Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

3 fegyver, amire vágysz (és ami totál önveszélyes)

2011.09.30. 16:18 szkr

Mindenki, aki valaha látott sci-fit valójában csak azért nézte végig, mert arra várt, hogy milyen fegyverrel és mekkorát robbantanak. Vannak fegyverek, amik szimplán kúlak, mások meg az óriási hatóerejük miatt nyűgöznek le minket, a lényeg, hogy a most következőkre valamennyire mindenki vágyik a szíve mélyén. Öreg hiba.

3. Van Helsing és a napfény-bomba

A sztori: Van Helsing egy ilyen James Bond-jellegű figura, csak ő nemzetközi bűnözők helyett inkább vámpírokra vadászik mindenféle iszonyú király fegyverrel, van giga-mega-brutál nyílpuskája, meg mindenféle keresztekkel nyomul, de a legkirályabb mind közül valószínűleg a napfény-bomba. Ezt egyszer használják, akkor egy csapat vámpírt égetnek szarrá egy kastélyban.

A probléma: A Bureau42 legnagyobb problémája, hogy teljesen lényegtelen pillanatban, teljesen lényegtelen vámpírokon, egyetlen egyszer használják:

The sunshine bomb. They’ve made a device that creates instant sunlight, they’re going up against vampires, and they can’t think of what they’ll use it for? And then when they do, it’s only to kill a gratuitous horde of vampires who only exist for one scene. They don’t bother to use it where it can affect the main plot, or to bring along a second bomb. In a case like this, it’s better not to have the device at all.

Nekem ennél egy lényegesen fontosabb problémám van. A bomba lényege, hogy robbanás után a napfény erejét (érted, fény+hő, amit utálnak a klasszikus vámpírok, azok, akik még nem csillogtak tőle) generálja. Namost. Ez egy amúgy nagyon hasznos fegyver, csak éppen ha tényleg használod, akkor az egy dolog, hogy megvakulsz tőle (végül is elérhető közelségben generáltál egy mininapot), de ráadásul szarrá is sülsz. Meg minden körülötted. Az ötlet fasza, de most komolyan, hogy lehet, hogy csak a kastély ablakai robbantak ki, meg a vámpírok döglöttek meg, más probléma (például főhősünk halála) nem következik be?

2. J és a Zajos Tücsök

A sztori: Bármennyire is imádom a Men in Black-filmeket, be kell látni, hogy a sztori több sebből is vérzik. A teljesség igénye nélkül és csak a post szempontjából fontosra koncentrálva: az első részben felvesznek egy nagypofájú zsarut az idegenekkel foglalkozó titkos központba, aki összesen annyit tud felmutatni, hogy geci gyorsan fut. Komolyan. Ezek után pedig, anélkül, hogy bármit mondanának a használatáról, a kezébe adnak egy mini kis fegyverecskét, ami a Zajos Tücsök névre hallgat és hangrobbanást idéz elő.

A probléma: Nem hiszem, hogy ezt túl kéne ragozni. A fenti jelentben lehet látni, hogy hősünknek fingja nincs arról, hogy mit tud a kis fegyverecskéje, szóval gond nélkül használja és felrobbant vele egy fél kamiont, meg egy boltot, ő maga pedig hátrarepül a sarokba. És ennyi. Nincs baj, tényleg király, meg kéne nekem is, hiszen méreténél fogva baromi hasznos, bárhova elrejthető, láthatóan könnyen kezelhető, ráadásul miután senki nem vesz komolyan, viszonylag vicces lehet nézni az idióták arcát, mikor egy kis erődemonstrációt végzel. Más kérdés, hogy kurvára megsüketülsz tőle (meg lejön a fél fejed, de kit érdekel?).

1. A Jedi lovagok, a Sithek és a fénykard

A sztori: Nem, ezt nem vagyok hajlandó elmondani, aki nem tudja, hogy miről van szó, az szégyellje el magát, utána pedig azonnal nézze meg a Star Wars-t. Jó lesz. Ami fontos, hogy vannak ilyen jedinek nevezett varázsló-szerű arcok, akik a jófiúk, meg vannak a sithek, akik szintén varázsolgatnak jobbra-balra, csak ők köcsögök. Namost a legfőbb fegyverük egy kard, ami valójában egy hosszú lézer, ki-be lehet kapcsolni és iszonyú király, mindenki akar magának egyet, akinek volt gyerekszobája.

A probléma: Nemár. Lézerkard. Lézer. L-É-Z-E-R. Ha bekapcsolod, akkor instant vakságot okoz, ami még a jediknek/sitheknek nem probléma, mivel erejük abban is rejlik, hogy nem nagyon kell használniuk a szemüket, mivel eléggé fejlett képességeik része, hogy ösztönösen tudnak harcolni. De hát ugye a rosszfiúknak vannak katonái, a jófiúknak detto, ráadásul utóbbiakat még érdekli is, hogy mi lesz a haverjaikkal, tehát minimum geciség, meghát eléggé amatőr dolog is, hogy megvakítod a komplett hadsereget, csak azért, hogy egy fancy kis fénykarddal pózolhass és megdughass egy csomó csajt. Arról nem is beszélve, hogy a többiek lézerpuskákat használnak. Most komolyan, ilyen technikai tudással hogy a faszba akarnak forradalmat csinálni?


4 komment

Címkék: film kult fegyver

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr613267994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tlickey 2011.09.30. 17:25:09

Ezek szerint nekem nem volt gyerekszobám. :)

Tadzsikisztán 2011.11.04. 11:57:15

a lézerkard nem lézerkard, csak valamiért néhányan úgy emlegetik hibásan :P
fénykard! lightsaber.

szkr 2011.11.04. 12:32:46

@Tadzsikisztán: tudom, azt is írtam a címbe. a lézerezés pusztán az érthetőség jegyében került bele, mert majdnem mindegy, hogy lézerről beszélünk vagy annyira összetömörített fényről, aminek 1) kiterjedése/alakja van és 2) ez meg is marad egyben, mivel ez pontosan ugyanazt okozza. de jogos az észrevétel természetesen, csak próbálom kimagyarázni :)

Tadzsikisztán 2011.11.04. 14:10:52

gondoltam, ettől függetlenül is tetszett a poszt csak kötözködtem :)
süti beállítások módosítása