Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Kösz a memót, Viktor!

2012.03.27. 20:25 szkr

A mai nap a kollektív felháborodás jegyében telt. Voltak, akik kifogásolták, hogy egy egyértelmű csalást rá lehet fogni másra csak azért, mert azt véletlenül a Köztársasági Elnök követte el, mások örültek neki, hogy fentebb emlegetett Köztársasági Elnök (nevezzük a nevén a gyereket, Dr. Schmitt Pál) végre minden kétséget kizáróan mentesült a plagizálás alaptalan vádja alól, amivel a HVG megpróbálta ellehetetleníteni a kormányt. Persze az egésznek semmi jelentősége, egyszerűen csak megjött a memó a vezetőségtől.

Valaki odafent rájött, hogy nyugodtan lehet dobni egy csontot az ellenzéknek. Schmitt Pál vesszőfutása egy zseniális eszköz, hiszen ő egy annyira szerencsétlen idióta, hogy egy idő után már csak sajnálni fogja az is, aki ki van akadva miatta. Részemről csak annyit látok a dologban, amit eddig is hangoztattam: diktatúra épül. Pontosabban a mai események kiválóan megmutatják, hogy már nem egyszerűen csak épül, az utolsó tégla is a helyére került.

schmitt_twilight.jpgAz elmúlt másfél évben mindig elképesztően megdöbbentőnek tartottam azt az érvelést, hogy ez az egész diktatúrázás micsoda hülyeség már, hát ha diktatúra lenne, akkor nem lehetne lázadni ellene. Az, aki képes ilyen hülyeséget halálkomolyan gondolni, azzal nem nagyon lehet mit kezdeni. Vitatkozni felesleges, maximum ignorálni lehet. Pont azt, amit az Orbán-kormány csinál a tényekkel. Diktatúrában nem kell börtönbe vetni az embereket. Diktatúrában lehet engedni a lázadozást. Diktatúrában még a sajtóban is megjelenhet a brutális kritika. Csak ignorálni kell. Ha akkora hatalmad van, hogy bármit megtehetsz, akkor megteheted ezt is. Persze, a fránya lelkiismeret egy eléggé hülye reakció sokaknál, de hát azoknak csak küldeni kell egy sms-t akkor, amikor helyzet van és hivatalosan már nem is mondanak semmit. Igen, sajtószabadság van. Én is leírhatom a nyilvánosság előtt, hogy mi a véleményem, az [origo]-HVG Online duó is nyugodtan kritizálhat. Csakhogy. A tény, hogy azok, akik vezetik ezt az országot egész egyszerűen ignorálják a valóságot és azt mondják, hogy a fekete fehér, kiválóan mutatja a diktatúra lényegét: ha elég hatalmad van, akkor következmények nélkül uralkodhatsz. Ha nagyon nem tetszik, nem kell diktatúrának nevezni. Tőlem nevezhetjük ignorista diktatúrának is, ha mindenképpen új címkét kell használni, mert a régi sérti a kollektív emlékezetet.

Az, hogy Orbán nem engedi lemondani Schmitt Pált, Schmitt Pál nem mondott még le, holott nyilvánvaló volt eddig is, hogy csalt, egyértelműen mutatja, hogy Orbán Viktor a legkevésbé sem gondolkodik olyan apróságokban, mint például a demokratikus alapértékek vagy etika. Ha van egy haverja, az kap egy jó állást. Ha valakire ideges, azt letiltja a köztévéből. A memóban, amit Orbán ma küldött nekünk, annyi áll, hogy Leszarom. És nem azért szarja le, mert nincs nyilvánvaló bizonyíték. Egy egész névsor rendelkezésre áll, ha gyáva megalkuvókat akarunk keresni. Nem a SOTE tényfeltáró bizottságának tagjai az elsők és nem is ők lesznek az utolsók, akik rákerülnek erre az impozáns listára. Valahol tanulságos az egész. És ez volt vele a cél.

Kiakadunk, üvöltözünk, aztán végül lenyugszunk. És még az is lehet, hogy 2014-ben megint nyernek. Ha lesznek egyáltalán választások, hiszen itt láthatóan mindent meg lehet csinálni.


4 komment · 2 trackback

Címkék: politika kormány valóság

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr334344132

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A bukott elnök 2012.03.30. 06:53:17

Kedves Naplóm!Mai témánk a diktatúra botrányos államfője, Schmitt Pál lesz. Le sem írom többet ezt a szörnyű nevet, beleborzongok ha csak eszembe jut. Múlt héten a szomszéd Etelka néni legurult a negyedikről a lépcsőházban, mert véletlenül kiejtettem a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kzoltana 2012.03.28. 12:54:37

Kósa Lajost meg „doktor”-nak titulálják hivatalos helyeken is, pedig még egyetemi végzettsége sincs:
www.vagy.hu/tartalom/cikk/1490_dr._kosa_lajos
Magyarhonban mostantól mindenki legyen doktor!

szkr 2012.03.28. 13:00:57

@kzoltana: Részemről marginális problémának gondolom ezt az egész doktor-nemdoktor dolgot. A probléma az, hogy egy demokráciában ennyire látványosan nem szabadna szarni a demokratikus elvekre. Durván két hét alatt le lehetett volna rendezni ezt az egészet, ehelyett elhúzták két hónapig, utána pedig a szemünkbe köptek. Ez finoman szólva is bunkóság.

angin san 2012.03.31. 19:27:58

Finoman szólva bunkóság? Nem! Szerintem ez csak minket polgárokat jellemez. Itt magyarhonban bármit meg lehet tenni. Eddig sem kaszáltak el senkit soha, ezután sem fognak. Mindezt csak azért tehetik meg mert mi hagyjuk. Ha lenne csak egy icipici tökösség ebben a pipogya brigádban akkor már sokkal jobb lehetne. De nincs és nem is lesz. Ha egyszer eljutunk odáig mint pl. a franciák, akkor változnának a dolgok egy-két fejlevágás normalizálná a helyzetet. Ha az ember felett nincs kontroll akkor azt csinál amit akar, csak ez látszik.
süti beállítások módosítása