Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

Ezért utáljuk Hollandiát

2012.03.21. 11:37 mujure

2012. június 8-án elkezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság. Új sorozatunkban szépen sorba vesszük a résztvevő országokat, és mindenfajta feltétel nélkül gyűlöljük őket. Mert mi ilyenek vagyunk, minden ország utálatunk tárgya, pláne, ha EB-n is szerepelnek a köcsögök! Hollandia? Ultraliberális drogos seggfejek, szevasztok!

Ha Hollandiát emlegeti valaki, mindenkinek ugyanazok a kulcsszavak ugranak be: liberális, biciklista, legális, fű, drogok, kurvák, narancssárga, Edgar Davids. És mindenkinek igaza is van, pontosan ezek azok a tényezők, amikért borzalmasan tudjuk gyűlölni Hollandiát. Itt van nekünk mindjárt Vincent Vega, aki speciel roppantul élvezte az amszterdami kiruccanást, minden idők egyik legnagyobb filmjében nagy lelkesen meséli Jules-nak, hogy mi a helyzet arrafelé. Ímhol a videjó, angolosok előnyben (magyarul itt megnézheted, nem ágyazható be, hogy szakadna le a keze a feltöltőnek):

Nagyon nehéz ehhez mit hozzátenni, hiszen az öreg Travolta mindent elmondott nekünk, mint látható, még az amerikaiak is csak kiröhögik Hollandiát, pedig nekik aztán tényleg nem kell a szomszédba menni, ha idiótákat kell keresni (persze Kanadában is csak az van, elismerem). Mindenesetre a tény, mely szerint Amerikából is csak a gengszterek és egyéb szemetek kötnek ki Amszterdamban, mindent elmond róla. Undorító füvesek és földönkívüliek terpeszkednek egy olyan országban, amelynek léteznie sem lenne szabad!
De most komolyan! Az országuk jelentős része a tengerszint alatt van, ami még nem is lenne akkora nagy baj, ha mindez nem a kibaszott tenger mellett lenne! A hollandoknak volt bőr a képükön, és beleszóltak Természet Anyánk munkájába: „Te rosszul csinálod, itt lesz egy ország és punktum! Majd felhúzunk oda gátakat, te meg húzhatsz el innen a búsba!” – mondták a holland államalapítók annak idején, amikor vele tárgyaltak. Ráadásul mindezek után Európa egyik legjelentősebb tengeri flottájával rendelkeztek, a tengeri kereskedelemből szedték meg magukat, ezzel is a természet rendjének képébe hugyozva (ez persze a többiekről is elárul fogyatékosságokat, akik nem mentek oda egy baltával szétverni a gátakat, inkább hagyták őket). A normális nyilván az lenne, ha már régen elöntötte volna ezt a szennyel tarkított földet a tenger. Eközben Japán, ami a világ egyik legcsodálatosabb országa, a világ legszorgalmasabb népével a hátán, újra meg újra megszenved azzal, hogy kicsit szerencsétlen helyen fekszik. Hol itt az igazság??

2403ee40-370d-4220-a756-093b1ecad29a.jpgTulipánok? Malmok? Sehol egy hegy? Igen, mind tudjuk, hogy ez nekik csak azért tűnik szépnek és csodálatosnak, mert nonstop be vannak szívva, ami köztudomásúlag elégedettséget okoz. Mindeközben a fenenagy liberalizmus közben továbbra is királyság az ország államformája, ami minimum ellentmondásos, de inkább csak szimplán vicces. Sőt, az „istenadta nép oly’ boldog rajta”, hogy nem átallnak minden adandó alkalommal teljesen narancssárgába öltözni, ezzel kifejezésre juttatva csodálatukat az Oranje-ház iránt. Mivel természetesnek veszik, hogy különböző drogokkal és kurvákkal vegyék körül magukat, pont leszarják az egész rendszert a fejük felett, nyilvánvaló, hogy a holland nép az egyik legbutább és legagymosottabb (a Word szerint nincs ilyen szó) Európában.
Hollandia az álboldogság szigete. Egy olyan hely, ami eleve meghazudtolja a természet törvényeit, ahol az emberek nyilvánvaló hazugságok közepette élik szánalmas kis életüket, de nekik ez tökéletes boldogságot okoz. Megérdemlik a sorsukat, ez nem kérdéses, de ha még mi is elhitetjük velük, hogy ez így rendben van, akkor viszont terjeszkedni fognak. Nem akarok egy olyan világban élni, ahol az ilyen típusú boldogság az uralkodó. Még megállíthatjuk a holland eszmék beáramlását, az elkorcsosulást, a természetellenességet!

nigeldelongkungfutacklekickonxabialonsoworldcupfinals_thumb.jpgA holland labdarúgás pedig pont olyan, mint az ország: álságos, hazug és hiteltelen. Volt két generációjuk, amelyik először a hetvenes, majd a nyolcvanas évek végén hitette el a világgal, hogy Hollandia csodálatos hely, ott mindenki mosolyog és látványos dolgokat csinál. De ez nem volt igaz, ők is tudták. Az igazság az, hogy Van Bommelek, De Jongok és hasonló, eszeveszett őrült idióták rohangálnak a mezben. 2010-ben ugyan VB-döntőbe jutottak az élete formájában focizó Sneijder-Robben páros vezetésével, de amit azon a meccsen nyújtottak, az megsértett minden jóérzésű szurkolót: ott rúgták a spanyolokat, ahol érték.
Amúgy erős csapat ez, szó se róla, esélyesek a győzelemre is, de valahogy képtelenség szeretni vagy tisztelni őket. A fent már emlegetett Robben és Sneijder például a Bayern Münchenben (!) és az Interben (!!) fociznak, ami mindent elárul a holland labdarúgásról: válogatott szinten ügyesek, klubszinten sehol semmi, a nagy sztárok pedig a világ két legundorítóbb klubjában tolják (van még ott bőséggel: Manchester City, Milan, Schalke, stb). Egyetlen üde kivételük Van Persie, aki viszont tuti, hogy lesérül az EB-re, így a már csak szimplán fosul focizó Sneijder „vezetésével” 2. helyen továbbjutnak a csoportból (Dánia, Portugália, Németország), majd az elődöntőbe is (könnyű ágon lesznek, nyilván…), de ott vége a kalandnak. Amúgy a Portugália-Hollandia mérkőzés már előre is csodákat ígér: színészek, mészárosok és egyéb furcsaságok találkozása, nyami!

A sorozat korábbi tagjai itt érhetőek el.


44 komment

Címkék: liberális eb

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr804328777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dandie (törölt) 2012.03.21. 23:14:29

"Eközben Japán, ami a világ egyik -legcsodálatosabb- országa"

Az egyik legigényesebb áthúzás, amit valaha láttam : D

JohnHenry 2012.03.21. 23:29:35

ez olyan jó poszt volt, hogy csak a focis résznél untam meg :)

csak így tovább!

[Lombroso] · http://archiregnum.blog.hu 2012.03.22. 00:00:44

Azért a gyűlölködés szakmódszertanát még gyakorolni kellene, tanulj a mesterektől. Remélem nem kell belinkelnem őket...

JumboJet 2012.03.22. 00:47:39

@mujure: Ez meg mi a fasz volt? Rossz anyagot tolsz. Békesség, tezsvérem! Iróniának szar, komolyságnak még szarabb, mert szomorúan primitív.

kifordított nagyanyó 2012.03.22. 01:47:03

A japános rész igaz tényleg szerencsétlenek.
Kihagytad a búrok kegyetlenkedéseit.:))

Ronald 2012.03.22. 08:08:17

Volt valakinek intimebb dolga holland lánnyal?
(és itt nem csak az urakat kérdezem).
Mert ha nem, akkor félő, hogy nem lesz teljes az alkotott képe a jeles nemzetről.
.

qwertzu 2012.03.22. 08:08:43

@fogash: Belgák nincsenek. Egy belga van, a király.

windex 2012.03.22. 08:23:00

@qwertzu: és kohn bácsi, meg a családja? :-) ők hova álljanak?

KREATOR 2012.03.22. 08:37:30

de egy balfasz vagy blogiro occsem...

KREATOR 2012.03.22. 08:39:55

a drogokkal en sem ertek egyett, sot kimondottan utalom ha valaki drogozik, de a focit azert nem kene osszemosni vele...nem hiaban a masodikok a volagranglistan, nem kene fikazni ha nem ertesz hozza, balfasz idiota

prof. med.univ. doktor 2012.03.22. 08:44:57

1978-ban is döntősök voltak Argentína ellen.

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2012.03.22. 08:54:50

Nem tudom,hogy mióta írod ezt a blogot,de szerintem elkéstél,meg nem is vagy jó a dologban.A foci kérdést leszámítva a "Gyűlölt ellenségeink" blog ezt fényévekkel jobban csinálja!

gregibroki 2012.03.22. 08:59:44

Aranyos kis post, lehetne egy kicsit húzósabb is, de azért így is van 1-2 idióta aki benyeli.

laci_52 2012.03.22. 09:12:36

Azért sokan szeretnénk olyan jó élni, mint egy átlagos holland...

vladimir964 2012.03.22. 09:16:59

Marhaságokat írtál, öregem, szerintem te egy napot sem éltél Hollandiában, vagy folyamatosan be voltál rúgva magyar Kövidinkától.
Ha annyira kibaszottul szar ott minden, akkor miért szinte minden magyar vágyálma ott élni, vagy egy más "idióta" országban, és nem a földi Kánaánban - hazánkban?

A MEDVE NEM JÁTÉK! · http://kigondoltam.blog.hu 2012.03.22. 09:21:16

lévén eddigi életemben évekig élveztem hollandia vendéglátását elmondhatom: nem kéne ám viccelődni azzal, hogy a hollandok milyen geciláda szaralakok egytől egyig.
európa tetves örményei, mocskos, elrohadt lélekkel, ahol minden praktikus. van 22 féle életdobozuk. Az egyikbe az elején beülnek, felakasztják őket egy életsínre, a végén megöregszenek és elégetik őket a kurvaanyjukba.... lélektelen, sivár életük van, szar, egyenesen ocsmány nyelvük, borzalmas ételeik.
morózus disznóevő és disznószerű lápi lények, akik mosolyogva basszák meg azt, aki barátkozni próbál velük.
ráadásul szarban úsznak: a hatvanas évek tulipántenyésztésétől és az intenzív sertéstartástól földjeik mérgezettek, úsznak a nitrátban, ivóvizük nincs, úgy kell importálni.

képmutató természetszennyező lelki nyomoroncok: komplett folyókat emelnek át a kurva gátjaikon, de keményen csinálják: pl a teljes rajnát átszivattyúzzák... ha egyszer áramszünet lesz a kurva országukban, pillanatok alatt elönti az egész szart a víz. nem is értem miért áramlik oda az európai USA befektetések 60%-a.

a nőik malacképűek, bár szép, magas termetűek, a sok zsíros mesterséges ételtől, amit imádnak magukba tömni, felpuffadnak és drabális formátlanok lesznek.

hollandia az iszonyat országa.... aki igazán belepillant az rájön: igen, Isten rendelése ellen mentek a hollandok, de a Teremtő is ellenük ment: rajtuk mutatja meg, milyen lesz a világ, ha ezt a tipusú, derékig gázolunk az anyag birodalmában típusú életet választja magáénak az emberiség.

KREATOR 2012.03.22. 09:21:27

nem tudja mit beszel, elvonasi tunetei vannak a szerencsetlennek es bosszubol szidja az orszagot mert nem jut drogokhoz Mo-n...:)en csak 3 napot voltam Amsterdamban, es allithatom, a drogon es a kurvakon tul is van elet, nem csak arrol szol minden

miva? 2012.03.22. 09:21:28

Én meg elolvastam. Szerintem az ne írjon Hollandiáról, aki az amszterdami piroslámpás negyeden kívül még mást nem látott belőle. Leiden, Utrecht, és még egy sor kurva és drogmentes gyönyörű hely is ott van ám. A hollandokat meg úgy ismerik, mint takarékos és eszméletlen keményen dolgozó jókedvű nép. Inkább a skótokkal lehet őket ezügyben egy lapon emlegetni. Persze aki a kurucoktól tanulja a világszemléletet, annak a tények mellékesek.

vlacko 2012.03.22. 09:24:45

@[Lombroso]: Jaja, én is gyenge utánérzés szagot éreztem. Ebben a témában amíg a Mesterek alkotnak, felesleges másnak próbálkoznia.

KREATOR 2012.03.22. 09:30:03

@miva?: Neked megsugom...en full Jobbikos es kuruc vagyok, mellesleg erdelyi, de attol fuggetlenul imadom Hollandiat, leszamitva a drog es kurvatenyeszetet, de hozzateszem, masol is pont ez van csak nem legalisan...ennyi...ne hidd hogy itt Londonban mas a helyzet, csak eppen burkolva mert nem legalis...emiatt nem kell kiemelni egy orszagot es elitelni mert nyiltan vallalja az amugy altalam is elitelt dolgokat...setalj be a SOHO-ba es nezd meg a sok buzit, az sem szep latvany, de arrol nem ir a blogger, lehet o is az...:)

1kutya 2012.03.22. 09:36:30

@Ronald: honnan tudod meg, hogy átlépted a holland határt? hát onnan, hogy az út mellett legelésző tehenek szebbek lesznek, mint a buszmegállóban álló nők!:)

felka 2012.03.22. 09:39:41

már tegnap este tudtam hogy a Kurtz-on szocializálódott olvasóktól csúnyán ki fog kapni a poszt-toló.

KREATOR 2012.03.22. 09:41:46

@felka: nekunk meg nem mostak ki az agyunkat, neked mar nem is fogjak mert nincs mit:)

KREATOR 2012.03.22. 09:50:24

@felka: es hat hiaba vagy valamilyen szinten izraelita-cigany vagy egyebb szarmazasu, illene helyesen irni, vagy te leszel a kovetkezo allamelnok:)"poszt-tolo"?:)eleg erdekes...talan posztolo....1 T-vel mint ATILLA

TetraB 2012.03.22. 09:58:10

veszélyes manapság ironikusan írni.. egyre kevesebben értik.

KREATOR 2012.03.22. 10:03:11

aki nem erti, ne vegye magara...aki irni sem tud az mehet a p..ba

AnnaKarenina 2012.03.22. 10:19:17

@TetraB: Igen, így van, és ez nagyon szomorú. Lassan már csak a vezényszavakat fogják érteni.:(
Tetszett a poszt, jó. Az ostobákkal meg nem kell törődni.

Démonmac1 2012.03.22. 10:27:04

Hollandia kiváló hely. Ajánlom minden _értelmes_ embernek
(az ilyen Öblös félék a kivétel)

pernahajder Campbell 2012.03.22. 10:48:42

@A Magyar Pina Világmárka!:
A teljes Rajnát átszivattyúzzák? :o
Honnan? Hova?

nyekk 2012.03.22. 11:10:38

@TetraB: Nem értik az iróniát?!

Sajnos a helyzet, a kilátások olyanok hogy egyre nehezebb megérteni, sőt tolerálni a "magas szellemiségű" iróniát.
A segg- penész-, és kender- szagú belvárosi szalonból még-még csak talán.
De aki napok óta nem evett, viszi a végrehajtó mindenét, és reménye sincs emberi életre, az nem nagyon érti, nem nagyon tudja érteni az iróniát, a humort.

Csak drasztikus példát mondjak (csak hogy esetleg még te is megértsd;) a fenti helyzetekben, vagy anyukád temetésén te sem nagyon lennél fogékony az iróniára humorra.

Fehér Olivér · http://www.u-logic.hu 2012.03.22. 11:28:16

Az azért tisztán látszik hogy Hollandiának még a közelében sem jártál szépöcsém.
Vagy ha igen, akkor biztosan csak átrobogtál rajta, mert ha időztél is volna ott nyitott szemmel, akkor azért észrevetted volna hogy valami(ke)t elég jól csinálnak itt a nagy európai válság közepette (is).
Sokat tanulhatnánk tőlük, talán még te is :)

AnnaKarenina 2012.03.22. 11:49:44

@nyekk: Hát ez pont nem olyan téma, aminél az irónia nem volna megengedhető.
Ha azokkal a témákkal ironizálna valaki, amikről te írsz, talán helye volna a megjegyzésednek.
De egyébként, ha úgy tudnád felfogni, hogy Hollandia pl. az a hely, ahol a természet erői ellenére is élnek és jól élnek az emberek (és ez nem csak anyagi kérdés), akkor talán nyilvánvalóbb lenne, hogy Mo. is lehetne egy sokkal élhetőbb hely.

AnnaKarenina 2012.03.22. 11:50:32

@Fehér Olivér: Tényleg magyarázkodni kellene, hogy a poszt pont erről szól?:)

Fehér Olivér · http://www.u-logic.hu 2012.03.22. 12:10:55

@AnnaKarenina: Magam részéről azért írtam amit írtam, mert nem vagyok 100%-ig biztos az iróniában. Ha van, akkor viszont szabálytalanul váltogat az ironikus és "halálosan" komoly részek között.
Miért gondolom utóbbit?
Mert focikedvelőként például pontosan az a véleményem, mint amit a "Az igazság az, hogy Van Bommelek, De Jongok és hasonló, eszeveszett őrült idióták rohangálnak a mezben." résznél érint, azaz hogy a holland focistát manapság tényleg a paraszt viselkedéséről lehet megismerni.
Szóval lehet hogy ironizál, de az is lehet hogy nem ;)

Hmmm... 2012.03.22. 12:26:15

Hát igen... a hollandok - ellentmondva az ember alapvetően egoista természetével - kedvesek, megértők, nyitottak, mint egy képeskönyv, nemtörődöm módon korlátok és kerítések nélküliek, ráadásul antiklerikálisok, hiszen számukra a szóbeli megállapodások is szentek... Nem is értem, hogy lehet így élni...

Alias30 2012.03.22. 12:35:29

Üzenem minden kedves női honfitársamnak és büszke gavallérjaiknak hogy a holland nők nem csúnyák csak nincs rajtuk műanyag. A sötéthez szokott szem lassan alkalmazkodik. Mindenkinek jó munkát!

webfejlesztő · http://www.ipage.com/join/index.bml?AffID=683834 2012.03.22. 13:43:02

Az építkezésük szerintem nagyon frankó. Megmutatják, hogy fér meg egymás mellett a sok-sok különböző építészeti stílus. Megfér. És nagyon is hangulatos. A cikk inkább a belgákról szól, leszámítva a drogtokat és kurvákat.

nemecsek ernő áruló 2012.03.22. 13:51:20

Na igen, ha Amsterdamról valakinek csak a drogok, és kurvák maradnak meg, azt hiszem, az adott illetőt minősíti, és ha nem tudnám, hogy ez valami fajta cinizmus-paródia-valami akar lenni, azt mondanám, hogy öngól, mert saját magát minősítette volna az író.

Még jó, hogy nem komoly, mert ilyen ostoba ember nincs. :D

BariKarika 2012.03.22. 14:10:29

@Hmmm...: kifejezetten udvariatlanok a hollandok, a wck koszosak, a kaja draga, hanyok a fuszagtol az utcan es megis...Amsterdam az egyik legelhetobb varos europaban, pezseg es megis nyugis, elegge beleszerettem :)

Bigskorpio 2012.03.23. 11:14:10

Bocs, de ez a cikk egy nagy büdös sz.. sajt.
Így kell gyűlölködő cikket írni:
gyuloltellensegeink.blog.hu/2010/09/20/a_hollandok
Mégegyszer bocs, a sajt kicsit erős volt!
BS
süti beállítások módosítása