Hamu és Feltámadás

Online kocsma! Dohányzó helyiség (kérjük használja a kihelyezett hamutálakat), asztalt biztosítani csak rendelés fejében tudunk, a földre köpni tilos!

Friss topikok

3 állat, amiről nem is gondolnád, hogy beszaratja a haverod

2011.06.19. 18:13 szkr

 A fóbiák tökéletesen irracionálisak, ezt mind tudjuk. Ráadásul az ilyen extrém félelmek nagyon komoly betegséget jeleznek, ami akár teljesen tönkreteheti azt, aki szenved benne. Mégis, vannak olyan megmagyarázhatatlan őrületek, amiken már muszáj visítva röhögni, mert, bármennyire is szörnyű, olyannyira hihetetlen, hogy nem lehet velük mit kezdeni. Most nem a jól bejáratott kutya- vagy pókfóbia lesz napirenden, azok egyrészt lejárt lemezek, másrészt sokkal kevésbé röhejesek, mint a most következő három.

1. Peristerophobia

Számomra már csak azért is kedves téma ez, mert ebben a betegségben én is szenvedek. A galamboktól való félelem viszonylag sok embert érint, ami azért különösen vicces, mert a) tele van velük minden kibaszott város és b) sokáig a mindennapi életünk részeként kezeltük őket. Már egyszer írtam erről máshol, máshogyan, most nem is filozofálgatok a témáról, csak elmesélem, hogy a galambfóbia tipikusan az a dolog, ami megbéníthatja a beteg életét. Az egy dolog, hogy undorítóak, sokan vannak és százhuszonhárommillió betegséget terjeszthetnek, de ráadásul képtelenség megszabadulni tőlük. A kis rohadékok mindenhol ott vannak, adott esetben villamoson, aluljáróban, de még a pszichiátriai osztály nappalijában is. A félelem kiváltó oka a fent leírt betegségtől való félelem mellett az, hogy néznek. De tényleg. Mikor egy galamb farkasszemet néz veled, az az érzésed támad, hogy kiszívja a lelked, utána pedig neked ugrik és addig nem nyugszik, amíg szét nem csipkedett a csőrével.

És vagy hat kiló sampont elhasználsz, mire kimosod a hajadból a szerencsét hozó szarát.

 

2. Ranidaphobia

Az egy dolog, hogy vannak, akiket kilel a frász a pókoktól, mert nyolc lábuk van és adott esetben szőrösek. Az viszont, hogy valaki kirohan a világból, ha meglát, vagy akár csak meghall egy békát, több mint vicces. Először is nyugi, elugrik, ráadásul jobban be van szarva, mint te. Másodszor pedig nem, nem fog a szemedbe spriccelni valami cuccot, amitől megvakulsz, ez kábé annyira racionális gondolat, mint attól aggódni, hogy beléd csap egy villám. Igen, előfordult már, de mindig másokkal. Ez azért legalábbis egy olyan szempont, amit nem baj, ha észben tartasz, ha már kilel a frász attól, hogy valami idióta, csúnya zöld állat kuruttyol a háttérben. Persze, értem én, hogy rusnya egy dög, de ez kábé annyira idióta dolog, mint nem is tudom... Mondjuk attól félni, hogy letámad egy csiga.

És ha már szóba került...

 

3. Molluscophobia

Igen, vannak ám olyan emberek is, akik attól dermednek le, ha meglátnak egy csigát. Egy csigát. Csigát. Nem is értem, hogy mire gondol az a szerencsétlen, akit halálos rémület fog el, mikor megjelenik előtte hirtelen, csak úgy a semmiből egy csiga. Persze érthető, hiszen ez a híresen gyors állat egy pillanat alatt nekiugrik az embernek, esélyünk sincs elmenekülni előle, például úgy, hogy lépünk egyet és már fél évnyi távolságra is kerültünk tőle. Persze, tudom, nem ér kiröhögni másokat a nyomorukért, de először is én magamat is kiröhögöm a galamboktól való félelmem miatt, másodszor pedig, bassza meg, az egy csiga. Van még kérdés?


4 komment

Címkék: fóbia állatkert

A bejegyzés trackback címe:

https://foenix.blog.hu/api/trackback/id/tr562997911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PityergőPolly 2011.06.28. 00:21:48

én a lepkéktől vagyok készen, az ér? vagy snassz? pedig milyen szép neve van: lepidopterophobia...:D

LadyLilithke 2011.08.15. 00:10:06

Lehet, hogy nevetséges a haramdik. De én inkább leirnám,hogy mit is lehet érezni olyankor amikor megjelenik elötted egy csiga. Nem érzed azt,hogy kiszivja a lelked,mint a galambok, hanem azt,hogy az egész tested tele van azzal a nyálkás undorító hideg, puha testével,hogy csúsznak-másznak rajtad,és rettenetes érzés,hidd el.De azért kissé szemétség kiröhögni az ilyen dolgot. Nem várom el,hogy megértsd,mert én sem tudom fel fogni a galamboktól való félelmet,de megpróbálok együtt érezni. Nekem ez az egyetlen fóbiám van, de biz' isten, rettenetes!Amúgy pedig elég nagy tévhit, hogy lassúak.

szkr 2011.08.15. 03:26:57

@LadyLilithke: nem csak a harmadik, az összes. és nem nevetséges, hanem vicces. ha nem tudsz nevetni magadon, akkor ne is nevess ezen a poston, mivel csak akkor ér kinevetni másokat, ha magadon is röhögsz. remélem, hogy egyszer majd megtanulod ezt, nagyon mulatságos dolog tud lenni, mikor el tudod engedni magad és kinevetni magad. addig meg kitartást, én szurkolok neked.

ps.: lassúak.

LadyLilithke 2011.08.15. 09:29:05

Kedvesem! A fóbiák soha nem viccesek, mert fóbiák miatt történt rengeteg sajnálatos kimenetelű eset.
Szánalmas a próbálkozásod, de annyira nem jött össze.
Jó nevetést magadon és másokon. Sajnálatos eset!

p.s. informálodj.
süti beállítások módosítása