Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

A titokzatos folt rejtélye

2012.01.01. 10:01 Bakamák

Mint ahogy a címben is olvashatjátok, itt bizony valamiféle rejtélyről van szó. A rejtély jelenségét gyakran párosítják spirituális, vagy földön kívüli tartalommal is. Úgy gondolom ezek csak vészmegoldások lehetnek, arra az esetre, ha mi, földi halandók nem tudjuk megoldani a szóban forgó rejtélyt. Én pusztán most alternatívákat sorolnék fel, okokat csupán; és nem szándékozom végítéletet hozni a rejtély megoldásával kapcsolatban. Rábízom mindenkire, ki hogy ítéli meg napjaink eddig még kevésbé ismert, de minden idők legérdekesebb jelenségét.

Akkor térjünk is rá magára a rejtélyre. Már önmagában az is titokzatos, hogy mind összetevőjében és mind megjelenésében ember alkotta jelenségről van szó. Szó szerint ember alkotta, hiszen emberből származik. Nem húzom tovább az idegeket, egy egyszerű fosfolt rejtélyét szeretném nektek ismertetni. Bár egy fosfolt egyszerűnek is mondható, ez az egy mégis elér egy olyan felsőbb szintet, ahonnan már nem puszta emberi végtermékként beszélhetünk csak róla. Fosfoltunk különlegessége az, hogy évente többször is felbukkan ugyanazon a helyen. Az "ugyanazon a helyen"-t tényleg szó szerint kell érteni. A hely maga egy vegyes élelmiszerbolt hátsó fala, ami egy kis sétáló utcára nyílik. A sétáló utcát két oldalról a lefosott fal és egy óvoda zárja közre. Na már most, első gondolata lehet mindenkinek, hogy biztos egy ovis szaladgál ki a kerítésen túlra – elterelve valahogy a fehér klumpás, marcona óvónők figyelmét - de a folt mérete és a falon elhelyezett pozíciója kizárja, hogy a tettes a 3 és 6 év közötti korosztályból származna. Ennél jóval magasabb lehet csak az elkövető.

Térjünk vissza a legérdekesebbhez, hogy maga a folt az év 365 napjából többször is felbukkan ugyanazon a helyen. Miután kizártam az ovis tettes lehetőségét egyből egy afféle zarándokhelynek képzeltem el a lefosott falat. Minden megvan hozzá, ami ehhez kell: a település – amit most nem nevezek nevén, mert már így is elég támadás érte, nem hiányzik még egy "fosos" jelző is elé – kellően messze van, a fal is kellő hosszúságú, hogy a sok hívő-(seggé)t befogadja. A település lakosságának túlnyomó többségét idős, katolikus sváb asszonyok teszik ki, akik közt néhányan Jézus arcképét is felfedezni vélték a titokzatos foltban.

Ha ateistán közelítem meg a dolgot, akkor nyilván egy hajléktalan kedvenc ürülési helye lehet az említett fal. De mégis, hogy képes évről évre, más-más évszakban, hidegben-melegben bemérni a fos pontos helyét? Lehet, hogy egy volt fizika-, vagy matematikatanárról van itt szó, akit az átlag tanári fizetés az utcára kényszerített és most a falon hagyott sötét folttal kívánja nyilvánosságra hozni az országról alkotott véleményét? Lehet, hogy ezzel egy egész korosztályt képes lesz előbb-utóbb felszólítani a "falrafosásra", mint egy újfajta passzív tüntetési formára? Lehet, hogy a most még lefosott falat egyszer egy lapon említik más híres történelmi falakkal, mint a berlini vagy akár a kínai? Na, de ne fossuk fessük az ördögöt a falra.

Vizsgáljuk meg a folt-kérdést más szemszögből is. Talán a rejtélyes folt boncolgatása megengedheti, hogy elrugaszkodjunk kicsit a 'Földtől'.  Tegyük fel, hogy a fosfoltot az idegenek hozzák a Földre évről-évre, ezzel próbálva jelezni, hogy rajtunk kívüli létformák is élnek a világegyetemben. Mindez arra ad következtetést, hogy az űrlények is hasonló tápanyagokat visznek be szervezetükbe, mint mi Földlakók, hiszen a falon elhelyezett végtermék strukturális hasonlóságokat mutat az emberek közt a tudományos-orvosi elnevezés szerint 'széklettel', 'fekáliával', vagy köznapibb kifejezéssel élve: a 'kakival'.

Spirituálisan vizsgálódva viszont felmerül a kérdés: vajon a falon lévő fos valójában nem egy átjáró a szellemvilágba? A hivatalos magyar Álom-szótárt fellapozva, a széklet szóra a következő definíciót találjuk: "Érzelmeink és nehéz gondolataink feldolgozási és salakanyaga". 'Érzelmeink feldolgozási- anyaga' lehet tehát az említett fali képződmény? Én úgy gondolom, minden ember egyenlő. Nem szabad megvetni azokat se, akik "falrafosással" dolgozzák fel embertársuk elvesztését és hisznek abban, hogy ezzel újra utat találhatnak szeretteik felé.

Összegezve tehát, igen sok alternatívája létezik és létezhet a titokzatos foltnak. Az se biztos, hogy az itt leírtak közt találjuk meg a rejtélyes fos valódi történetét. Mindenki szabadon döntse el, hogyan és mire véli az adott jelenséget. De egyben megegyezhetünk: a lefosott fal jelenségével kapcsolatban valami nagyon bűzlik.


Szólj hozzá!

Címkék: ufo kult legenda

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr983507497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása