szavazáson a legfontosabb hogy minél többen elmenjenek szavazni, akkor talán le lehet váltani orbánt
mert az agymosott fideszesek el fognak menni szavazni, az tuti

belgabela 2014.04.03. 04:39:10

Én egy darabig gondolkodtam rajta, hogy rájuk szavazzak, de az állandó brahizás teljesen elvette a kedvem tőlük.

ob.szerver 2014.04.03. 06:43:05

Miért ne szavazz az LMP-re:

1. Az LMP nem jut be.
A szavazataik elvesznek. Mivel az lmp-s szavazó második választása markánsan kormányváltó és nem kormánypárti, a veszteség a kormányváltók vesztesége, a fidesz nyeresége. A rájuk leadott elveszett és szétosztott szavazatok többsége nem a demokratikus ellenzékhez kerülne

2. Az LMP bejut.
Valószínűtlen, de előfordulhat. Egyéni mandátumot nem szereznek, parlamenti részarányuk 2-3% lesz. Az egyéni körzetekben - ráadásul főleg Bp-en ahol az ellenzék esélyes - semlegesíthetik azt a kibaszott nagy fidesz öngólt, hogy egy forduló lesz, így megoszlanak a demokratikus ellenzékkel szembeni szavazatok és nincs lehetőség második fordulós fideszjobbik összeborulásra. Tehát egészen biztosan lesz ilyen az egyéni körzetekben:

demokratikus ellenzék > fidesz

de

kormányváltók - lmp < fidesz

Nincs tehát olyan forgatókönyv, amelyben ne lenne minden lmp-re leadott szavazat egy újabb iksz Orbán Viktor neve mellett..

tony_romita 2014.04.03. 06:44:00

@csentecsa: Se nem új, se nem bal, se nem erő. A parlamentbe jutásuk után az "MSZP-vel soha" jelmondatú banda fele már Gyurcsány-plakátokat ragasztgat. A maradék talán tényleg "cuki", vannak közöttük csajok is, sőt tudtak venni két kiló almát a fotózáshoz, de ezt szerintem bárki utánuk csinálja.

Behajtó70 2014.04.03. 07:15:13

Cuki kis pártra, aki légynek sem tudna ártani, semmi szükség a kormányzatban, de még a parlamentben sem!

Az országnak erőskezű vezetőre van szüksége, aki meg tudja és meg is akarja védeni a multiktól, bankok játékaitól!

A nyámnyilák menjenek óvónőnek, ne a parlamenbe!

Húsleves 2014.04.03. 07:15:46

@ob.szerver:
Persze, minden szavazat, amit nem a Konrád György valaga körül zümmögő döglegyekre adnak le, Orbánra adott szavazat.

belgabela 2014.04.03. 07:22:55

@ob.szerver: Nem annyira. Nem mindenkinek az egyetlen célja, hogy ti kerüljetek hatalomra. Sőt, minimum 70%-nak nem az a célja.

Húsleves 2014.04.03. 07:23:59

Az LMP azzal bizonyította a hitelességét, hogy kivetette magából a goauldokat, akik természetesen soha nem akartak mást, mint a szavakban egymásra acsarkodó, de a közös mutyikkal, ügynöklistákkal, maffiagyilkosságokal fémjelzett "demokratikus értékeket" közösen védő FIDESZ-MSZP hatalmat konzerválni.
Az LMP-re leadott szavazat az első lépés azoknak a kitakarítására, akik 3 millió mélyszegény országává züllesztették Magyarországot. És nem fog elveszni a szavazat, nem véletlenül megy az acsarkodás az LMP ellen azok részéről, akik vesztüket érzik. El kell menni szavazni, és behúzni az X-et a Jobbikra vagy az LMP-re.

belgabela 2014.04.03. 07:59:31

@Húsleves: Magam részéről a Jobbikra. És nem meggyőződésből, vagy mert hiszek nekik. Hanem éppen azért, mert sem a Fidesz, sem a bolsik.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.03. 08:00:59

@ob.szerver:

Az LMP-re adott szavazat mindkét tömb ellenzését jelenti, azaz egy ilyen szavazót nem érdekli az, amit leírtál.

belgabela 2014.04.03. 08:03:13

Medián, ma:

"Ezek szerint a kormánypártra a teljes népesség 36 százaléka, ezen belül a választani tudó biztos szavazók 47 százaléka szavaz majd.
A választások közeledtével a szavazói aktivitás erősödött: nagyjából két héttel a válaszadók 62 százaléka biztosnak gondolta, hogy elmegy szavazni, vagyis többen, mint akár a 2010-es, akár a 2006-os választásokat megelőzően.
A Medián felmérése során ezúttal a megkérdezettek valóságos (18 pártot felsoroló) szavazólapon ikszeltek, és az összes válaszadó 5 százaléka, ezen belül a választani tudók 7 százaléka jelölte be ezeket a nemrégiben megjelent pártokat. Igaznak tűnik tehát a feltételezés, hogy az új választási törvénnyel beszabaduló kispártok megosztják az ellenzéki szavazatokat.A baloldali közös listát a népesség 18 százaléka (és a választani tudók 23 százaléka) támogatja.
Az LMP-t csak a választani tudók 3 százaléka támogatja, így bizonytalannak látszik, hogy bejut-e egyáltalán. A szélsőjobbos párt viszont 21 százalékon áll a biztos szavazóknál.A bizonytalan szavazók száma még így is magas, 40 százalék körüli, akit viszont válaszadásra bírta a kérdezőbiztosok, azok a Fidesz támogatásáról beszéltek."

belgabela 2014.04.03. 08:05:07

Ezek szerint a jobbik hibahatáron belül van a bolsik mögött. Lesz itt még fasisztázás ezerrel a választások után.:))

Tapossuk A Szabadságjogokat 2014.04.03. 08:07:00

A poszt ironikus, viccesen próbálja megfogalmazni, hogy miért NE szavazz az LMP-re. (Legalábbis remélem, mert ép eszű ember a fentiek miatt nem szavaz pártra....)

Medgar 2014.04.03. 08:26:48

Köszönöm főnix, jó lett a reggelem :-)

scsaba1 2014.04.03. 08:36:33

Én jobboldali vagyok vagyok, de nem akarok a korrupt , velejéig romlott, korábbi állampárti funkcionáriusoktól még mindig meg nem tisztított Fideszre és a csatlósaira szavazni, Így jobboldaliként kénytelen vagyok az LMP-re szavazni

Tapmancs 2014.04.03. 08:46:06

@Húsleves: +1. Vagy LMP, vagy Jobbik.

bölcsbagoly 2014.04.03. 08:59:59

Látom, nem megy a választási törvény olvasgatása és megértése! Egyéni győzelmek nélkül nincs biztos bekerülés sem az országgyűlésbe! Ugyanis mig 5-6 millió szavazó esetében egy egyéni győzelemhez kb. 30 ezer szavazat is elég lehet, addig listás helyhez már kb. 70-80.000 kell! (beleértve a kompenzációs listára került szavazatokat is).
Mivel az egyéni győztesek + szavazatai is a listára kerülnek, ez rontja a csak listán szavazatot szerző pártok esélyeit. nekik kb. duplán kell teljesiteniük! tehát a közvélemnykutatási 10% egyéni ny győzelem nélkül jó ja 5%-ot ér! No ez az LMP nagy problémája, listán több mint 10%-ot kellene hoznia , ahhoz, hogy meglegyen a tényleges 5% mandátuma! Ha nem nyernek egyénieket nagyobb számban az az összefossás vesztét is jelentheti, mert akkor 30% feletti listát kell produkáljanak!

belgabela 2014.04.03. 09:08:08

@scsaba1: Jobboldalinak nem lehet választás a Jobbik?

kigyurt álat 2014.04.03. 09:31:49

Én alapvetően a Fideszt támogatom, de ha biztosnak látszik a győzelmük a maradék pár napban, akkor az LMP-re fogok szavazni, azért, hogy bejussanak. A Jobbiknak nincs szüksége a szavazatomra, ők biztos bejutnak.
Az MSZP-t és maradványait viszont ki kell ejteni a Parlamentből. És az LMP lehet képes arra a jövőben, hogy átvegye az MSZP helyét a baloldalon, ahogy a Fidesz csinálta a 90-es években jobboldalt, ráadásul az LMP mindkét oldalt ostorozza, és ez mindenkinek hasznos.
Egyébként ha az MSZP most bejut, akkor a Fidesz a 2018-as győzelme is garantált, mert amíg ez a ballib banda a felszínen van, addig soha nem lesznek képesek leváltani a Fideszt, ezt gondoljátok át kedves balliberális polgártársak!
Most nem olyan a helyzet, mint 2002-ben, amikor páran nosztalgiával gondolhattak vissza a Horn-kormányra a vélt vagy valós teljesítménye miatt, mert a 2010 előtti években egyáltalán semmi pozitívum nincs, csak a hazugságok, az ország eladósítása és a csőd felé robogás. Ezért az mszp gyurcsánnyal és bajnaival a győzelemre esélytelen, és mindig az is lesz, már csak a fogyatkozó keménymag támogatja őket. Aki a jövőbe néz, az nem szavazhat rájuk.

Joe69 2014.04.04. 09:39:17

Elmehetsz a picsába a cukizásoddal, blogger. Az LMP pontosan azt tette, amit egy demokratikus politikai pártnak egy parlamentben tennie kell: ha kellett, szakmai munkát végzett, mint a güzü,ha kellett demonstrált. Nézz körül egy normális országban ! Ja, hogy nálunk valaki, aki nem bunkó, mint a fideszmaszop meg a jobbik (tisztelet a minimális kivételnek) az "cuki"..ez a nem létező magyar politikai kulturát minösíti. Aki itt a valódi változás esélyét akarja, az az LMP-re szavaz..
süti beállítások módosítása