Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Az élhetőbb közösségi médiáért

2012.11.09. 14:30 mujure

„Esik a hóóóó!”, de „ne írjátok már ki ennyien, hogy esik a hó, én is látom!!”, ami viszont a legrosszabb, hogy már megjelent az „az is idegesítő, hogy ennyien írjátok ki, hogy ne írják ki ennyien, hogy esik a hó!”. Szóval a Facebookról lesz szó, mert ez így nem mehet tovább, valami nagyon elromlik, ha nem figyelünk oda. Éppen ezért a Főnix blognak forradalmi ötlete van, ami teljesen megváltoztatja a közösségi médiát.

A lényeg ugye az, hogy bizonyos számú ismerősünk mindig ki fogja írni, hogyha esik a hó, vagy ha valami hiperdurva vihar van Budapest egén. Meg azt is, hogy ez mennyire idegesítő. De amikor már az is megjelenik, hogy az az idegesítő, hogy idegesít, hogy…na, ez egy ideig vicces, de azért megfájdul tőle a fejem, így ki kellett találni valamit, amivel ez elkerülhető. Persze tudom, hogy ott van a remekül használható hide-gomb, amivel egy pillanat alatt tüntethetem el a falamról a nem kívánt ismerőst nem kívánt posztjaival együtt. De a magam részéről nem szeretek ezzel élni, hiszen mindenkiben ott van a potenciál arra, hogy valami érdekeset, vagy valóban vicceset oszt meg, esetleg egy jó számot, és azokról nem akarok lemaradni. Így a hide mintájára, lehetne nem embereket elrejteni a falról, hanem bizonyos kifejezéseket. Csak beállítom, hogy mely kifejezések, szavak azok, amelyeket ha használ valakit, azt én nem lássam meg. Nézzünk néhány egyszerű példát!

Természetesen ilyen a , az eső és társai (jaj de szép az idő), amivel egyben máris törlődik az összes ellentétes vélemény is, tehát azt se fogjuk látni, hogy kit idegesít az, hogy hány ismerőse osztotta ezt meg. Kettő az egyben. Hasonló módon ilyen a gól szavunk is, csak az nehezebben kerülhető ki, mert sose tudhatod hány ó-val örül a delikvens a magyar válogatott olyan találatának, amit egyébként mindenki lát, kivéve akit nem érdekel, azt meg pláne idegesíti, ha ezeket látja a falán. Ugyanezen okokból javasolt beállítás a Dzsudzsiiii, a Szalaiiii, esetleg a Gerazoliiii/Gerzsooon elrejtése. Maradva a sportnál, tetszőleges számú focicsapatot és focistanevet beállíthatunk, attól függően, hogy hány realos, barcás, vagy bayernes ismerősünk van, illetve az „ez az bazdmeg!” és az ”ennyi bazdmeg!” is túl gyakran fordul elő. Nem az a baj, hogy sokan nézik, hiszen én is köztük vagyok, de bizonyos dolgok egyszerűen csak idegesítőek a falamon.

Nyilván ki-be lehetne kapcsolgatni ezt a funkciót, ergo, ha tudom, hogy amerikai elnökválasztás lesz, de nagyon nem érdekel a politika, akkor előre be lehet állítani, hogy az obama és a romney szavakat hide-olja a rendszer egy-két napig, utána viszont vissza lehet kapcsolni, elvégre az Obamás meme-k tök viccesek, kár lemaradni róluk. Karácsonykor, születésnapkor a boldog, az áldott meg a kellemes szavak mehetnének a fenébe, ünnepnapokon meg az emlékezzünk, esetleg a hős. Ugyanígy, kedd este az első berényimikis kiírásnál azonnal beállítottam volna kedvenc karakterünk nevét, így egy csomó hülye poszttól megóvtam volna magam. Olyan ez, mint a Sandy hurrikán: ha tudod előre, hogy jön az ár, akkor felkészülhetsz. Nem biztos, hogy sikerül, de legalább magadnak nem tehetsz szemrehányást.

Egy-két jól megválasztott szóval tökéletesen elrejthető lenne sok zavaró dolog, ráadásul szerintem erre simán meg is csinálható egy keresésen alapuló algoritmus, csak be kellene vezetni a rendszerbe. Persze, nem vagyok informatikus, nem én csinálnám meg, de hiszek benne, hogy mindannyiunk érdekében ez megvalósítható.


2 komment

Címkék: facebook nyugi együttélés

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr654898936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Méter Kéker 2012.11.09. 21:29:30

Létezik a Facebookra a Social Fixer nevű böngésző-kiegészítő, abban ez már régen fel van találva, és remekül működik.

amatőr 2012.11.09. 23:17:10

fbpurity is tudja ezt, meg sok minden mást, pl. az egy oszlopos idővonalat.
süti beállítások módosítása