Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Nincs egyenlőség!

2012.04.18. 11:00 Csendesebben, a gyerek alszik

Cserébe baj van.

 Az ember napról napra megerősödik abban a hitében, hogy egész egyszerűen okosabb, mint a többiek. A világ Rohanó világunk A türelem ugyan A sok fasz rákényszeríti arra, hogy néha szimplán behunyja a szemét, és azt kívánja, hogy valami szibériai tigris villanjon elő a semmiből, és kúrja meg az éppen aktuális idiótát száraz, sóderes, záporos, néger lófasszal. Ha lehet.

Szerencsés embernek tartom magam, akit túlnyomó többségben (ugyan teljesen elvetemült, de) értelmes barátok vesznek körül. Így is nevelkedtem, ehhez is tartom magam. Talán pontosan ez az, ami miatt ennyire megütközöm az átlag hülye emberek szánalmasságán. Most nem a Budapest-vidék ambivalenciára gondolok, egy halvány árnyalattal életszerűbb dolgon akadtam ki a minap. Először akkor sejlett föl bennem ennek a posztnak a megírása, mikor az épp aktuális balatoni szerkesztőségi ülésről jöttünk hazafelé, és összetalálkoztunk egy csapatnyi eminens magyar fiatallal, akik Siófokra mentek bulizni. Természetesen alapoztak előtte, de van olyan emberi ostobaság, amit ezzel nem lehet álcázni. Sem idézni, sem rágondolni nem akarok, lehet tudni, hogy milyen volt.

Veszek inkább egy méltán híres videót. Ezt.

Miért leszek ideges a helyett, hogy csak röhögnék rajta? Azért, mert belegondolok, hogy ez, és az ehhez hasonló emberek velem, vagy akármelyikünkkel egyenértékű szavazópolgárok. Elhatárolódhatok tőlük, de számolnom kell azzal, hogy szavazni fognak, és alkalomadtán az én beadott voksomat nullázzák ki az övékkel. Tudom, gonosz, érzéketlen náci vagyok, de szerintem ez minden, csak nem igazságos. Az ilyen, és ehhez hasonló értelmi szinttel rendelkező embereket korlátozni kellene a politikai helyzet eldöntésének jogában. Az tény, hogy a tömegek sosem az agyukról voltak híresek, (szóval, akik megszavazták a mai, meg az azelőtti kormányokat is többségében vadbarmok voltak. Nem mind, de sokan), de melyikőtök vállalja azt, hogy az ő sorsáról döntsön egy ilyen határtalan ostobasággal rendelkező ember? Ez az egész egyszerűen túl morbid.

Persze tisztában vagyok azzal a ténnyel, hogy nincs hatékony módszer a hülye emberek kiszűrésére, mert a végzettségtől nem függ az értelmi szint, illetve az IQ tesztek is valakinek jobban kézre állnak, valakinek kevésbé. DE. Ez még nem jelenti azt, hogy hagyni kell az egész dolgot, majdcsak kihalnak. Nem fognak kihalni, ezek szaporodnak és sokasodnak. Ki kellene választani őket, kirakni valahol, ahonnan nem érnek gyalog haza. Tömegesen legelészhetnek a mezőn, trágyázzák a földet, csobogó patakból ihatnak, elmerenghetnek az élet értelmén, és alkalmasint eltaposhatják egymást egy csillogó nejlonzacskóért.

Tudom, tudom, ezt nem lehet, mert abból elég nagy botrány lenne, szóval csak azt tanácsolom, hogy ha valaki találkozik egy debillel, akkor nyugodtan lökje bele a Dunába, vagy valamilyen alkalmas folyamba, ill. tengerbe, ha meghal, akkor dupla pont, ha meg nem, akkor csak nekünk esett jól, neki meg szarabb, ami nekünk jó.

Talán azért rühellem őket ennyire, mert félek tőlük. Vezetés közben is egy nyitott ajtajú, össze-vissza indexelő motort 10.000-es fordulaton pörgető, száraz időben ablaktörlőt csavargató sofőrtől is fél az ember. Nem meri megelőzni, mert akkor egyrészt mellé kell menni, ami halálosan veszélyes, másrészt előzés közben egy pillanatra eltűnik a szem elől, és az valami brutálisan hátborzongató. Erről jut eszembe: talán az lenne a jó megoldás, ha úgy szűrnénk őket, ahogy a gyorshajtókat. Ha a rendőrök találnak egyet, akkor megbüntetik.  Ajánlom a kényszermunkát.

Az a baj, hogy az emberek nemes egyszerűséggel nem egyenlők, ezért nem igazságos a jogi egyenlőség sem. Persze elméletben rohadt jó, meg ezért harcoltak az emberek a XIX. század eleje óta, meg nincs jobb megoldás, de attól még ez sem jó. Vannak nálam jóval okosabb emberek, az ő szavazatuk érhetne kétszer annyit, mint az enyém, engem nem zavarna. Meg azt sem mondom, hogy ezek az emberek nem dönthetnek a saját életükről, mert hát istenem, mindenkinek joga van elbaszni a sajátját. Szóval nem megvonni kell a szavazati jogot, hanem megnövelni az okosabb emberek szavazati értékét. Tessék. Legyen az, amit az okosok akarnak, úgyis ők tudják jobban. Vannak okos parasztok, okos melósok, okos óvónők, okos mérnökök, okos politikusok, és mindegyikből vannak hülyék is, azok kussoljanak.

Forradalmat az okos országért!


Szólj hozzá!

Címkék: politika humor forradalom együttélés

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr724457374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása